sâmbătă, 24 februarie 2024

Text îngroșat pe WhatsApp și alte mici secrete de formatare a textului

Cum se scrie text îngroșat (bold sau aldin) pe WhatsApp ? Simplu. Adăugăm o steluță (sau mai exact un asterisc) înainte și după textul ce va fi afișat mai gros, de exemplu *HD Satelit* . Steluțele trebuie să fie lipite de începutul și sfârșitul textului care va fi afișat formatat ca bold în discuție. Desigur, există și alte mici trucuri care pot fi aplicate în formatarea textului scris în discuțiile din WhatsApp.


Unele metode (text îngroșat, italic/ cursiv / înclinat , tăiat cu o linie și monospațiat) funcționează inclusiv în aplicația WhatsApp pentru Windows (nu doar pe dispozitive mobile și web).

Captură din WhatsApp pentru Windows

Vei scrie *îngroșat* (deci câte un asterisc la începutul și la sfârșitul textului) și va fi afișat îngroșat.

Vei scrie _înclinat_  (deci câte o liniuță de subliniere la începutul și la sfârșitul textului) și va fi afișat înclinat.

Vei scrie ~tăiat cu o linie~ (câte o tildă la începutul și la sfârșitul textului) și va fi afișat tăiat cu o linie.

Vei scrie ```monospațiat``` (trei apostrofuri inversate la începutul și la sfârșitul textului) și va fi afișat monospațiat.


Important de reținut că în aplicațiile de Android si IOS există scurtături pentru aceste patru comenzi, pentru a nu vă mai chinui sa adăugați toate aceste caractere la începutul și sfârșitul textului de formatat:
- Pe Android, pur si simplu apăsați lung textul pe care doriți sa îl formatați, apoi atingeți cele trei puncte verticale pentru a alege Aldin, Cursiv, Tăiere text cu o linie sau Monospațiat.
- Pe iOS, atingeți de două ori textul introdus, alegeți Formatați, apoi alegeți Aldin, Cursiv, Tăiere text cu o linie sau Monospațiat.

Captură din WhatsApp pentru Android


Metodele de mai jos (părerea mea ca sunt mai puțin utile într-o discuție obișnuită) funcționează doar în aplicațiile WhatsApp de Android, iOS și în versiunea pentru browser web.

Lista de marcaje - asterisc sau o cratimă și un spațiu înainte de text, cu Enter după fiecare rând:

* text marcat 1
* text marcat 2
sau
- text marcat 1
- text marcat 2


Listă numerotată - un număr, un punct și un spațiu înaintea fiecărui rând al textului, cu Enter după fiecare rând:

1. text numerotat 1

2. text numerotat 2


Citat - o paranteză unghiulară și un spațiu înaintea textului citat (funcționează doar dacă paranteza unghiulară și spațiul sunt adăugate chiar la începutul rândului citat) :

> text


În stilul cod sursă -  un apostrof inversat în ambele părți ale mesajului:
`în stilul cod sursă`

Informație suplimentară


Mai există un truc interesant, necunoscut de mulți utilizatori: vă puteți trimite singuri mesaje pe WhatsApp. Acest lucru vă permite să vă folosiți conversația personală ca un spațiu unde să păstrați diverse informații, inclusiv fișiere și fotografii. Practic, puteți folosi această conversație pentru a vă trimite notițe și mesaje pe care doriți să le aveți mereu la îndemână (chiar să trimiteți texte/imagini și alte fișiere de pe telefon către PC/laptop sau invers). Interfața acestei conversații este identică cu cea a oricărei alte conversații, cu excepția faptului că nu puteți iniția apeluri audio sau video, dezactiva notificările, nu vă puteți bloca pe dvs sau raporta propriul număr, și nici nu puteți verifica ultima oră de acces sau conectare.

Pentru a începe să trimiteți mesaje către dvs:

1. Deschideți în WhatsApp opțiunea de „Conversație nouă”.
2. Căutați și selectați propriul nume sau număr de telefon pentru a iniția conversația.


Un comentariu despre subiectul „Text îngroșat pe WhatsApp și alte mici secrete de formatare a textului”:
Adrian ChirilaNT

Woow multumim frumos pentru acest info 🤗🤗🙋

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile