marți, 4 octombrie 2022

TVR Timișoara difuzează producții proprii 24 ore pe zi

Televiziunea regională TVR Timișoara a anunțat o grilă cu producții proprii transmise 24 de ore în fiecare zi a săptămânii. Acum 28 de ani, în anul 1994, TVR Timișoara transmitea săptămânal doar 35 de minute, programul produs fiind difuzat pe TVR 1. Prima emisiune pe frecvență proprie a fost transmisă în data de 25 ianuarie 2002. Ulterior, Studioul Teritorial al televiziunii publice a oferit emisiuni apreciate la nivel național, cum ar fi „Care pe care?”, „Expres muzical”, „Trupa de şoc” sau „Debut 50 plus”.

Telecomenzi tv - imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Televiziunea TVR Timișoara este singurul Studio Teritorial din intreaga Uniune Europeană care produce emisiuni în 9 limbi ale minorităților naționale (maghiară, germană, romani, sârbă, bulgară, croată, slovacă, ucraineana și italiană). Pe lângă aceste producții dedicate minorităților naționale, în grilă se regăsesc, începând din 3 octombrie 2022, emisiuni deja consacrate ale Studioului TVR Timişoara.

„Izolaţi în România”, titlul ce a obținut cel mai prestigios premiu internațional al unei televiziuni din România, Marele Premiu CIRCOM şi seria de reportaje „Istorii ascunse” îşi păstrează locul şi în grila TVR 1, iar tradiția culinară a Banatului, surprinsă în emisiunea „Sarea în bucate”, poate fi urmărită şi  în programul canalului TVR 2.

„În prelungiri” (cel mai longeviv format TV de sport din România), „Drumuri aproape” (documentarul de călătorie ce te poartă în întreaga regiune), „Piper pe limbă” (talk-show cultural prin excelență) ori „Cântecul de acasă” (locul în care tradiţiile veritabile şi muzica populară sunt „acasă”) rămân puncte de referinţă ale grilei de toamnă a studioului TVR Timişoara. Un loc important în oferta TVR Timișoara este dedicat culturii, prin vocea emisiunilor: „Cultart”, „Spirit şi credinţă”, „Prim-plan regional”, „Selfie” sau „Timişoara Capitală Culturală Europeană”, pregătind publicul pentru 2023, când orașul va fi Capitală Culturală Europeană.

Actualitatea rămâne unul dintre cei mai importanţi piloni ai grilei de programe a TVR Timişoara. Telejurnalelor de ştiri, traduse şi în limbaj mimico-gestual, li se adaugă formate ancorate în preocupările regiunii: „Forum economic”, „Actual regional” sau „Satul meu”.

De asemenea, TVR Timișoara îşi propune să continue să testeze forme inovatoare şi pentru reţelele sociale. Paginile de Facebook (peste 123.000 urmăritori) şi canalul de Youtube TVR Timişoara (80.000 de subscriberi, milioane de vizualizări anual şi peste 200 de milioane de minute de vizionare a producție acestei televiziuni) sunt exemple în această privință.


7 comentarii despre subiectul „TVR Timișoara difuzează producții proprii 24 ore pe zi”:
Anonim

Ar trebui ca si TVR Cluj sa faca la fel. De fiecare data cand schimb canalul, vad doar "reluare".

Se vede management-ul unei televiziuni 👍

Anonim

La ce rezoluție ?

Anonim

Emisia e la rezoluția la care emite postul, adică SD. Producția e 4K, HD sau SD, dar emisia e SD. Când TVR le va oferi regionalelor dotări și emisie pentru HD, vor emite și în HD. Aici în știre e însă vorba despre producție proprie, nu despre rezoluții.

Anonim

Pai daca postul TVR Cluj difuzează doar reluări de la TVR, ce să puna pe ecran? Premieră?

Anonim

Limitările rezoluției aduc de la sine și limitări de audiență. Soluția ar fi ca TVR3 să treacă la HD odată cu toate studiourile sale regionale. Ceea ce costă mai puțin decât ar fi costat în urmă cu câțiva ani.

Anonim

Rezoluția nu e o regula absolută pentru audiență. De exemplu, România TV este SD și are audiență mult mai mare decât majoritatea televiziunilor din România. Primordial este conținutul, și exact despre conținut se discută aici, că TVR Timișoara oferă acum conținut propriu 24 ore din 24.

Anonim

Rezoluția nu e o regulă, dar e bine să fie cel puțin HD, nimeni nu s-ar opune, ar fi chiar unanimitate :)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile