joi, 2 ianuarie 2014

Cum faci server de filme subtitrate pentru acasă

Acest tutorial vă prezintă o modalitate simplă de a crea pe un PC un server de filme LAN, pe care le puteti viziona direct din browser ( inclusiv cu subtitrare ) pe orice alt computer sau dispozitiv din reteaua de acasa, conectat la routerul dvs.


Efectiv se creaza un "website local" de filme online, accesibil din reteaua de acasa, pentru a cărui accesare si utilizare care nu ai nevoie de nici un client special si nici de un dispozitiv compatibil DLNA, ci doar de un simplu browser web. Metoda functioneaza inclusiv pe computere client cu Linux.

Nu vom detalia foarte mult tutorialul si functiile serverului PLEX, ci vom exemplifica doar pașii principali, iar daca aveti nelamuriri, puteti intreba la comentarii.

1. In primul rând, downloadati varianta pentru computere de Plex Media Server de AICI. Instalati Plex Media Server si rulati-l.

2. Deschideti un browser web pe pc-ul care va fi server si scrieti in bara de adrese:


Sau din bara de jos a Windowsului, dati click dreapta pe iconita Plex si alegeti cu click stânga "Media Manager".

3. E posibil sa apara mai multi pasi de urmat. Puteti sari peste ei cu Next sau puteti sa urmati acesti pasi. Oricum ei pot fi accesati si ulterior din meniu.

Dupa ce ati ajuns in meniul Home, apasati din partea de sus butonul +, alegeti filme si selectati folderul unde aveti filme pe Hard-diskul PC-ului dvs. Va urma o perioadă in care filmele vor fi indexate de Plex si li se vor adauga imagini de prezentare( in functie de numarul de filme, procesul poate dura cateva minute ).

4. Din Setări alegeti limba româna la subtitrare. Apasati butonul Salvează.

5. Tot din Setări, accesati myPlex, accesati apoi Setări Avansate si bifati "Specifica Portul manual". Specificati portul 32400, daca nu este deja precizat.

Daca routerul dvs. nu va face corect configurarea automată pe acest port, va trebui sa il mapați manual, in functie de meniurile routerului dvs. Dar aceasta veti face doar dacă nu functioneaza automat maparea, cand veti încerca redarea filmelor pe alt pc client, la punctele 7-10.

6. Aflati adresa IP din reteaua locala LAN a PC-ului server. Pentru aceasta accesati butonul Start al Windowsului in PC-ul server, scrieti in Run textul cmd, apoi apasati Enter. Se va deschide o fereastra MS-DOS, in care scrieti ipconfig si dati ENTER. Ip-ul PC-ului server in reteaua locala este acela unde scrie IPv4 Address, in cazul meu 192.168.0.100. Atentie, acest IP se poate modifica in timp ( mai exact ultimele 3 cifre, daca aveti PC-ul server cu conectare automată la reteaua LAN locala).

Acesta este tot ce trebuie făcut pentru partea de server. 

7. Acum deschideti un browser web pe alt PC client, conectat la reteaua locală si scrieti in bara de adrese:


De exemplu, la mine adresa a fost de forma:


8. Dacă totul este in regulă, va apare in browserul dvs. de pe PC-ul client interfata website-ului local, creata de pc-ul server. Alegeti folderul cu filme pentru care ati facut share la punctul 3.

9. Va aparea lista cu filme din acel folder.

10. Alegeti un film ( eventual selectati si subtitrarea ) si apasati pe butonul Redare.

Filmul va fi redat pe computerul client din reteaua locala. Filmul poate fi comutat si pe ecran complet.

Vizionare plăcută pe orice pc de acasa a filmelor din PC-ul server !

PS: Acest sever actioneaza si ca server DLNA, deci veti putea viziona filmele si pe un televizor cu DLNA sau pe o tableta ori telefon cu Android compatibile, printr-un client DLNA sau posibil chiar dintr-un browser, urmand pasii de la punctele 7-10. De asemenea, filmele pot fi vizionate si din afara retelei ( deci prin internet ), creand un cont pe site-ul Plex si sharuind cu parola un server către un alt email, dar aceasta este deja un alt tutorial.


6 comentarii despre subiectul „Cum faci server de filme subtitrate pentru acasă”:
Anonim

E prima data cand imi dau seama ca Plex poate fi folosit si fara un client DLNA sau aplicatie ori soft client DLNA special! Foarte bun tutorialul, nota 10 ! Acum am incercat ( aveam deja instalat Plex Server ) si functioneaza perfect ! :)))) Like IT !

Anonim

da e perfect ptr LG il foloseam demult reda foarte bine

Anonim

Nu ati observat esenta articolului: aici e scos in evidenta altceva, mai exact ca il poti folosi sa vizionezi filme si pe alte PC-uri, nu doar pe televizor.

Anonim

Este cel mai explicit tutorial !!!!!!!!!!!! BRAVO si iti multumim operator pentru efortul depus! Asa inseamna sa fii un om adevarat!!

Unknown

Merge si prin wifi? :D

Anonim

Cu siguranta ca merge si prin Wifi, daca ai router care ofera suficenta viteza prin Wifi si receptor care poate sa primeasca acea viteza. Daca functioneaza filme HD corect prin DLNA, e buna reteaua wifi atunci.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile