joi, 15 februarie 2024

Roma, anul 44 î.Hr: "Domina", un nou serial istoric la Epic Drama

"DOMINA" este o producție dramatică istorică, care își va face debutul luni, 19 februarie, pe canalul Epic Drama, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit Romania.

Logo Epic Drama - Imagine remisă în comunicat de către televiziune pentru publicare si uz editorial pe HD Satelit România

Această saga epică este ancorată în perioada de aur a Romei antice, sub domnia lui Gaius Caesar Augustus, primul împărat al Romei. Povestea unică a seriei este oferită prin prisma Liviei Drusilla, remarcabila sa a treia soție, care nu este doar un personaj central în dinastia imperială romană, fiind bunică pentru Claudius, străbunică pentru Caligula și stră-străbunică pentru Nero, dar și una dintre cele mai puternice și discutate personalități feminine din istoria antică. Livia, prima împărăteasă a Romei, a fost o pionieră în arta politică, schimbând regulile de guvernare și influențând profund cursul istoriei romane, domnind efectiv pentru aproape jumătate din cei 86 de ani ai săi de viață.

Filmările seriei a avut loc în decorul autentic al Romei, și "Domina" urmărește traiectoria vieții Liviei, începând cu prima sa căsătorie, perioada de exil și până la revenirea triumfală în Roma, unde este hotărâtă să își recupereze tot ce a pierdut. Prin inteligență și determinare, Livia nu doar că reușește să își recâștige poziția și proprietățile, ci se căsătorește și cu cel din cauza căruia fusese nevoită să părăsească Roma. Această călătorie impresionantă până la vârsta de treizeci de ani marchează nu doar recuperarea statutului și a bogăției sale, ci și acumularea unei influențe considerabile. Cu un tată care a murit luptând pentru republică împotriva viitorului ei soț, Livia înțelege rapid că nu este suficient să câștigi puterea; cheia este să o menții în fața celor care aspiră la ea.

Ambiția supremă a Liviei este de a vedea unul dintre fiii săi, Tiberius sau Drusus, preluând puterea după decesul lui Augustus, cu scopul final de a restaura Republica și de a reda puterea Senatului - o promisiune sacră făcută tatălui său. Acest parcurs nu este doar periculos și plin de obstacole politice, ci este și o călătorie plină de provocări personale și emoționale pentru Livia, pe măsură ce își urmărește visul nobil, navigând printr-un peisaj politic și social plin de pericole și compromisuri.

În rolul maturei Livia Drusilla joacă actrița de origine poloneză și italiană Kasia Smutniak, cunoscută din filme precum "Perfetti Sconosciuti", "Loro" și "Devils". Smutniak este în fruntea unei distribuții internaționale remarcabile, care îl include pe Matthew McNulty, cunoscut din "Misfits", în rolul lui Gaius, cunoscut mai târziu ca Împăratul Augustus; Claire Forlani, care a jucat în "Meet Joe Black", își asumă rolul Octaviei, sora lui Gaius; Christine Bottomley interpretează personajul Scribonia, cea de-a doua soție a lui Gaius și inamica declarată a Liviei; și Ben Batt, din "Captain America: The First Avenger", îl portretizează pe Agrippa, prietenul din copilărie al lui Gaius și generalul său. Serialul este creat de Simon Burke, cunoscut pentru "Fortitude" și "Strike Back", și regizat de David Evans, al cărui portofoliu include "Jamestown" și "Django". 

La lansare, "Domina" a fost întâmpinată cu numeroase recenzii pozitive. Publicația "I" menționează că, deși "Domina" pare să vizeze audiența "Game of Thrones" prin construirea încrezătoare a lumii sale, spre deosebire de GoT, serialul nu pare să fie creat special pentru publicul masculin. De asemenea, Wall Street Journal descrie serialul ca fiind provocator".

"Domina" va avea premiera luni, 19 februarie, la ora 22:00. Primul sezon cuprinde 8 episoade, fiecare cu o durată de 60 de minute, și a fost lansat în anul 2020.

Trailerul video poate fi vizionat dând click AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Roma, anul 44 î.Hr: "Domina", un nou serial istoric la Epic Drama”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile