vineri, 2 septembrie 2022

Android 14 va permite comunicații mobile direct prin satelit?

În ultima săptămână au început să apară tot mai multe discuții despre comunicațiile mobile prin satelit, după ce SpaceX a lui Elon Musk a colaborat cu T-Mobile și au anunțat o nouă unitate de conectivitate folosind tehnologia sa. Și se pare că Google este pregătit în acest sens.

Comunicații telefonice direct prin satelit - Imagine ilustrativă realizată de HD Satelit

Următoarea versiune de Android (Android 14) va adăuga posibilitatea de a conecta telefoanele prin intermediul comunicațiilor prin satelit: vestea vine direct prin Twitter de la Hiroshi Lockheimer, un vicepreședinte senior al platformelor și ecosistemelor Google, și indică o direcție interesantă în evoluția tehnologică a smartphone-urilor.

"E uimitor că ne gândim la experiența utilizatorilor ale căror telefoane mobile se vor putea conecta la sateliți. Când a fost lansat telefonul G1 în 2008, a fost greu să îl facem să funcționeze 3G + Wifi. Acum proiectăm comunicații prin satelit. Ne bucurăm să sprijinim partenerii noștri în activarea tuturor acestor lucruri în următoarea versiune de Android!", se arată în tweet.

Nu este însă clar daca va nevoie și de o actualizare hardware (și nu doar software) sau de un echipament suplimentar pentru a pune în funcțiune conectivitatea prin satelit a telefonului.

Desigur, este puțin probabil ca acest lucru să schimbe modul în care ne folosim telefoanele, cu excepția unor ​​situații din zone geografice unde, în lipsa conectivității semnalului mobil obișnuit, comunicațiile vor putea fi efectuate direct prin satelit. Astfel, utilizatorii vor putea să apeleze și să trimită mesaje, chiar dacă nu au semnal mobil de la antene terestre.

Oricum, dacă funcția de comunicare directă prin satelit va ajunge într-adevăr pe Android 14, probabil aceasta nu se va întâmpla mai devreme de sfârșitul anului 2023 și doar pe telefoanele compatibile care vor beneficia de noul sistem de operare.


UPDATE 17 septembrie 2022: Apple iPhone 14 si alte terminale mobile vor permite comunicații prin satelit. Mai multe detalii găsiți AICI


Niciun comentariu despre subiectul „Android 14 va permite comunicații mobile direct prin satelit?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile