luni, 13 august 2012

Canalale Discovery World, Discovery TLC România, Discovery Science, Investigation Discovery vor costa 7 RON în plus la RCS RDS

Desi am pachetul cel mai scump de internet si cablu de la RCS-RDS ( la televiziune am pachetul Extra + HBO ), am avut surpriza sa nu mai receptionez de curand canalele amintite la RCS-RDS. Poate ca in alte zone geografice inca mai functioneaza, dar in zona mea nu mai pot fi receptionate digital.

RCS&RDS, cel mai mare jucător de pe piaţa de cablu TV, internet fix şi TV prin satelit, a scos săptămâna trecută din grila de bază programele Discovery, vizionarea acestora făcându-se acum contra-cost.

Canalale Discovery World, Discovery TLC România, Discovery Science, Investigation Discovery pot fi vizionate de clienți numai dacă plătesc o taxă de 7 lei, conform operatorilor din call center. Acești au spus că operatorul nu este obligat să furnizeze aceste canale clienților, ci doar un anumit număr de canale. Astfel, abonați la televiziunea digitală de la RCS&RDS nu mai pot receptiona aceste posturi fara a plati taxa de 7 RON.

Cei care sună la RCS&RDS sunt întâmpinați de mesajul următor: „În perioada următoare RCS&RDS va reorganiza grila de programe digitale. Din acest motiv câteva posturi TV vor putea fi recepționate numai în format analogic, nu și în cel digital. În cazul în care unul dintre programele dumneavoastră preferate nu mai poate fi recepționat decât analogic puteți face trecerea la acest format utilizând telecomanda televizorului dumneavoastră. Pentru recepționarea acestui post TV în format digital puteți opta pentru pachetul superior de canale digitale”.

Pe internet a apărut și o petiție împotriva m[surii luate de RCS&RDS, abonați din întreaga țară cerând reintroducerea canalelor Discovery.

Românii se uită la Discovery Channel

Discovery România a realizat anul acesta un studiu de piaţă pentru a evalua impactul pe care brandul Discovery l-a avut asupra românilor, de-a lungul timpului.

Sondajul de opinie a fost realizat pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, pentru populaţia cu vârste între 18 şi 49 de ani, rezidentă în mediul urban.

Potrivit studiului, 90% din respondenţi se uită zilnic la televizor, iar 43% dintre ei urmăresc zilnic Discovery Channel, în timp ce majoritatea respondenţilor (90%) urmăresc Discovery Channel cel puţin o dată pe săptămână. De asemenea, bărbaţii urmăresc Discovery Channel mai des decât femeile, potrivit aceluiaşi studiu.

62% dintre respondenţi consideră că Discovery Channel a avut un efect pozitiv asupra vieţii lor, prin cunoştinţele pe care le-au dobândit urmărindu-l, în timp ce 52% spun că Discovery Channel este "combinaţia perfectă între divertisment şi informaţii". 17% spun că Discovery este singurul motiv pentru care încă mai au TV/abonament TV, 48% spun că, dacă ar fi o persoană, Discovery Channel ar fi "o combinaţie între un explorator şi un om de ştiinţă", iar 33% consideră că, dacă ar fi o persoană, Discovery Channel ar fi "un prieten de la care ai ce învăţa". Sursa: www.capital.ro/detalii-articole/stiri/rcsrds-nu-mai-ofera-gratis-posturile-discovery-afla-ce-taxa-percepe-operatorul-170294.html

UPDATE 30 decembrie 2016: Unele canale Discovery au revenit in grila RCS RDS. Detalii gasiti AICI.


8 comentarii despre subiectul „Canalale Discovery World, Discovery TLC România, Discovery Science, Investigation Discovery vor costa 7 RON în plus la RCS RDS”:
Anonim

Dintotdeauna canalele Discovery World, Discovery TLC România, Discovery Science, Investigation Discovery au fost in grila EXTRA. Faptul ca unii le receptionau la pretul pachetului de baza s-a datorat unor oferte regionale (in special in zonele UPC). Acum a expirat oferta si toata lumea trebuie sa plateasca ce vizioneaza.
Daca nu va convine, intotdeauna exista concurenta gata sa va primeasca cu bratele deschise.

Anonim

Pai aloo, eu am grila EXTRA, de ce nu le mai receptionez ????

Anonim

Bai anonym de la primul comentariu, si eu am extra digital si nu le mai receptionez. Ia uitate matale la oferta canalelor extra de la RCS si vezi ce cuprinde: 4storytv
BBC WORLD NEWS
DISCOVERY INVESTIGATION
DISCOVERY SCIENCE
NATIONAL GEOGRAPHIC WILD
SuperOne
The MONEY CHANNEL
TRAVEL
TV1000
VIASAT EXPLORER
VIASAT HISTORY
VIASAT NATURE
ZONE REALITY

Iar Discovery Channel daca a trecut din baza in extra cum spui matale, de ce nu il prind, daca am extra si am facut si rescanare. Imi apre doar subtitrarea, fiindca e codat si nu am acces la el.

Matale poate te faci ca plua si nu vezi ca astia 7 Ron care ii cer in plus sunt pentru un pachet fantoma EXTRA 2 sau plus, de care nu au anuntat nimic.

Florea

Am sunat la ei si o tanti a zis ca trebuie sa mai platesc 7 ron pentru a receptionez acesta canale care sunt in EXTRA ( exact ca angajatul RCS de la primul comentariu ). I-am spus ca am extra si de ce nu receptionez si daca trebuie sa platesc de 2 ori extra si mi-a spus ca sa revin cu un telefon mai tarziu cand se intereseaza mai bine, dar ca tot trebuie sa platesc inca o data 7 RON !!!!

Anonim

Astai Romania!

Anonim

La fel si in Suceava. Am ab extra + HBO. Acelasi raspunsuri primite la telefon - cu 7 RON. A fost un prieten si a activat cu doar 4 RON pt ca are HBO. nu mai inteleg nimic

Anonim

Am full abonament si extra inclusiv si nu mai imi merg nici mie.
Mai nou nu mai merg nici canalele SuperOne si SuperOne HD !

Ce e asta fratilor ? Le platim si nu merg ?

De ce mai platesc extra atunci ?

Pe site-ul RCS nu e trecut ca un pachet separat si eu cand am cumparat extra am cmparat tocmai pentru canalele care acum nu imi merg !

Anonim

si eu ce sa mai zic?
Platesc abonament analog si digital extra+hbo... Prinde "cutia" 36 posturi+4 radio si tv-ul 62 programe. Pe digital am ramas cu hbo comedy, hbo romania, digi film si cinemax pentru care cer 12lei...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile