joi, 17 martie 2022

Netflix testează noi modalități de partajare a contului, abonații plătind mai mult

Netflix testează noi modalități contracost care le-ar permite abonaților ce oferă deja acces la contul lor altor persoane cu care nu locuiesc împreună să facă partajarea mai ușoară și în siguranță, plătind în același timp mai mult.

Potrivit lui Chengyi Long, director al departamentului Product Inovation, Netflix a permis întotdeauna într-un mod simplu ca persoanele care locuiesc împreună să-și partajeze contul Netflix, cu funcții precum profiluri separate și fluxuri multiple în abonamentele Standard și Premium.

"Deși aceste posibilități sunt extrem de populare, au creat de asemenea o oarecare confuzie cu privire la cum poate fi partajat contul Netflix. Ca urmare, conturile sunt partajate între gospodării diferite, ceea ce are impact negativ asupra capacității noastre de a investi în televiziuni și filme noi și grozave pentru abonații noștri. De aceea, în ultimul an am lucrat la noi modalități care să le permită abonaților care împart accesul la contul lor Netflix în afara gospodăriei să facă acest lucru ușor și în siguranță, plătind în același timp puțin mai mult. În acest scop, în următoarele câteva săptămâni vom lansa și vom testa două funcții noi pentru abonații noștri din Chile, Costa Rica și Peru. Înțelegem că oamenii au multe posibilități de divertisment, așa că dorim să ne asigurăm că orice funcții nou lansate vor fi flexibile și utile pentru membrii care finanțează toate serialele și filmele noastre. De aceea, vom studia atent pentru a înțelege cât de utile vor fi aceste două noi funcții pentru abonații din aceste trei țări, înainte de a face aceste schimbări oriunde altundeva în lume", spune Chengyi Long. 

Noile funcții sunt:

- Adăugarea de membri suplimentari: Abonații la pachetele Standard și Premium ale Netflix vor putea adăuga conturi secundare pentru până la două persoane cu care nu locuiesc, fiecare cu propriul profil, recomandări personalizate, autentificare și parolă diferite, la un preț (echivalat în euro) de 2,71 euro în Chile, 2,71 euro în Costa Rica și 1,92 euro în Peru;

- Transferul profilului într-un cont nou: membrii din abonamentele de bază, standard și premium pot permite ca persoanelor cu care își partajează contul să își transfere informațiile de profil fie într-un cont nou, fie într-un cont secundar de membru suplimentar, păstrând istoricul vizionărilor, Lista mea și personalizarea recomandărilor.

UPDATE 11 februarie 2023: Netflix a limitat partajarea parolelor în alte patru țări. Cât costă un subcont de abonat suplimentar? Mai multe detalii găsiți AICI.

UPDATE 23 mai 2023: Partajarea contului: Netflix va trimite emailuri abonaților din România privind utilizarea conturilor în mod comun în afara locuinței personale. Mai multe detalii găsiți AICI.


2 comentarii despre subiectul „Netflix testează noi modalități de partajare a contului, abonații plătind mai mult”:
Anonim

Acum doua săptămâni a apărut stirea de mai sus că Netflix va oferi abonaților opțiunea de a-și partaja abonamentele cu persoane din afara gospodăriei lor, pe piețele de testare.

Legat de acest subiect, o nouă cercetare de la Leichtman Research Group a descoperit că 53% dintre gospodăriile din SUA au cel puțin un serviciu de streaming din primele 15 branduri direct-to-consumer (DTC), inclusiv 67% din toate gospodăriile cu Netflix. Cu toate acestea, cercetările ceor de la Leichtman au constatat, de asemenea, că nu toate serviciile sunt plătite de toti.

33% dintre serviciile Netflix sunt folosite în mai mult de o gospodărie, în timp ce 15% dintre serviciile Netflix sunt folosite și plătite de cei care le împart și cu cineva din afara gospodăriei. 3% dintre servicii sunt utilizate de mai multe gospodării care împart costurile.

„Partajarea parolei este o caracteristică inerentă a majorității serviciilor de streaming. Partajarea ajută la extinderea bazei de utilizatori și la păstrarea clienților, dar creează și un decalaj între numărul de gospodării care au un serviciu și abonații care plătesc efectiv”, a declarat Bruce Leichtman, președinte și analist principal pentru Leichtman Research Group.

„De exemplu, aproximativ două treimi din gospodăriile din SUA raportează că au Netflix, dar aceastea include aproximativ 10% din gospodăriile din SUA care nu plătesc pentru serviciu, deoarece este împrumutat abonamentul altcuiva.”

Termenii și condițiile Netflix indică în mod clar că un client nu poate împărtăși contul cu persoane din afara gospodăriei sale.

Anonim

Unul dintre fondatorii Netflix a spus că platforma nu vrea să îngreuneze viața abonaților prin restricții privind partajarea parolelor. Marc Randolph a spus că provocarea a fost să găsească o cale de mijloc.

„Nu vrei să lansezi ceva și să vezi apoi ce se întâmplă. Nu cred că cineva dorește să îngreuneze viata persoanelor care au utilizări legitime de partajare a contului, ca să le partajeze parola sau să folosească parola în mai multe locații.”

Comentariile sale urmează preocupărilor că testele care au avut deja loc în țări precum Chile, Peru și Costa Rica nu au avut succes.

Randolph, care a fondat Netflix împreună cu Reed Hastings și a devenit primul său CEO, a spus că compania lucrează „cu atenție” la provocare și că este „obsedată” de testare.

Netflix testează în mod regulat noi formate și funcții în anumite țări înainte de a decide dacă va continua lansarea lor internațională.

Netflix estimează că, în plus față de cele 221,64 milioane de gospodării in care se plateste Netflix din întreaga lume, există alte 100 de milioane de gospodării care folosesc serviciul printr-un prieten sau o rudă.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile