miercuri, 9 octombrie 2013

Mai mult de jumătate din români nu au internet fix. 15% dintre români nu au abonament la televiziune prin cablu, satelit si nici tv prin protocol IP

În prezent, conform ANCOM, în România există peste 4 milioane de abonaţi la telefonie fixă, peste 25,5 milioane de cartele de telefonie mobilă, aproape jumătate din gospodării au o conexiune la internet fix şi peste 85% dintre ele au abonament la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale.

Asadar, românii sunt mari iubitori de telefonie mobilă. Dar mai mult de jumătate dintre gospodăriile din România nu au internet fix ! Este un procent foarte mare. Printre cauze pot fi atât lipsa disponibilitatii financiare pentru a incheia un abonament la internet fix, lipsa de interes pentru internet, cât sau lipsa unei oferte de internet fix in zona in care locuiesc. Totusi,  mai mult de jumatate dintre gospodariile din țara noastră sa nu aibă internet fix... Pare oarecum șocant și primitiv pentru România anului 2013.

De asemenea, 15% dintre români nu au abonament la televiziune prin cablu, satelit si nici tv prin protocol IP. Printre ei sunt probabil si cei mai multi dintre cei care asteapta lansarea televiziunii digitale terestre in România.

În anul 2013, până la data de 1 octombrie, ANCOM a primit 863 de petiţii cu privire la diferite aspecte legate de relaţia utilizator-operator.

Marea majoritate a problemelor semnalate de utilizatori anul acesta se referă la relaţia contractuală dintre aceştia şi furnizorii de servicii de comunicaţii electronice, mai precis la aspecte privind derularea, prelungirea, încetarea contractelor sau neincluderea anumitor clauze minime obligatorii în contracte. Nemulţumirea utilizatorilor provine, în principal, din neînţelegerea prevederilor din contracte, generată fie de complexitatea acestora şi informarea insuficientă din partea furnizorilor, fie de faptul că utilizatorii nu citesc cu atenţie contractele la momentul semnării lor. Alte aspecte semnalate Autorităţii au vizat neînţelegeri privind modalitatea în care sunt tarifate şi facturate serviciile de comunicaţii electronice, precum şi calitatea acestora, viteza scăzută de transfer a datelor în cazul serviciului de acces la internet şi întârzieri la instalarea serviciului contractat.

În cazul serviciilor poştale, cele mai frecvente probleme semnalate se referă la faptul că utilizatorii nu primesc sau primesc cu întârziere contravaloarea bunurilor livrate prin serviciul ramburs deşi suma este încasată de la destinatari, precum şi la deteriorarea conţinutului coletelor. Pentru evitarea unor astfel de situaţii, utilizatorii trebuie să citească cu atenţie condiţiile generale de furnizare a serviciilor poştale, inclusiv mecanismul de soluţionare a reclamaţiilor.


3 comentarii despre subiectul „Mai mult de jumătate din români nu au internet fix. 15% dintre români nu au abonament la televiziune prin cablu, satelit si nici tv prin protocol IP”:
Anonim

Foarte buna observatia ca ati observat partea goala a paharului. E exact cum anuntă la stiri ca somajul e de 7 %, dar de fapt aia sunt somerii care primesc somaj, si nimeni nu vede ca de fapt somajul real ( oameni care nu au un loc de munca ) e de pe 50% in Romania.

Situatia e tragica, iar explicatia e simpla:

- 15% din romanii nostri o duc extrem si dezastruos de greu sau sunt case parasite fiindca au plecat la munca in strainatate
- peste 50% din romanii nostri o duc greu si nu isi permit un abonament fix la internet. Sau da, poate nu e net fix n zona, desi ar fi cam exclus sa nu fie in 50% din Romania. O parte iarasi din ei sunt la munca in strainatate si casele sunt goale, dar nu prea cred ca mai mult de 15 % din cei 50%.

Anonim

Lasa, foarte bine ca nu au net. Daca aveau erau multi dintre ei semi obezi, cu cearcana de tineri si foarte palizii. Las ca e mai misto fara net, au timp de miscare, mai vad si ei cum arata soarele, ce forme au dealurile...ea un copil de la oras care are net, si ea un copil de la tara care nu are net. Sa vezi atuncea diferenta dintre ei. Cel de la oras e batran de mic

Anonim

Si cel de la țară dupa 20 de ani e atat de dezinformat incat ajunge la munca de jos.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile