vineri, 25 august 2023

ORANGE va cumpăra anual de la ENGIE 30 GWh de energie provenind din surse solare

Grupul Orange România a încheiat un acord de achiziție virtuală de energie regenerabilă pe termen lung, semnând cu ENGIE Romania primul său contract de tip vPPA (un acord între un dezvoltator de energie regenerabilă și un cumpărător, ce garantează că energia furnizată cumpărătorului provine din surse regenerabile, având în vedere fluctuațiile de prețuri din piață), anunță Orange România printr-un comunicat remis către HD Satelit.


Panouri solare - Imagine remisă de companie printr-un comunicat anterior, pentru uz editorial pe HD Satelit

Acest contract implică companiile din cadrul Grupului Orange România, respectiv Orange România, Orange Romania Communications și NextGen Communications. Acordul reflectă angajamentul Grupului Orange de a atinge neutralitatea emisiilor de carbon până în 2040. Contractul, cu o durată de 6 ani, va asigura 30 GWh din necesarul anual de energie electrică al Orange România, provenind din surse solare.

Orange România continuă să implementeze inițiative de sustenabilitate și a considerat eficientizarea costurilor și integrarea energiei regenerabile în mixul său energetic. Prin acest acord vPPA, Orange și ENGIE Romania colaborează într-un proiect destinat să ajute companiile Orange din România să atingă neutralitatea emisiilor de carbon până în 2040, conform planului strategic "Lead the Future" al Grupului Orange. Astfel, România se alătură altor țări din zona Europe7 unde Orange a garantat deja 80% din energia sa provenind din surse verzi în 2023.

Liudmila Climoc, CEO Orange România, a subliniat angajamentul companiei față de sustenabilitate și eforturile continue de a reduce impactul asupra mediului. Accentul este pus pe decarbonizare, utilizarea energiei regenerabile și optimizarea resurselor prin reutilizare și reciclare. Ea a felicitat echipele pentru munca depusă în încheierea acestui contract cu ENGIE Romania.

În răspuns, ENGIE Romania a exprimat sprijinul pentru clienții săi în tranzitia către energii regenerabile, oferind soluții predictibile de achiziție care sunt benefice și pentru mediu. Nicolas Richard, CEO al ENGIE Romania, a evidențiat valoarea contractelor de tip vPPA în asigurarea unei activități economice sustenabile și în alinierea la obiectivele de mediu.

De asemenea, se menționează că în 2022, Orange România a demarat un proiect de 4 ani pentru a instala panouri solare pe 300 de site-uri și pe 4 centre de comunicare și de date. Până în prezent, 3 dintre aceste centre în Constanța, Brașov și Timișoara au primit în jur de 650 de panouri solare, iar 133 de site-uri au deja panouri solare operaționale. În plus, în anul precedent, compania și-a redus consumul de energie cu 4GWh printr-o serie de măsuri, inclusiv înlocuirea echipamentelor învechite și implementarea soluțiilor de eficientizare energetică.


Niciun comentariu despre subiectul „ORANGE va cumpăra anual de la ENGIE 30 GWh de energie provenind din surse solare”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile