luni, 28 iunie 2021

Au început testele de transmisie prin noul satelit Turksat 5A de la 31 grade Est

Au început testele pe noul satelit Turksat 5A de la poziția orbitală națională 31 grade Est, foarte apropiată de poziția 31,5 Grade Est, cea a satelitului Astra 5B, prin care emite si DTH-ul românesc Orange Tv. Deloc surprinzător, frecvența testată pe satelitul Turksat 5A de la 31 grade Est se recepționează în România (am testat cu antena de 90 cm) direct de la poziția 31,5 grade Est, nefiind necesară reorientarea antenei cu 0,5 grade. Momentan este transmisă o miră cu denumirea Turksat HD pe frecvența 11158, polarizare orizontala, SR 3332, FEC 2/3, DVB-S2 / 8PSK, necriptat.


Türksat 5A este un nou satelit de telecomunicații, care a fost lansat pe 7 ianuarie 2021. Satelitul a ajuns la poziția orbitală de la 31 grade Est la începutul lunii mai. Motoarele cu propulsie electrică au un consum energetic mai mic decât cele bazate pe combustibil convențional, dar produc o tracțiune mai mică și, prin urmare, întreaga operațiune a trebuit să dureze mai mult. Se așteaptă ca satelitul să ofere servicii timp de peste 30 de ani, acoperind cu semnal Turcia și Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Africa de Sud-Vest și Africa de Sud, precum și Marea Mediterană, Marea Egee și Marea Neagră.


15 comentarii despre subiectul „Au început testele de transmisie prin noul satelit Turksat 5A de la 31 grade Est”:
Anonim

Rămâne de văzut ce canale TV vor aduce turcii pe acest satelit și dacă vor renunță la cel de la poziția 42°E unde au foarte multe canale TV la liber.
Acum va fi un avantaj, cu un singur/ă lnb,poziționare se vor recepționat doi sateliți.

Sorin

100% nu vor renunța nici la 42 Grade Est, ba chiar vor sa mai lanseze si alți sateliți la 42 grade Est.

Anonim

Sa zicem ca turcii ar renunta la pozitia 42 Est si ar incepe sa transmita la 31 Est, si ar muta toate canalele lor pe Turksat 5A ar fi o problema cu alocarea frecventelor pentru ca mai sunt si satelitii ASTRA 5B si Arabsat. Satelitul ASTRA 5B este folosit de operatorii Orange Romania si Magti Rusia, iar pe Arabsat 30.5 Est sunt cateva canale la liber cu acoperire pe orientul mijlociu si afirca de nord comparativ cu 42 grade est unde toate transponderele pot sa fie active. Dar cum spune Sorin ei nu renunta la pozitia 42 Est. Probabil la pozitia 31.5 Est ori va emite DTH-ul DIGITURK care este in prezent pe satelitul Eutelsat 7 Est sau va fi ca si satelitul TURKSAT 4B de la pozitia 50 Est care nu emite decat canalul Turksat Promo. Sunt curios care va fi soarta acestu satelit de la 31.5 Est

Anonim

Având în vedere suprafața acoperită, e de așteptat să apară și canale românești pe acest satelit.

Anonim

Pentru anonimul de mai sus: NU, nu vor fi canale romanesti aici.

Anonim

Canalele romanesti sunt transmise doar prin satelitul ASTRA 31.5 Est, de exemplu canalele la liber sunt PRO TV International, B1, TRINITAS restul sunt codate in pachetul Orange TV.

Anonim

Tot pe astra 31,5est mai este transmis și programul romanesc Vtv, mi a intrat mie la scanare

Cosmin

Astra 5B nu e Turksat, nu e nicio legătură între acești sateliți, cu excepția faptului că sunt apropiați. Pe Turksat vor fi in general televiziuni turcești, nu românești.

Anonim

@Cosmin faza cu Turksat 5A si ASTRA la 31.5 Est este la fel cu satelitii de la pozitia 52 Est unde sunt 3 sateliti: Belintersat, TurkmenAlem/Monaco si Express AM6 si sunt posturi diferite: Cehia, Slovacia, Belarus, Iran, Turkmenistan, Kurdsat si ceva canale arabesti, sau la 45 Est unde sunt satelitii Intelsat si Azerspace. Mai multi sateliti pe o pozitie mai multe canale.

Cosmin

Mă refeream la cu totul altceva, nu că sunt mai mulți sateliți pentru o poziție și datorită acestui fapt, sunt mai multe canale la aceeași poziție. Asta e de la sine înțeles. Mă refeream că cei doi sateliți sunt deținuți de companii total diferite, fără nicio legătură între ele. Aceasta înseamnă că exemplele că pe satelitul Astra sunt canale românești nu are nicio relevanță asupra faptului dscă vor fi sau nu vor fi canale românești pe satelitul Turksat. Nu sunt argumente canale românești de pe Astra pentru transmiterea in viitor a unor canale românești pe satelitul Turksat.

Anonim

În articol frecvența menționată ma-i sus a dispărut 11158H3332 Turksat HD Test

Anonim

Pai logic, era de test. Au apărut altele poate. Important e că a început satelitul să emită, nu e importanta acea frecvență. Frecventele noi le poți găsi ulterior pe KingofSat.

Anonim

Pe lyngsat sunt cateva canale arabesti pe satelitul Turksat 5A dar acoperirea este pentru orientul mijlociu si africa de nord. Pe siteul Satbeams: https://www.satbeams.com/footprints poti vedea in ce zone are acoperirie, Are mai multe fascicule comparativ cu Turksat 4A si 4B unde are 3 fascicule pentru West( Europa), Est (Asia si Orientul Mijlociu) si Turcia (impreuna cu Azerbaijan si tarile din balkani) In toata Romania se pot receptiona aceste 3 fascicule de la pozitia 42 Est.

Anonim

La pozitia 31.5 Est am receptionat (pe langa canalele la liber rusesti si romanesti) si 4 canale arabesti NBN, OTV, LBC International , Al Jadeed transmise de satelitul Turksat 5A. Semnalul este la limita (in jur de 45 - 50%) fata de Astra 31.5 unde am semnal intre 80 si 90%. Am receptionat cu antena de 100 cm, motor H-H USALS, LNB AMIKO QUAD si receptor AMIKO MIRA HD. Nu am receptionat TRT WORLD si TRT ARABI

Anonim

Eu le recepționez TRT World și TRT Arabi pentru că am antena de 1,60cm prime focus da-r semnalul este la limită 35% - 40%

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile