marți, 23 mai 2023

Partajarea contului: Netflix va trimite emailuri abonaților din România privind utilizarea conturilor în mod comun în afara locuinței personale

Astăzi, Netflix a anunțat că va trimite un e-mail abonaților din România care utilizează în mod colectiv un cont Netflix în afara locuinței personale.


Adresa web Netflix - Fotografie ilustrativă realizată de HD Satelit România

Compania precizează că un cont Netflix este conceput pentru a fi folosit de o singură locuință. Toți membrii locuinței pot accesa Netflix de oriunde se află, fie că sunt acasă, în călătorie sau în vacanță. Aceștia vor putea beneficia de funcționalități noi, precum Transferul de profil și Gestionarea accesului și a dispozitivelor.

Netflix recunoaște că abonații săi au o multitudine de opțiuni de divertisment la dispoziție. Din acest motiv, platforma de streaming a mai confirmat continuarea investițiilor considerabile într-o gamă diversă de filme și seriale noi.

Anunțul prezintă și întreg emailul ce va fi trimis abonaților ce utilizează contul în mod comun în afara locuinței personale.

Emailul cu actualizarea privind folosirea la comun a contului cu alte locuințe va anunța utilizatorul că, pe platforma Netflix, contul poate fi utilizat de către abonat și de către oricare alte persoane care locuiesc împreună cu abonatul.

Netflix va menționa în e-mail și faptul că abonații vor putea viziona cu ușurință conținutul pe Netflix în timpul călătoriilor sau atunci când sunt în deplasare, fie pe dispozitivele personale, fie pe televizorul dintr-un hotel sau casă de vacanță.

Pentru a controla mai bine modul în care este utilizat contul lor, abonații vor avea la dispoziție opțiunea de a vedea ce dispozitive sunt conectate la cont și pot deconecta dispozitivele care nu ar trebui să aibă acces, precum și să schimbe parola.

Dacă abonatul utilizează serviciul Netflix în comun cu cineva din afara locuinței sale, poate folosi următoarele funcții:
- Transferul profilului: Orice persoană care utilizează contul abonatului poate transfera un profil către un nou abonament.
- Taxă pentru abonat suplimentar: Abonații pot folosi contul Netflix în comun cu cineva care nu locuiește cu ei, plătind o taxă suplimentară de 2,90 EUR/lună pentru extra abonat (deocamdată nu se poate plăti pentru abonat suplimentar, dacă facturarea este efectuată prin parteneri Netflix).

Aceste schimbări au fost deja testate și aplicate în alte țări. Inițial, Netflix a testat noile modalități de partajare a contului în Chile, Costa Rica și Peru, ulterior schimbările extinzându-se la alte patru țări.

În luna februarie a acestui an, Netflix a anunțat ca va ieftini semnificativ în România prețul abonamentului de bază ("Minim") de la 7,99 euro la 4,99 euro lunar pentru aceasta opțiune.


15 comentarii despre subiectul „Partajarea contului: Netflix va trimite emailuri abonaților din România privind utilizarea conturilor în mod comun în afara locuinței personale”:
Anonim

Solutia legala pentru cei ce doresc sa vada in continuare continut la maxima calitate de la netflix, și nu la 720p, este abonarea tot la citeva luni cind se aduna suficient continut de care sunteti interesati. Puteti jongla astfel cu fiecare serviciu de streaming disponibil si acoperii intreg anul fara a plati excesiv pentru un serviciu sau altul asteptand sa gasiti ceva de vazut. Faceti o lista cu ce va intereseaza de pe fiecare serviciu de streaming si in functie de timpul pe care il aveti la dispozitie va puteti programa fiecare luna stiind exact ce veti vedea fara a mai astepta saptamana de saptamana cite un episod. 2 - 3 luni de abonament netflix pe an consider ca vor acoperii materialul de calitate pe care il lanseaza netflix.

Florin

Eu mă abonez la toate serviciile de streaming tot timpul, nu mi se pare o avere să plătesc 80 lei pe lună și să am acces la toate platformele. Mi s-ar părea aiurea sa mă abonez când la una, când la alta din platforme, eu vreau sa vad cand doresc un anumit film, nu sa aștept să se acumuleze conținut pe una sau alta dintre platforme , pentru a face o economie de 30-50 lei pe lună, adică un kg de cârnați sau / și unul de brânză. Sau nici atât. Chiar dacă m-aș uita la doar 5 filme toata luna, tot e mai avantajos și mai confortabil din punct de vedere financiar și al deplasării și economisiri timpului necesar ca să ajung la mall.

Anonim

1.Dacă am două locuințe, itrebuie sa am două conturi cu două abonamente?
2. Dacă sunt undeva în concediu și încerc din camera de hotel să îmi folosesc contul, iar Netflix, va funcționa?.

Florin

1. Cred că vor trebui doua abonamente, unul pentru fiecare locație. Abonamentele par că vor fi per locație, nu per individ, cu excepția scurtelor deplasări sau concedii.
2. Va funcționa în camera de hotel, nu va fi necesar încă un abonament, dar cred că doar atâta timp cat într-adevăr este folosit in deplasare. Nu cred că vei putea sa spui ca e camera de hotel, dar stai acolo 2 luni. Deja astfel devine cam reședința provizorie, probabil vei putea folosi acolo contul de Netflix și nu va mai funcționa acasă. Sau poate vei putea alege la care dispozitive , dintr-una din locații, să renunți.

Anonim

Netflix a început sa trimită aceste mesaje nu doar în România, ci în 103 țări și teritorii, deci cam peste tot la nivel mondial. La alții prețurile sunt mult mai mari, de exemplu e-mailul îi anunță pe clienți că trebuie să plătească 4,99 GBP pe lună în Marea Britanie (5,76 EUR) sau 7,99 USD în SUA, dacă doresc să-și partajeze contul cu cineva din afara casei lor. La noi e 2,90 EUR/lună pentru abonatul suplimentar.

Anonim

Florin sincer nu stiu unde platesti dumneata doar 80 lei/ luna. Personal si eu faceam la fel dar cin am observat ca a trecut si o luna fara ca sa deschid macar odata una sau alta aplicatie de streaming pentru ca fie nu aveam timp sau nu era nimic de vazut care sa ma poata interesa am luat decizia de a renunta la abonamente si a ma concentra pe continut de calitate nu de cantitate. Am inceput sa urmaresc filme pe vremea cind erau niste asf-uri proaste si pana acum citiva ani urmarea cam tot ce iesea cum iesea. Vreau sa spun ca nu am mai vazut un film pe vreun canal de televiziune romanesc de mai bine de 25 ani. Din 1997 de cind am avut antena de satelit televiziunea romaneasca pentru mine nu a mai existat , De la downloadul prin satelit la 2mb/s cind aveam dial-up de 3-4kb/s pana la vitezele de 1-2Gb/s am scos si vazut cam tot ce era de vazut. Netflix si alte servicii de streaming nu ma pot atrage decit cu noutati, Filme vechi ori l-am vazut ori nu m-a interesat si ca atare nu il doresc , de ce sa platesc pentru el. In tot acest timp am invatat sa selectez ce sa urmaresc si chiar daca gusturile se mai schimba in timp unele lucruri raman.
Costurile pe care le aveam cu subscriptiile erau urmatoarele :
Netflix 59 ron , Disney+ 25 (la un abonament anual), Hbo Max 15 , Prime video 14 , Skyshowtime 10 , Apple tv+ 32
Total 155 ron
Cam mult sa le tii pe toate/ luna nu crezi. Am ramas doar cu Disney+ permanent (platit in avans) restul le Rulez. Pe Natflix pentru cit reusesc eu sa filtrez din ce apare nou si ma intereseaza cu adevarat nu se justifica. Am renuntat la hbo max si prime video din lipsa serialelor care sa ma intereseaza si faptul ca atunci cind apare cite un serial trebuie sa astept sa se termine pentru al vedea. Nu mai am rabdarea de a astepta saptamana de saptamana sa apara cite un episod. Pentru un serial de exemplu de 8 episoade trebuie sa stai legat 2 luni la un abonament cind poti face un binge intr-un weekend si l-ai vazut. Pe langa asta in timpul saptamanii cred ca sunt multi care nu au efectiv timp sa vada mare lucru. Un abonament cu access doar in weekend cred ca ar prinde bine multora. Sau de ce nu chiar pay per view , ai sti exact ca banii tai se duc exclusiv spre un serial sau film anume, desigur la niste preturi acceptabile.
Timpul pe care il acordam acestor distractii e din ce in ce mai putin. E timpul sa mai iesim si din case mai shimbam o vorba cu un prieten, ne plimbam cu familia. La urma urmei filmele si serialele sunt doar o distractiue de moment , familia e permanenta.

Florin

Poate nu ai timp de filme, nici eu nu prea am. HBO MAX îl am gratis, oferit de operatorul de televiziune prin cablu. Showtime la preț de jumătate pe viață, 9,91 Ron, iar Disney Plus 29,99 Ron, plus Netflix minim, vreo 27 de lei - nu îmi trebuie decât pe video proiector, care e 720p, doar HD. Deci am 4 platforme de streaming cu prețul total de 70 lei. Îmi sunt mai mult decât suficiente, nu vreau altele, nu am timp nici de astea. Deci se poate cum am zis, chiar sub 80 lei.

Anonim

ok mersi am inteles. Eu preferam sa platesc pentru calitate. Odata ce am vazut un film in dolby video parca mi s-a luat o perdea de pe ochi si de atunci caut doar continut DV. Nici macar hdr10 nu ma mai satisface . Asta e motivul pentru care am ales abonamentul de la apple tv+ unde majoritatea continutului e in DV si dolby atmos. Am facut o investitie intr-un tv OLED cu system de sonorizare dolby atmos la care am cuplat un apple tv+ si pot sa spun ca sunt multumit de rezultatele obtinute. Am incercat pentru citeva luni chiar abonamente directe facute in state pentru a vedea continutul cum apare la maximum de calitate. A mers dar si 80$/ luna parca nu m-am rabdat sa ii dau mult timp , dar am facut testul pentru a avea si maximum posibil ce se poate avea. Pana la urma cum spuneam iti satisfaci o placere dupa care mergi mai departe. Abonamentul de 5 euro de la netflix la 720p sincer ochii mei nu m-ar lasa sa mai fac asa ceva. Sunt curios cum se vede un 720p pe un videoproiector comparativ cu un 4k hdr sau dv. Incearca sa faci experimentul asta. Banuiesc ca o fi ca si gamingul pe 4k ray tracing la 60fps vs gaming 720p. Pe un display mic poate ca nu e chiar atit de mare diferenta dar la un display mare cred ca se simte diferenta.

Florin

Nu se vede diferența între o sursa video 720p și una 4k pe un proiector care nativ proiectează maxim 720p. Nu îmi permit videoproiector 4K nativ ca să fac teste cu proiecție nativa 4K. Dar pot sa spun că se vede super la 720p pe diagonala de 3,5 metri a proiectorului, mi se pare mult mai satisfăcător decât să văd 4K HDR pe un ecran de 140 cm. Nu știu ce face proiecția comparativ cu ecranul tv, dar e mult mai liniștitoare și suficient de detaliata. Cred că s-ar vedea rău dacă bitrateul ar fi foarte mic, ceea ce nu e cazul. Mi se pare mai important la diagonala mare bitrateul decât rezoluția. In plus, sistemul audio 5.1 asigura restul atmosferei cinematografice acasă și suplinește lipsa rezoluției 4K. Cel puțin eu așa simt și e suficient pentru mine. Diagonala mare, sunet super 5. 1 și rezoluția oarecum acceptabilă, dar la bitrate bunicel cu compresie moderna și eficientă sunt suficiente pentru mine.

Anonim

ai perfecta dreptate in ceea ce priveste rezolutia , totusi comparativ poti incerca teste legate de o calitate relativ comparata cu surse video de 480p sau 320p sa vezi diferenta. Relativ se poate calcula numarul pixelilor ce trebuie compensati pentru a afisa imaginea pe un display atit de mare, si distanta relativa la care trebuie sa stai ca sa nu percepi distanta intre pixeli care poate fi deranjanta. Parerea mea esta ca de pe o sursa de 720p sa fie acceptabila fie trebuie sa stai la o distanta mare de display fie sa folosesti un device foarte mic. Ex pe un telefon cred ca 720p inca se vede acceptabil, dar depinde din nou de distanta si de luminozitatea produsa, spectrul de culori posibil produs de display sau in cazul tau de sursa. As fi curios daca poti incerca testul cu 320p si 480p, care e diferenta intre acestea si 720p livrat de netflix pentru abonamentul minim. Youtube poti incerca acelasi clip in diverse formate. Astept raspunsul THX.

Florin

Am incercet deja, normal că se vede mai rău pe 320p, pe un proiector 730p. Ideea e că nu se vede mai bine cu 1080 p sau cu 4K pe proiectorul 720 p, pentru că atât duce proiectorul, poți să îi bagi semnal și 8K, tot 720p se va vedea nu e nicio diferență, limitează proiectorul rezoluția prin downscale. Pe când, dacă îi bag semnal de 320 p, atunci este sub rezoluția nativă a proiectorului și se vede prost. Proiectorul încearcă să facă upscale, dar nu e același lucru cu downscale. E același lucru cum te ai uitat la 720p pe un ecran TV 4k, adică s ar vedea mult mai prost decât dacă te ai uita la 4K pe un ecran 4k. Ideea e că dacă folosești un televizor 4k îți trebuie abonamentul Netflix 4K iar dacă folosești un dispozitiv care are rezoluție maximă 1080 p atunci folosești o sursă 1080p nu te ajută o sursă mai mare. La fel și în cazul 720p dacă atat duce proiectorul meu, nu mă ajută cu nimic 1080p sau 4k. Fiecare ne cumpărăm abonamente în funcție de necesități.

Anonim

Corect asta vroiam sa aflu de la tine si sa imi confirmi ca de fapt fiecare ne adaptam deviceurilor noastre. Ca atare avand un dispozitiv care nu duce mai mult de 720 nu are sens un abonament mai mare pentru tine. Banuiesc ca la 720p nu stie nici hdr sau dv , esti limitat la spectrul culorilor afisate, ca atare si imaginea nu poate avea o calitate surprinzatoare. Practic iti afiseaza doar semnal in rezolutie 720p pe un display urias. Apropo cu lumina exterioara cum e ? te afecteaza in vreun fel? trebuie sa faci intuneric in incapere pentru a avea culori vii? Folosesti un screen separat sau proiectezi direct pe perete?

Florin

Proiectorul e 3LCD Epson, nu e DLP, deci are luminozitate, culori și contrast bune chiar și ziua pe soare puternic. E suficient sa trag jaluzelele când e soare puternic. Eu folosesc proiectoare de prin 2008, primul a fost un proiector SD DLP, apoi după 9 ani l-am cumpărat pe acesta. Va urma sa cumpăr proiector 4K peste câțiva ani, când prețul va fi de 500 euro. Ideea e că având proiectoare din 2008, nu mai pot să mă uit la filme la TV, mi se pare că mă uit la filme pe monitor de PC. Tv îl folosesc exclusiv pentru canale de știri. De aceea prefer diagonala mare in detrimentul unei rezoluții mai mari, până voi cumpăra un Epson 4K HDR 3LCD, care momentan costa peste 1200 euro. Oricum, am YouTube și HBO MAX ca surse 4K HDR, nu e nicio diferență pe proiector comparativ cu Netflix. Într-adevăr, pe tv diferența e mare, dat mi se pare infim ecranul tv pentru filme... M-am uitat și la un amic ce are un Samsung de aproape 2 metri, acceptabil ca mărime, senzațional că imagine, dar mic mi se pare... Daca mă uit la un ecran 4K și apoi ma uita brusc la imaginea oferită de proiector, vad o mare diferență. Dar după 5 minute de privit la proiector, fără să mă mai uit la TV, nu mai îmi dau seama de diferența.

Florin

Am uitat sa spun, folosesc ecran dedicat, dintr-o pânză gri, care diminuează un pic luminozitates, dar asigura negru bun, chiar daca nu e foarte întuneric. Am testat și pe un perete vopsit cu lavabila alba, dar se vede difuz și încețoșat, albicios, nu ca pe panza dedicata de proiecție. Panza e întinsă perfect, pe rama de profil dreptunghiular de aluminiu. Ar mai fi de precizat că dacă ar exista în comerț televizoare chiar și la 3 metri diagonala, la un preț până la 1500 de euro, as face un efort și aș renunța la proiector in favoarea tv, pentru comoditate și silențiozitate - proiectorul are un mic ventilator care se aude daca nu e sunetul pornit sau e foarte încet sunetul. Poate peste vreo 20 de ani, când se vor inventa paneluri tv modulare ieftine, ce se pot îmbina, voi migra la tv de 3-3,5 metri...

Anonim

Gata, nu mai merge la mama acasa. Am ales sa folosesc contul aici unde locuiesc, iar pentru mama acasă voi cumpăra un cont de extra abonat.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile