luni, 3 octombrie 2022

Vodafone, în discuții pentru a fuziona cu Three în Marea Britanie

Vodafone a confirmat că este în discuții cu CK Hutchison cu privire la fuziunea cu operatorul britanic de telefonie mobilă Three. Grupul britanic a afirmat că fuziunea va ajuta la accelerarea implementării rețelelor 5G în Marea Britanie, extinzând în același timp conectivitatea în bandă largă.

Telefon mobil - Fotografie realizată de HD Satelit România

Entitatea fuzionată va fi deținută în proporție de 51% de Vodafone. Hutchison va deține restul de 49%. Nu se va plăti nicio contraprestație în numerar.

Fuziunea va uni rețelele mobile de pe locul al treilea si al patrulea ca mărime din Marea Britanie. În situația actuală, niciunul dintre operatorii Three și Vodafone nu ar fi avut mari șanse sa se dezvolte suficient în mod organic și individual pentru a provoca operatorii mobili de pe primele două locuri în Marea Britanie. Deficiența cheie ar fi că Vodafone-Three nu are în prezent o ofertă de televiziune cu plată în Regatul Unit, deși Vodafone operează servicii tv în alte țări, precum Germania, Spania sau România.

Vodafone urmărește de mult timp fuziuni cu rivalii săi pentru a extinde rețelele sale

Anunțând planurile sale de fuziune, un purtător de cuvânt al Vodafone a declarat: „Prin fuziunea afacerilor noastre, Vodafone UK și Three UK vor obține capacitatea necesară pentru a putea accelera lansarea completă a 5G în Marea Britanie și pentru a extinde conectivitatea în bandă largă în comunitățile rurale și întreprinderile mici. Noua companie îi va provoca pe cei doi concurenți deja consacrați în Marea Britanie și va aduce beneficii prin accesul cu prețuri competitive la o a treia rețea 5G fiabilă, de înaltă calitate și sigură în toată Marea Britanie.

Decizia vine la câteva luni după ce OFCOM a renunțat la strategia de a bloca orice fuziune între oricare dintre cei patru mari operatori de telefonie mobilă din Marea Britanie.

UPDATE: Vodafone a confirmat fuziunea cu Three în Marea Britanie. Detalii gasiti dând click AICI.


5 comentarii despre subiectul „Vodafone, în discuții pentru a fuziona cu Three în Marea Britanie”:
Cristi

Ar putea fi al doilea cel mai mare, dupa O2-VirginMedia cu 34m. Vodafone + 3 ar putea avea 27.3m, in timp ce EE are 26m. Nu neaparat un avantaj pt consumator, deoarece comasarea probabil va duce la o scumpire vertiginoasa a preturilor la abonamentele 3. Semnalul nu e peste tot grozav, dar sunt multe locurile in care viteza lor la internet 5G e mult superioara oricarui din ceilalti operatori - incl. Vodafone.

Anonim

Ar putea fi și locul 1, dacă va prelua din abonații celorlalți, in anii următori.

Anonim

Cristi, O2 virgin Media are 47 milioane de abonați. Dar aceștia nu sunt doar la telefonie, acolo sunt mai puțini. De fapt, ei au două rețele diferite, Virgin Mobile and O2 Mobile, care niciuna dintre ele nu cred că are 27 milioane separat. Cumulat au, dar nu au ca operatori mobili individuali

Sorin

Situația în prezent este:
EE 26%
O2 19%
Vodafone 15%
Three/3 9%
Tesco 7%
Virgin Media/Any Virgin 4%
Giffgaff 5%
BT 4%
Sky Mobile 4%
Voxi 1%
Lebara 1%
Smarty 1%
TalkTalk 1%

Sorin

Deci Vodafone + Three trece pe locul 2, cu 24 procente, foarte aproape EE, cu 26 procente. Este ușor, cu o ofertă buna, sa capteze 2 procente din clienții EE si chiar de la alții. Dar momentan va fi pe locul 2, după fuziune.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile