miercuri, 4 ianuarie 2023

Iridium va lansa un serviciu de telefonie prin satelit pentru telefoane obișnuite

Operatorul de sateliți Iridium a depus o notificare la Securities & Exchange Commission (SEC) prin care informează că va lansa un serviciu de conectivitate prin satelit direct către smartphone-uri, pentru publicul larg.

Comunicații mobile prin satelit - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Iridium a precizat comisiei că a semnat un acord care îi va permite ca tehnologia Iridium să fie utilizată în smartphone-uri obișnuite. Serviciile vor fi puse în funcțiune până la sfârșitul anului 2023. 

Lansarea serviciului este condiționată însă de dezvoltarea cu succes a tehnologiei, iar acordurile viitoare prevăd taxe de dezvoltare, redevențe și taxe de utilizare a rețelei, ce vor fi plătite către Iridium.

Iridium oferă deja conectivitate portabilă prin satelit, dar în mare parte doar pentru utilizare militară și de urgență pe telefoanele dedicate, care costă aproximativ 1900 dolari bucata.

Telefoanele Iridium actuale pot oferi o conexiune de doar 2,4 kb/s, dar compania are în plan să crească viteza la 88 kb/s și astfel să adauge posibilitatea de a fi trimise mai multe date și imagini.

Iridium este cel mai recent operator de sateliți care a intră pe piața de telefonie prin satelit pentru publicul larg. Apple a făcut deja acest lucru (deși doar pentru apeluri de urgență), în timp ce Starlink de la Elon Musk spune că va oferi un serviciu similar în colaborare T-Mobile. Alți jucători din același domeniu al telefoniei prin satelit pentru publicul larg includ Globalstar și AST Space Mobile.


Un comentariu despre subiectul „Iridium va lansa un serviciu de telefonie prin satelit pentru telefoane obișnuite”:
Anonim

Este vorba despre un parteneriat între Iridium și gigantul de cipuri Qualcomm, care va aduce conectivitatea prin satelit pe smartphone-uri cu Android. Cipurile Qualcomm se găsesc în multe smartphone-uri cu Android. Deci în locurile în care nu există acoperire mobilă, respectivele telefoane vor putea conecta la sateliții Iridium.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile