miercuri, 22 februarie 2023

BT Sport devine TNT Sports

TNT Sports va fi noua denumire pentru brandul de sport premium BT Sport din Marea Britanie. Modificarea va fi operată de către joint venture BT Group - Warner Bros. Discovery chiar de anul acesta. Noua denumire reprezintă un pas important în planurile anunțate anterior, acelea de a uni în viitor, într-o singură ofertă, colecția de drepturi premium de difuzare ale BT Sport și Eurosport. Acest pas reprezintă începutul unei noi strategii în relația cu fanii sportului din Marea Britanie și Irlanda, continuând însă în spiritul a ceea ce BT Sport a construit în ultimul deceniu, anunță Warner Bros. Discovery printr-un comunicat de presă.


Fotbal la tv - imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Această nouă marcă sportivă din Regatul Unit și Irlanda va fi adusă la viață pentru prima dată cu puțin înainte de începerea sezonului de fotbal 2023 - 2024. Până atunci, fanii vor continua să se bucure de BT Sport pe toate canalele și platformele, așa cum o fac astăzi.

Andrew Georgiou, membru al consiliului de administrație al acestui joint venture, precum și președinte și director general al Warner Bros. Discovery Sports Europe, a precizat: „Acesta este un alt pas important către lansarea unei oferte mai simple și mai convingătoare pentru fanii sportului din Marea Britanie și Irlanda. În diverse țări, denumirea TNT Sports este deja sinonimă cu sportul live premium, fiind dovada suplimentară a expertizei globale pe care Warner Bros. Discovery o aduce în parteneriatul cu BT. Warner Bros. Discovery este încântată să contribuie cu capacitățile sale globale, împreună cu portofoliul său în creștere de divertisment premium. Suntem de asemenea hotărâți să nu facem compromisuri asupra stilului local inimitabil, care este baza modului în care BT Sport s-a conectat cu fanii în ultimul deceniu. Autenticitatea locală va fi în continuare cheia succesului nostru.

Marc Allera, CEO BT Consumer Division și președinte al joint venture-ului cu Warner Brothers Discovery, a completat: „Suntem încântați de progresele înregistrate în cadrul acestui joint-venture. Această schimbare marchează următorul pas logic pentru BT Sport, precum și transformarea mai largă a afacerii noastre. După lansare, aceasta va reprezenta o nouă ofertă de sport premium, extrem de interesantă pentru clienții din Marea Britanie și Irlanda.

TNT Sports va avea astfel versiuni dedicate pentru Regatul Unit și Irlanda, dar care vor reflecta abordarea actuală pentru care televiziunile BT Sport au devenit renumite. Denumirea are deja o asociere puternică cu sportul live premium din alte teritorii și cu alte mărci din familia Warner Bros Discovery. Pe lângă faptul că transmite fotbalul național și european de cel mai înalt nivel într-un număr de țări din America Latină, pentru TNT sportul live a fost de bază de multă vreme în SUA, inclusiv in privința NBA, NHL și NCAA.

TNT Sports va transmite competițiile pentru care BT Sport are drepturile de difuzare live, în timp ce Eurosport-ul din Regatul Unit și Irlanda va continua să fie disponibil în același mod ca și în prezent, înainte de a deveni, la un moment dat în viitor, parte din noul brand.

Cu puțin timp înainte de sezonul de fotbal 2023-2024, discovery+ va deveni casa streaming-ului pentru fanii sportului, care se vor putea bucura de un abonament ce va include TNT Sports, Eurosport, precum și conținut de divertisment. Abonații BT Sport beneficiază deja de acces gratuit la Discovery+, care include oferta de streaming Eurosport și o gamă largă de programe de divertisment.

Cumulate, toate acesta active vor deține drepturi extinse de televizare a programelor sportive în direct pentru fanii din Marea Britanie și Irlanda, inclusiv Jocurile Olimpice, Premier League, UEFA Champions League, UEFA Europa League, Premiership Rugby, MotoGP, UFC, Box , WWE, Grand Slam-uri de tenis, Grand Tours de ciclism și sezonul sporturilor de iarnă.

Societatea mixtă 50:50 BT și Warner Bros. Discovery a fost înființată la 1 septembrie 2022*. Warner Bros. Discovery gestionează operațiunile acestui join-venture, activele de producție și operaționale ale BT Sport fiind deja transferate companiei la această dată.

________________________________
*Cronologie joint venture BT / WBD:

3 februarie 2022: Warner Bros. Discovery (apoi Discovery, Inc.) și BT Group intră în discuții exclusive pentru a lansa o nouă ofertă sportivă în Regatul Unit.

12 mai 2022: BT Group plc convine asupra unui set de acorduri definitive cu Warner Bros. Discovery, Inc. pentru a forma o companie mixtă 50:50 și pentru a crea o nouă ofertă de sport premium pentru Regatul Unit și Irlanda, dar și pentru a transfera activitățile operaționale ale BT Sport către Warner Bros. Discovery.

1 septembrie 2022: Warner Bros. Discovery și BT Group au finalizat tranzacția pentru a forma Joint Venture 50:50.


5 comentarii despre subiectul „BT Sport devine TNT Sports”:
Anonim

Deci această modificare are efecte pentru Regatul Unit și Irlanda, probabil cu emisiuni și transmisiuni dedicate.

Dorin

Pai BT Sport doar in UK este, deci nu va avea efect in alte țări.

Anonim

Sorin, însă Eurosport, chiar dacă este in mai multe țări, inclusiv la noi in România, s-ar putea sa beneficieze de unele drepturi de televizare de la BT Sport, daca BT Sport le-a achiziționat pentru transmiterea la nivel internațional.

Anonim

Nu. Eurosport Romania nu va difuza evenimente exclusiv pentru UK si Irlanda.

Anonim

Normal ca nu poate. Dar poate difuza evenimente care nu sunt exclusiv pentru UK si Irlanda.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile