joi, 9 noiembrie 2023

TVR FOLCLOR va începe emisia în câteva săptămâni

În cadrul ședinței desfășurate pe data de 7 noiembrie 2023, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a dat undă verde deciziilor ce permit lansarea emisiei prin satelit și prin sistem digital terestru a unei noi stații de televiziune aparținând Societății Române de Televiziune (SRTv), axată pe valorile culturale tradiționale și patrimoniul național. Stația, care va fi cunoscută sub denumirea de TVR FOLCLOR, se află în pragul lansării, iar SRTv a îndeplinit toate demersurile necesare pentru începutul transmisiunilor, urmând a anunța în perioada următoare data exactă a debutului emisiei.


Imagine decorativă realizată de HD Satelit Romania

Acest nou canal al Televiziunii Publice Române are scopul de a contribui la valorificarea și prezervarea patrimoniului cultural-artistic al României, evidențiind talentele din diferite regiuni ale țării și având un rol educativ în domeniul cultural. De asemenea, postul se angajează să îmbunătățească percepția și respectul pentru folclor, tradițiile și obiceiurile specific românești, cât și cele ale minorităților naționale.

TVR FOLCLOR își propune să respecte și să pună în valoare diversitatea culturală, religioasă și etnică, oferind programe ce vizează interesele unui spectru larg de telespectatori.

Grila noului canal va include, pe lângă „Tezaur folcloric” - una dintre cele mai longevive producții televizate din România, și o diversitate de alte emisiuni, de la show-uri de talente, emisiuni de divertisment, concerte de muzică populară, emisiuni care promovează spiritualitatea, până la programe informative cu tematică agrară și utilitară.

Melodiile specifice fiecărei regiuni din România, împreună cu poveștile lor, dezvăluite de echipa de producție a Televiziunii Române, sunt prezentate și apreciate în cadrul emisiunii "Cântec și poveste" difuzată pe TVR 3. Această experiență folclorică urmează să fie disponibilă, de asemenea, pe viitorul canal TVR Folclor.

La începutul anului curent, Consiliul de Administrație al SRTv a hotărât înființarea TVR FOLCLOR și a TVR SPORT, iar în urma unei ședințe din 20 aprilie  (detalii AICI), CNA a acordat licențele necesare pentru ambele posturi.


În momentul actual, SRTv administrează un număr de 12 posturi naționale, internaționale și regionale: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR INFO, TVR CULTURAL, TVR Internațional, TVR MOLDOVA, TVR CRAIOVA, TVR IAȘI, TVR TIMIȘOARA, TVR CLUJ și TVR TG.MUREȘ. Acestea sunt disponibile nu doar prin intermediul televiziunii tradiționale, dar și online prin platforma TVR+.

Cu adăugarea TVR FOLCLOR și, ulterior, a TVR SPORT în portofoliu, Televiziunea Publică din România se va lăuda cu cel mai mare portofoliu de posturi tv din întreaga țară.

UPDATE 23 noiembrie 2023: TVR Folclor a început să emită în teste HD prin satelit. Lansarea oficială va avea loc pe 27 noiembrie 2023. Imagini și mai multe detalii găsiți dând click AICI.


26 de comentarii despre subiectul „TVR FOLCLOR va începe emisia în câteva săptămâni”:
Marius

Era și timpul să punem mai mult accent pe tradiții și pe cultura AUTENTICĂ românească. Imi era teama ca au abandonat proiectul.

Anonim

Întrebarea mea e dacă o să facă și ceva emisiuni interactive, să te simți parte din cultura aia, nu doar să privești de pe margine.

Ana

Eu aș vrea să văd o emisiune despre cum se fac costumele populare. Cred că ar fi interesant.

Bre

Sper să pună și subtitrări pentru emisiuni, să poată înțelege și generația mai tânără versurile :))))

Anonim

Să nu uităm și de minoritățile naționale. Ar fi frumos să fie reprezentate și culturile lor.

Ana

Exact, diversitatea culturală e un punct forte la noi. Să nu devină doar un fel de muzeu viu al folclorului românesc.

Bre

Chiar crezi că oamenii o să se uite la folclor? Eu zic că majoritatea preferă tot telenovelele și reality-show-urile...

Ana

Bre, nu subestima gustul oamenilor pentru tradiție. E un val de revenire la origini, chiar și în rândul tinerilor. Pe Instagram e plin de influenceri care merg la festivaluri folclorice și postează despre asta. Cred că TVR FOLCLOR va avea succes.

Bre

Sincer, mă întreb cât de mult se va investi în producție. Să sperăm că nu vor fi doar emisiuni vechi reîncălzite.

Anonim

Eu unul sunt curios să văd ce talente noi descoperă. Ana, cred că promovează și minoritățile naționale. E important să arătăm toată frumusețea culturală a României, nu doar partea majoritară.

Anonim

Eu chiar sper să includă și subtitrări opționale în alte limbi, să poată să vadă și cei de peste hotare. Ar fi tare să vadă străinii folclorul nostru. Să le arătăm că nu doar Dracula e simbolul României!

Ana

Hai să nu exagerăm. Dar cred că multă lume din diaspora ar vrea să își învețe copiii despre folclorul românesc autentic.

Anonim

Penultimul anonim. TVR Folclor cred ca va fi codat CONAX si ca sa il poti vedea ai nevoie de o cartela TVR sau FREESAT. Va emite pe satelitul Eutelsat 16 Est.

Anonim

Mă refeream că o să se vadă pe online, nu prin satelit. Pe online va fi la liber și oricine are acces la internet, va avea acces și la TVR Folclor, din orice țară cu internet liber .

Anonim

nota 10 TVR singura televiziune ce trensmite si terestru ce i dret doar SD ,pe cand si ceilati?

Anonim

Dacă nu va fi în format HD va fi un mare minus.

Cristi

Anonim, va fi și HD și SD.

Anonim

Cred ca incepe din 1 decembrie 2023...

Anonim

Pe cablu si satelit va fi in HD, pe terestru va fi SD.

Anonim

A aparut pe 16 est. Transponderul cu TVR1 HD

DTH Fan

Anonim, ai scanat tu personal sau ai auzit pe undeva?.... Eu am scanat acum, la ora 20:00, frecventa 11512 si imi gaseste aceleasi televiziuni TVR care erau si inainte, fara TVR Folclor.

Anonim

Scanat personal. Tie nu iti apare pentru ca nu apare pe aparate obisnuite (nu are PID video deocamdata)

Anonim

Da am scanat pe frecventa 11512 ,simbol rate 29950,Eutelsat 16 est ,confirm este TVR Folclor mira,id serviciu 0x0014,video pid 1600,audio pid 1610,

Anonim

Da este transmis Hd pe 11512,16est.

Anonim

Se va lansa Luni pe 27 Noiembrie ora 06:56 Sursa: http://www.tvr.ro/tvr-folclor-debuteaza-in-27-noiembrie_43720.html#view

HD Satelit România

Au început testele, imagini găsiți aici:
https://www.hdsatelit.com/2023/11/tvr-folclor-inceput-testele-pe-satelit.html

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile