sâmbătă, 19 iunie 2021

Programele UHD SPAIN, disponibile online în 4K

Asociația UHD SPAIN a lansat emisiuni demonstrative UHD HDR și SDR prin sistem terestru și satelit, dar și prin streaming pe internet.

Scopul asociației este acela de a crea o platformă de colaborare pentru industria audiovizuală și pentru creatorii de conținut Ultra HD și de a aduce conținut UHD HDR și SDR tuturor telespectatorilor, astfel încât să se poată bucura de valoarea acestei tehnologii. Suntem foarte mulțumiți de rezultatul colaborării între diferite companii și organizații ale asociației, dar și de această primă demonstrație. Lucrăm deja la alte inițiative interesante pentru promovarea acestei tehnologii”, a explicat președintele UHD Spania, Pere Vila, de la RTVE.

Transmisia online a programelor UHD Spain in 4K SDR poate fi vizionată aici:

http://player.uhdspain.com/playeruhdspain.aspx?id=c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c

Transmisia online a programelor UHD Spain in 4K HDR poate fi vizionată aici pe echipamente și browsere web compatibile HDR:

http://player.uhdspain.com/Playeruhdspain.aspx?id=c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b

Prin satelit, UHD Spain este transmis in HDR si SDR prin satelitul Hispasat 30W-5 de la poziția orbitală 30 grade Vest, pe frecvența 11382, polarizare verticala, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK, necriptat.

În paralel cu transmisiile test, grupurile de lucru ale asociației UHD SPAIN efectuează teste de captură, post-producție, codificare, difuzare și recepție vor efectua teste tehnice în legătură cu parametrii HDR și WCG (Wide Color Gamut). Concluziile testelor vor fi publicate în noiembrie.

Asociația UHD Spania, creată pentru a promova noile tehnologii Ultra High Definition (UHD) 4K și 8K în Spania, include deja 30 de entități și companii de prim nivel din Spania și din sectorul audiovizual internațional.


6 comentarii despre subiectul „Programele UHD SPAIN, disponibile online în 4K”:
fabian

Foarte fain se vede si merge impecabil cu browserul de internet al tv-ului.

fabian

As fi pus poze, pacat ca nu am cum

Cosmin

Nu cred sunt necesare poze, oricine poate sa observe cum se vede când accesează acel link. Se vede foarte bine, într-adevăr.

Anonim

Ce bine era daca transmitea Euro 2020 pe acest stream 4k.

Silviu

FIFA e foarte drastică anul acesta in privința transmisiilor la liber ale meciurilor, in Italia au pus Poliția sa dea chiar amenzi de până la 1000 euro pentru useri care au vizionat meciuri Euro 2020 online din surse nelegale, deci nicio speranță în 4K la liber online pe un astfel de canal 100% legal cum e cel al asociației din articol.

Anonim

@Silviu singura metoda de a viziona Euro 2020 gratuit si legal este prin satelit. Turcii transmit in format HD si 4K meciul numai ca este in turca. Problema urmatoarea ca postul national turc TRT 1 transmite in format HD in toata Europa dar cum au si TRT 4K care (are aceeasi acoperire ca TRT 1) au codat in sistem BISS si retransmit pe o alta frecventa care se poate receptiona doar in Turcia, Azerbaijan si tarile din Balcani. Din fericire postul TRT 4K se poate receptiona in Romania cu o antena de 80 cm si un receptor 4K sau televizor 4Kcu tuner de satelit DVB-S2. Tot asa s-a putut urmarii si meciul din 2018.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile