joi, 20 octombrie 2022

Aplicația Digi Online, disponibilă pe televizoare LG cu webOS

Operatorul RCS RDS a lansat aplicația Digi Online pe televizoare LG cu webOS, începând din 18 octombrie 2022. Chiar dacă nu este o lansare anunțată (probabil deocamdată) printr-un comunicat oficial al companiei, versiunea 1.0 a respectivei aplicații (care are o mărime de aproximativ 6 Mb) se poate descarcă și instala în mod gratuit din magazinul de aplicatii LG, ce este disponibil direct pe televizor. Însă utilizarea aplicației, precum și vizionarea online a posturilor de televiziune din grila acesteia, este posibilă doar pe baza unui cont Digi Online.

Digi România - imagine trimisă într-un comunicat anterior pentru publicare pe HD Satelit România 

Aplicația Digi Online este în continuă dezvoltare, devenind disponibilă pe tot mai multe dispozitive

Anterior, operatorul a lansat versiuni Digi Online pentru anumite modele de televizoare Samsung, precum și pentru Android Tv (posibil încă într-o faza de testare cu publicul, deoarece operatorul nu a anunțat, printr-un comunicat, o lansare oficială).

Deci este posibil ca aplicația Digi Online pentru unele televizoare LG cu webOS să fie tot într-o etapă de testare cu publicul, chiar dacă este menționată ca fiind versiunea 1.0. Operatorul nu a exemplificat o listă cu televizoarele LG care sunt compatibile cu aplicația. Noi am testat pe un televizor LG 4K (desigur, care rulează pe baza unui sistem de operare webOS) lansat în anul 2020. 

Tot anterior, Digi a anunțat ca aplicația Digi Online este compatibilă cu Android Auto și Apple CarPlay în anumite funcționalități (mai exact, partea audio - poți asculta în mașină posturile de radio și anumite televiziuni).

Diferența esențială între toate aceste aplicații tv (pentru Android Tv, LG si Samsung) și versiunile Digi Online pentru telefoane si tablete este că versiunile pentru televizoare pot fi utilizate doar cu ajutorul unei telecomenzi tv. De exemplu, utilizarea unei versiuni a aplicației pentru Android ar fi parțial sau complet nefuncțională pe un televizor cu Android Tv, folosind doar telecomanda. Așadar, controlul aplicației doar cu ajutorul telecomenzii (fără sa fie necesar un mouse sau ecranul tactil) este ceea ce diferențiază în principiu aceste versiuni tv de versiunile standard ale aplicației Digi Online.

Instalarea și utilizarea aplicației Digi Online pe webOS

După instalarea aplicației din magazinul LG, utilizatorul va deschide aplicația, care, după câteva secunde, va solicita introducerea adresei de email si a parolei asociate contului Digi Online al utilizatorului, aceleași cu care se conectează în Digi Online pe alte dispozitive. De reținut că la acest pas puteți primi mai multe mesaje de eroare, printre care acela că ați introdus greșit adresa de email sau / și parola (verificați încă o dată dacă ați introdus datele corecte) sau că ați depășit numărul maxim de 5 dispozitive asociate contului dvs Digi Online (caz în care accesați aplicația Digi Online pe alt dispozitiv unde deja sunteți conectat în aceasta, de exemplu pe telefonul mobil, și ștergeți unul dintre dispozitivele deja asociate, apoi reveniți la aplicația de pe televizor si reîncercați logarea).

După ce ați reușit să vă conectați în aplicația Digi Online pe televizorul dvs cu webOS, veți fi întâmpinați de o interfața de utilizator modernă și simplă. În cadrul aplicației este furnizat și EPG (ghid electronic de programe), iar televiziunile sunt ordonate pe categorii. Există chiar și o categorie denumită HD care, așa cum bănuiți, include televiziuni retransmise în rezoluție High Definition. Este interesant că în OSD-ul aplicației sunt afișate si siglele televiziunilor din grila acesteia, funcționalitate pe care nu o veți regăsi în meniul obișnuite ale televizoarelor. 

Viteza de navigare este una medie, cel puțin pe televizorul pe care am testat (este posibil ca pe alte televizoare, mai performate, navigarea să fie mai rapidă). În cazul nostru a fost necesare câteva secunde pentru a porni redarea fluxului video al unei televiziuni, pornind de la interfața de Home a aplicației. Redarea este un pic mai rapidă când se comută de la un canal la altul. 

Apăsând butonul Sus de pe telecomandă în timpul redării unei televiziuni, se derulează prin lista de canale, pentru a alege redarea unei alte televiziuni. Apăsând butonul stânga de pe telecomandă, în timpul redării unei televiziuni, este afișată lista de canale în ordine alfabetică (se poate alege din această listă o altă televiziune pentru redare).

Imaginea este una destul de bună pentru un flux video online (cel puțin pe mine m-a mulțumit și nu sunt o persoană chiar foarte ușor de satisfăcut în privința calității imaginii fluxurilor media). 

Care este utilitatea aplicației Digi Online pe televizoare?

De exemplu, poate fi folosită la un televizor cu webOS care nu este conectat fizic la cablul tv, dar totuși este conectat la internet (de exemplu prin WIFI). Ori puteți utiliza aplicația Digi Online dacă tunerul DVB-C al televizorul dvs LG cu webOS are o defecțiune tehnică. Sau puteți folosi aplicația temporar, dacă aveți o problemă cu conectica de tv cablu din locuința dvs (de exemplu, s-a defectat un splitter tv sau acesta atenuează în mod defectuos semnalul pe anumit frecvențe; sau s-a rupt un conector etc), până remediați problema respectivă. Sau puteți vedea în aplicație unele posturi tv care nu sunt (încă) în grila standard de cablu tv digital (au existat deseori situații de acest tip). Sau pur si simplu puteți utiliza aplicația dacă doriți o interfață nouă când va uitați la televizor. 

Probabil există mai multe scenarii de folosire a aplicației, totul depinde de imaginația si/sau de nevoile dvs de utilizare. Important este că Digi a decis să furnizeze aceasta aplicație și pentru LG cu webOS și va lansa cu siguranță versiuni ulterioare optimizate ale Digi Online pentru aceste televizoare. Iar când vom primi de la Digi România un comunicat oficial în privința lansării oficiale a acestei aplicații pentru televizoare, promitem că vă vom anunța imediat.


25 de comentarii despre subiectul „Aplicația Digi Online, disponibilă pe televizoare LG cu webOS”:
Anonim

Wow am verificat acum. aveti dreptate!! Super ms de info. arata bine

Anonim

Merg si HBO si Digi Film, pe care le am si pe cablu. Se vede fain

Anonim

Când o deblocați funcționare și în afară țări precum focus Sat și Orange,

Anonim

Este inca instabila pe SAMSUNG (DIGI ONLINE-versiunea 25 iulie 2022).
Se pare ca sunt inca in teste.
Exemplu: EPIC DRAMA HD se opreste si se reancarca ff des -TV Samsung 65Q95T

Anonim

Ai testat cu internetul prin cablu de net conectat direct la tv si conexiunea Ethernet activa? Sau prin WIFI? Poate prin WIFI, in functie de semnalul WIFI din zona televizorului, nu face față la bitrate-ul mai mare al unor canale.

Florin

Anonim, eu cred ca daca se intrerupe pe unele canale, iar pe altele merge, nu e de la aplicație, e de la modul cum e creat streamingul acelor canale, altfel s-ar opri la toate. Din pacate, nu am televizor nici LG, nici Samsung, nici cu Android Tv, ca sa pot testa.

Anonim

Ref: instabil EPIC DRAMA HD
Conexiune prin cablu de la ruter direct, distanta 45 cm.... / Viteza de incarcare testa pe NETFLIX intre 92-94.
Se stie ca televizoarele au placa de max 100.

Anonim

La mine merge bine, nu am testat toate canalele, dar ce am testat a fost ok.

Adrian

Canalele functioneza doar dacă ești conectat la o rețea de internet Digi.

Anonim

Nu mi se pare asa interesanta avand in vedere lipsa unor programe care nu vor fi introduse niciodata. Pentru cei care sunteti cu cablu in tv,incercati cu wirelles daca aveti dual band si vedeti daca e mai bine la semnal (cu siguranta va fi fi avand in vedere viteza)

Anonim

Ar fi și mai util dacă ar merge și in afara retelei rcs rds

Valy

Anonim, pai poți să faci hotspot cu telefonul mobil de pe cartela ta Digi Mobil, conectezi televizorul la acel hotspot și vei avea canalele Digi Online pe acel tv, prin aplicația de pe tv, chiar și fără net fix și fără cablu tv in acea locație. Deci v-am exemplificat și eu o utilitate a aplicației Digi Online pe tv.

Georger2002

Credeți-mă sinteti buni aveți perspectiva și va iubesc consumatorii

Anonim

E cineva, care are LG cu WebOS și nu are net de la DIGI și îi funcționează, pentru că la mine, îmi apare mesajul următor "Conținutul este disponibil doar din rețeaua DIGI"

Cristi

Anonim, Digi Online funcționează doar cu net de la Digi (fix sau mobil), indiferent că e vorba de aplicații pe LG TV, Samsung Tv, Android Tv, telefoane și tablete cu IOS sau Android, ori platforma web pe PC sau laptop.

Anonim

Păi și atunci de ce pe laptop cu net de cartier și pe telefon cu cartelă și net de la Vodafone imi funcționează?

Florin

Cristi, la ei pe site scrie : "Te poți bucura de conținutul Digi Online indiferent de furnizorul tău de internet. Date mobile sau WIFI, tu alegi." "Serviciul funcționează doar pe teritoriul României și poate fi accesat din orice rețea de internet fix sau mobil."

Uite, citeste aici: https://www.digionline.ro/faq

Partial ai si tu dreptate, ceea ce scrie mai sus cred ca se refera la versiunile lansate oficial, nu la cele in teste, cum sunt aplicațiile tv, adica "pe site-ul digionline.ro în browser pe Windows sau MacOS; din aplicația mobilă pentru Android, Android EMUI (Huawei) și iOS."

Probabil aplicațiile in testare sunt testate doar in reteaua Digi momentan.

Eugen O

TV-ul și Laptop-ul sunt conectate la același router și pe laptop funționează, iar pe TV nu.
Iar pe telefon îmi funcționează, dar cine știe de ce nu vrea la mine pe TV și la tine pe telefon

Anonim

Eu am un LG 4k și funcționează perfect; nu îmi place că în aplicație nu au introdus DigiPLAY. Altfel e ok aplicația.

Anonim

pe un LG 4k din 2019 nu o găsesc sa o downloadez

Anonim

Da nu se găsește în store

Anonim

Pe ce televizor? Poate nu e LG cu webos recent. Eu am LG cu webos 4 și este în store.

Anonim

Pe web os 3.4.2 nu merge?

Anonim

Păcat ca nu exista și varianta pentru Apple TV. Ar fi chiar utilă pentru cine folosește.

Anonim

Probabil numărul de utilizatori de televizoare Apple TV este semnificativ mai mic in România decât a celor care utilizează LG și Samsung.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile