miercuri, 8 ianuarie 2014

25 de ani de Eurosport

Eurosport va lansa în curând o campanie majoră de promovare, cu ocazia împlinirii unui sfert de secol de transmisii sportive pe care le-a realizat în direct.

Prima transmisie a fost realizată în 5 februarie 1989, când Eurosport era parte a pachetului Sky de pe satelitul Astra 19,2 grade est.

De-a lungul anului 2014, campania "We Live for Live" va marca pasiunea continuă a grupului Eurosport pentru transmisiile in direct.


Jean-Thierry Augustin, CEO al Grupului Eurosport, a declarat: "Împlinirea a 25 de ani ne regăsesște într-o poziție puternică, care reflectă munca, preseverența și pasiunea întregului personal de la Eurosport. Nu vom privi înapoi, dar vom folosi experienta acumulată între anii 1989 si 2014 pentru a privi înainte si pentru a inova și îmbunătăți conținutul nostru, dar si pentru de a aduce publicului cea mai captivantă și profundă experiență sportivă în direct. La baza acestui succes stă convingerea clară că sportul este vârful de lance in experienta spectatorului din fața televizorului, iar această emoție a transmisiilor sportive în direct este ceea ce Eurosport oferă."

Peste 5.000 de ore de transmisii live sunt difuzate pe tot parcursul anului, oferind o acoperire a mai mult de 120 de discipline sportive, reprezentând cea mai mare diversitate de sporturi oferite de o televiziune în Europa.

Eurosport Group deține posturile de televiziune Eurosport , Eurosport 2 și variantele lor HD, precum si televiziunea Eurosportnews, dar si variante cu transmisii dedicate pentru diverse țări, inclusiv România, unde difuzează de curând Eurosport Premier League.

Eurosport are de asemena mai multe variante și coloane sonore, în diferite limbi cum ar fi engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, portugheză sau română. Versiunea în limba română a fost lansată pe 29 noiembrie 1997.

Eurosport a fost lansat în 1989 ca un joint venture între European Broadcasting Union și Sky Televusion. Când Sky a fuzionat cu BSB s-au decis să se concentreze asupra canalului BSB The Sports Channel care a fost redenumit Sky Sports. Eurosport a fost închis în mai 1991 după ce concurenții de la Screensport au depus o plângere împotriva lor la European Economic Comission. Totuși, canalul a fost salvat cand Grupul TF1 a înlocuit BskyB. În aceeași lună, canalul Eurosport a reînceput transmisia. Pe 1 martie 1993, canalul prin cablu și satelit Screensport a fuzionat cu Eurosport, al cărui proprietar a devenit grupul francez TF1, Canal + și Havas Images. Din ianuarie 2001 a devenit detinut doar de TF1.

La data de 21 decembrie 2012, Discovery Communications a achizitionat un pachet de 20% din Eurosport de la TF1 Group pentru 170 milioane €. Discovery are opțiunea de a majora participatia la 51% în 2014. Dacă Discovery va exercita optiunea sa, TF1 Group ar avea capacitatea de a exercita apoi o opțiune de vânzare a cotei de 49%, care ar putea oferi grupului Discovery controlul deplin.


2 comentarii despre subiectul „25 de ani de Eurosport”:
marian

LA MULTI ANI !!! EUROSPORT

Anonim

la multi ani eurosport si la mai multe transmisii de calitate !

premier league si bundesliga se vad doar la eurosport !e ceva pentru microbistii de la noi!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile