Trimiterea de avertismente către utilizatorii de internet suspectati de piraterie va fi amânată până în a doua jumătate a anului 2015 in Anglia, a anunțat guvernul britanic.
Întârzierea va dezamăgi cu siguranță pe deținătorii drepturilor de autor dornici de a reduce drastic nivelul de piraterie.
Aceste avertismente sunt o parte integrantă a Digital Economy Act (DEA), care a intrat în vigoare în 2010.
Initial se anunțase că avertismentele vor fi trimise începand cu anul 2011, dar emiterea acestora fost supusă la o serie de întârzieri, inclusiv procese în instanță.
Industria creatorilor de conținut a fost nevoită să aplice alte metode de combatere a pirateriei, cum ar fi obținerea de ordine judecătorești pentru a bloca site-urile de file-sharing, iar rezultatul a fost inchiderea unei serii de site-uri ( in special de torrente ) care mijloceau downloadul ilegal de conținut protejat de drepturi de autor.
Ca răspuns la solicitarile presei, autoritatile au dezvăluit că au cheltuit 1.8 milioane de lire sterline în perioada 2011-2012 pentru punerea în aplicare a dispozițiilor DEA privind încălcarea drepturilor de autor.
"Au fost mai multe probleme tehnice si legislative. Aceste lucruri necesita timp", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentul pentru Cultură, Media și Sport din Anglia.
Alte țări din întreaga lume au lansat deja campanii antipiraterie similare.
SUA a lansat o campanie de combatere a pirateriei în februarie 2013. Astfel, 5 dintre cei mai mari furnizori de servicii Internet au emis notificări de presupuse încalcări ale drepturile de autor.
În cadrul sistemului amrican, persoanele suspectate de piraterie primesc 6 avertismente, după care accesul la internet este limitat.
Anul trecut, guvernul Noii Zeelande a declarat ca a redus la jumătate rata pirateriei prin implementarea regulii americane, dar cu numai 3 avertismente.