joi, 23 decembrie 2021

Comisia Europeană a aprobat fuziunea dintre Discovery și AT&T WarnerMedia

Comisia Europeană a aprobat fuziunea dintre Discovery și AT&T WarnerMedia.

Aprobarea din partea Comisiei Europene este o etapă cheie pentru finalizarea tranzacției propuse de noi cu AT&T. Astăzi suntem cu un pas mai aproape de crearea "Warner Bros. Discovery", o companie de divertisment de prim rang, care va fi unul dintre cei mai importanți investitori din lume în conținut premium, o companie poziționată pentru a deservi consumatorii cu ceea ce credem că va fi cea mai completă ofertă de conținut oferit sub o singura umbrelă”, a declarat David Zaslav, președinte și director executiv al Discovery și viitorul CEO al companiei fuzionate. 

Discovery anticipează că finalizarea tranzacției cu WarnerMedia va avea loc la jumătatea anului 2022, sub rezerva aprobării de către acționarii Discovery și a condițiilor obișnuite suplimentare, inclusiv alte aprobări de reglementare. Nu este necesară aprobarea acționarilor AT&T.

Compania americană de telecomunicații AT&T a anunțat în luna mai că va încheia un acord cu Discovery, fuziune care ar da naștere unui gigant de streaming care ar valora 150 miliarde dolari. Astfel, unul dintre cele mai mari studiouri de la Hollywood și televiziunile Discovery vor avea același proprietar. AT&T deține CNN, HBO și Warner Bros, după ce a cumparat mai multe branduri într-o achiziție din anul 2018 a Time Warner, evaluată la 108,7 miliarde dolari. Acordul ar marca intrarea unui jucător și mai puternic pe o piață de streaming deja aglomerată. Mai multe detalii despre tranzacție găsiți AICI.

UPDATE 11 aprilie 2022: Fuziunea celor doua companii a fost finalizată. Mai multe detalii găsiți AICI.


3 comentarii despre subiectul „Comisia Europeană a aprobat fuziunea dintre Discovery și AT&T WarnerMedia”:
Anonim

Sunt două companii americane, de ce trebuie să-și dea cu părerea Comisia Europeană și nu autoritățile din State?

Anonim

Isi vor da cu părerea si autoritatile din SUA. Dar aceste companii din SUA oferă multe servicii si in Europa ( platforma HBO GO, televiziunile HBO, Discovery, Eurosport etc) si ar putea deveni monopol in domeniul lor in Europa, prin fuziunea lor. Deci trebuia verificat ca nu devin, ceea ce a si fost confirmat, prin aprobarea Comisiei Europene.

x360

televiziunea clasica e pe duca si o platforma de streaming care sa aiba un catalog cinema atit de insemnat ca cel al WB, o megabiblioteca in continua expansiunea ca cea a Discovery si completata cu drepturile de transmisie a celor de la Eurosport ar pozitiona platforma nou creata daca nu pe primul macar pe al doilea loc in Lume. Multa bafta si un pret rezonabil. Personal daca ar face un serviciu de streaming as subscrie cu placere.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile