Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în unanimitate solicitarea societății SC Atomic Media Advertising SRL din București pentru acordarea unei licențe audiovizuale destinate difuzării prin rețele de comunicații electronice a serviciului de programe iDracula TV.
![]() |
Sigla iDracula TV - Captură upscalată din transmisia live publică a ședinței CNA |
Potrivit documentației depuse, iDracula TV va fi un canal tematic ce va oferi conținut original axat pe traveling, muzică și motorsport, urmând să fie transmis atât în format SD, cât și HD. Noua televiziune va avea acoperire națională, iar distribuția se va face exclusiv prin rețele de comunicații electronice, cu recepție disponibilă pe TV prin IP, OTT, online, webtv, aplicații mobile și Smart TV.
Grila de programe va fi compusă în proporție de 60% din producții proprii și 40% din producții audiovizuale ale altor producători, fără retransmisii. De asemenea, în ceea ce privește structura tematică, postul va difuza 33% programe de informare, fără a include conținut educativ sau cultural în grilă.
iDracula TV va emite 24 de ore pe zi. Platforma tehnică este deja stabilită, fiind prezentate către autoritate schema bloc și lista echipamentelor.
Pe partea financiară, planul depus acoperă perioada până în 2028, incluzând investiții în echipamente în valoare de 70.000 de euro și în programe în valoare de 200.000 de euro (din care 100.000 euro pentru achiziții de conținut). Costurile operaționale estimate sunt de 100.000 euro anual, iar finanțarea este asigurată integral din surse proprii. Societatea intenționează, de asemenea, să monetizeze proiectul prin vânzarea de spații publicitare și producția de videoclipuri și emisiuni la cerere.
SC Atomic Media Advertising SRL mai deține licență audiovizuală și pentru postul Atomic.
În documentele depuse la CNA se precizează: "Notorietatea mărcii Dracula va atrage foarte mulți vizitatori atât autohtoni cât și din străinătate. La aflarea faptului că există iDRACULA TV, mulți telespectatori vor intra la început din curiozitate, iar conținutul ales de noi îi va determina să revină. Strategia realizării programului iDRACULA TV se bazează pe analiza informațiilor extrem de detaliate oferite de YouTube, date statistice extrem de relevante. Astfel, comportamentul utilizatorilor stă la baza grilei de programe pe care o propunem. Aceste informații ne-au ajutat să construim strategia globală de conținut și targetare a publicului. Programul TV conține emisiuni pentru toate generațiile care vor urmări programul nostru de televiziune. Dorim să îmbinăm echilibrat conținutul muzical cu cel de știri din turism și sporturi cu motor."
Ce emisiuni au fost prezentate in proiectul depus la CNA?
iDracula… ai știri! – jurnal de știri, în principal din industria muzicală de travel, turism și motorsport, evenimente, festivaluri etc.;
A new kind of Breakfast – difuzare cel mai noi piese muzicale travel;
Atomic Motorsport Academy – emisiuni educative și informative dedicate motorsportului;
Hot și smart – interviuri cu vedete, artiști, influenceri și sportivi din motorsport;
Fast and furious… cu buget – emisiuni despre tinerii sportivi din motorsport;
Hi-Tech la volan – emisiuni despre noutăți auto și tehnologie aplicată în sporturi motorizate;
Bucharest Challenges – etapele auto-moto din competițiile naționale și internaționale;
Hi-Hai Club – emisiune de aventură și travel realizată alături de influenceri;
Dracula Podcast – podcasturi muzicale și despre motorsport;
Dracula House – emisiune de tip reality show, ce prezintă un decor inedit, difuzată pe cablu, online și OTT, care îmbină muzica de travel cu sporturi cu motor.
Dracula Untold – muzica anilor 1999–2020 (difuzare videoclipuri de travel, știri, dezbateri, invitați etc.);
iDracula Musical Show – concurs de muzică travel cu juriu, în care căutăm noi talente din industria noastră muzicală, care ulterior să promoveze turismul pe canalele noastre de TV și YouTube și social media Facebook și Instagram;
The Tale of the Wallahian Vlad The Impaler – dezbateri în studio despre muzica românească de la sec. XIV până în ziua de azi, pe care să le aducem în prim plan și pe care să le promovăm pe canalele noastre TV și YouTube și social media Facebook și Instagram.
Ce a spus reprezentantul postului iDracula TV în prezența membrilor CNA?
Nicolae Șerbu, reprezentantul postului iDracula TV, a explicat în fața CNA: „Eu cred în puterea credinței și a rugăciunii. Când mă gândesc la Dumnezeu, îl văd pe bunicul meu. Dacă nu vrei să vorbești de Dumnezeu, vorbești de Univers. Nimic nu e întâmplător pe lumea asta. Noi, când venim pe planeta asta, venim cu o misiune. Nu întâmplător. Depinde de noi dacă ne îndeplinim misiunea. Din momentul în care îți dorești ceva...
În anii '90, când am avut posibilitatea să ieșim în lume, am participat la un eveniment la Praga, care se numea Dracula Musical Show. M-am interesat, era organizat și în Germania, ca un teatru de operetă. Totul era despre vampiri, transformări...
Când am plecat prima dată în America și spuneam că sunt român, nu știa nimeni ce înseamnă. Dar când le spuneam „Dracula”, imediat ziceau: „Transilvania”. Dar Dracula a fost un voievod al Țării Românești. Știm cu toții istoria.
S-a dat o luptă în mine... nu există cineva pe planetă care să nu știe de Dracula. În 2014, unul dintre filmele anului a fost Dracula Untold, ca să vedeți ce poate face o producție americano-irlandeză. Dar nu avea nicio legătură cu Dracula, cu Transilvania. Totul este istoric: Vlad Țepeș voia să fie o stavilă împotriva otomanilor, dar a crescut la curtea sultanului. E impresionant că vin americanii și irlandezii să pună în lumină istoria noastră.
I se spunea Vlad Dracul pentru că făcea parte din Ordinul Dragonului. E un brand puternic, un brand de țară, dar alte țări îl folosesc. Eu am implementat acest proiect în zona ospitalieră. Am făcut o zonă de entertainment, un restaurant de 360 de locuri și, până în pandemie, lucram doar cu grupuri de turiști, inclusiv delegații. Totul era din butaforie, iar de la intrare până la zona medievală, pe tavan erau toți domnitorii, de la Mircea cel Bătrân până la Mihai Viteazul, inclusiv Vlad Dracul. Turiștii erau foarte impresionați. Aveam cavaleri în armură, nu aveam vampiri. iDracula nu merge pe zona vampirilor. E ceva care atrage turiști, dar și români. Am luat o carte de bucate, Draculinaria, cu peste 500 de meniuri tradiționale de care nu auzisem până atunci. Am implementat bucătăria medievală, cu mare efect. A atras și publicul românesc. Aș putea vorbi până mâine despre asta. Emisiunea Povestea Valahului – făceam seri de muzică și poezie și le explicam turiștilor: nu neapărat patriotism, ci mândrie. Noi am fost o stavilă în fața Imperiului Otoman. Poate, dacă nu era Vlad Țepeș, nu mai exista Europa de azi. Mohamed voia doar un culoar să cucerească Europa.
Prin puterea mărcii, pe care am înregistrat-o cu greu – marca este iDracula. – acest canal de televiziune nu intră în competiție cu nimeni. Nu mai vreau să fiu în competiție, deoarece am proiecte pentru două vieți.
Am făcut proiecte inedite la nivel mondial, cum ar fi circuitul de lângă locație. Apoi mă dădeau afară, îmi spuneau: „Pleacă, bă, cu OZN-urile de aici, fă proiecte serioase!”. Apoi făceau baie de spectatori... Circuitul în jurul Palatului Parlamentului l-am inițiat eu. Am atras fonduri, dar la a patra ediție trebuia să trecem de niște etape de omologare. Dacă se mărea puțin circuitul... poate fi continuat proiectul, ca iDracula Circuit, pe care se poate organiza Formula 1. De mulți ani activez în motorsport. La nivel internațional am avut succes maxim. Evenimentul a fost transmis de peste 100 de televiziuni, în direct. Datele sunt oficiale. A fost propagandă extraordinară. Bucureștiul a fost în calendarul FIA. Proiectul a fost însă exterminat. Vom transmite și retransmite competiții de motorsport în care se investesc foarte mulți bani. Sunt mașini, motociclete, care necesită investiții. O să încerc acum cu Dracula, deoarece atrage internațional. Vreau să aduc motorsportul – copilași care muncesc de la 6 ani, enduro, motocross, competiții pe care nimeni nu le difuzează. Nu sunt în atenția posturilor comerciale.
De 25 de ani investesc în industria muzicală. Vin artiști consacrați prin Atomic. Putem combina muzică de travel, cu care am crescut. Niagara, cascada... are sute de milioane de vizualizări pe YouTube. Sunt echipe de români, cum e HaiHui, care fac lucruri extraordinare. Am discutat cu ei. Facem o academie. Nu mai avem artiști care sunt pe locul 3–4 în Eurovision. Nu ne mai calificăm, dar vrem să-i promovăm.
Targetul televiziunii e larg – de la adolescenți până la vârsta a doua. Fiecare emisiune va avea targetul său. Motorsportul e activ pentru orice vârstă. Sunt ani de zile în spatele acestui proiect. Nu am dubii: acest proiect va avea succes.
Programele includ buletine de știri muzicale și din motorsport. Avem topuri muzicale de travel, călătorii. Dacă sunt și alte evenimente, putem anunța festivaluri, concerte – dar nimic politic.
La emisiunea Dracula Podcaster vom avea invitați din industria muzicală și din motorsport. Vor avea loc dezbateri. La bază, va fi un canal de muzică și motorsport.
Emisiunea Dracula Untold – ne-am dori să ajungem și la un festival. Cu ocazia circuitului, sperăm să realizăm ceva în Capitală. În trecut, pe circuit am organizat un concert cu Madonna și alte evenimente muzicale. La Imola, la FIA GT, Formula 3 British, cu intrare liberă, aveau sub 4.000 de spectatori. La noi, la București, au fost 240.000, pentru că era ceva inedit pentru România. Le-am spus atunci: aveți dealuri aici, nu mai lăsați spectatorii doar în betoane, oamenii vor să stea în natură. A fost un mare succes. Am zis: după curse, faceți și un festival. Promovezi și cursele, și festivalul.
În România sunt 240 de cluburi de motorsport despre care nu a auzit nimeni. Ei fac evenimente în natură. Și, în România, sunt peste 3 milioane de pasionați de motorsport.”