joi, 2 decembrie 2021

Europa produce anual 830 ore de animații tv

Observatorul Audiovizual European estimează volumul anual al producției de animații tv din Europa la aproximativ 220 de titluri (55 filme de animație tv, plus sezoane de seriale animate cumulând 5200 de episoade), având o durată totală de 830 de ore.

Franța (35%) și Marea Britanie (26%) sunt de departe principalele state producătoare de animații tv, urmate de Germania (7%), Spania (7%) și Italia (6%). Coproducțiile europene de animație tv reprezintă 36% din totalul orele de animație tv produse în Europa.

La nivel global, SUA (de departe) și Japonia sunt principalii furnizori de filme de animație și seriale animate tv. Ponderea operelor europene de animație este semnificativ mai mică (21% din totalul animațiilor produse la nivel mondial) decât pentru toate celelalte categorii de producții video europene de ficțiune (care cumulează un total 33% din totalul producțiilor video de ficțiune la nivel mondial).


5 comentarii despre subiectul „Europa produce anual 830 ore de animații tv”:
Mateo

Romania cât program de animație produce anual,pentru că consum ar avea, și are sigur sunt vre-o 12-14 programe tv pentru copii

Anonim

Cred că produce și Romania, de exemplu vezi canalul de YouTube al Tralala.

Anonim

Mai conteaza si ce poveste, ce mesaj se promoveaza copiilor, nu doar cat de mult se produce ...

SorinB

In general, animațiile europene au mesaje pozitive și educative.

Anonim

Desenele animate americane sau japoneze rămân de neegalat. E bine că avem producții europene, dar mai este mult până când acestea vor creea tradiții și vor știi să atingă corzile sufletului precum animațiile americano-asiatice de odinioară.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile