vineri, 21 februarie 2014

Fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea internetului în mediul rural

APDRP a lansat sesiunea de depunere a cererilor de finantare pentru Masura 322 si Submăsura 322e,privind infrastructura de broadband în spaţiul rural. Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) a lansat în perioada 17 februarie – 28 martie o sesiune de depunere a cererilor de finantare pentru Masura 322, Submăsura 322e) – „Investiţii privind infrastructura de broadband în spaţiul rural” adresată celor care vor să participe la dezvoltarea calității vieții în zonele rurale prin conectarea acestora la servicii de comunicare de ultimă generație.

Suma totală alocată pentru această sesiune este de 20,24 milioane de euro, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect nu va putea depăși 200.000 de euro. Beneficiarii eligibili sunt agenții economici care se încadrează în categoria întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) conform legislației în vigoare şi care activează sau urmează să activeze în domeniul comunicaţiilor electronice.

Submăsura 322e) își propune să sprijine în spațiul rural investițiile în:
a) crearea sau modernizarea segmentului de acces (last mile) al reţelelor de comunicaţii electronice în bandă largă la punct fix;
b) crearea sau modernizarea segmentului de distribuție (backhaul) al reţelelor de comunicaţii electronice în bandă largă, acolo unde acest segment nu există sau nu se încadrează în parametrii broadband.
Rețelele realizate vor trebui să asigure o viteză de transfer de minimum 1 Mbps partajat pentru persoane fizice și minimum 4 Mbps partajat pentru persoane juridice, conform caracteristicilor tehnice descrise de legislaţia în vigoare.

În vederea implementării submăsurii, conform atribuțiilor specifice în domeniu, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a realizat în luna februarie a anului 2013, la solicitarea MADR o listă a „zonelor albe”, respectiv a localităților din România situate în spaţiul rural (satele din componența comunelor) în care nu se furnizează servicii de comunicaţii electronice în bandă largă la punct fix potrivit caracteristicilor tehnice mai sus indicate. Această listă, cu peste 1500 de localitati, se regăsește aici.

Spre informarea potenţialilor beneficiari ai submăsurii 322e), furnizori de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, au fost publicate pe pagina de internet a Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP – www.apdrp.ro) Ghidul Solicitantului aplicabil sesiunii de primire a dosarelor cererilor de finanţare cât și toate celelalte documente necesare întocmirii dosarului.

Important de menţionat este faptul că potențialii beneficiari interesați de dezvoltarea unui proiect în cadrul submăsurii 322e) trebuie să demareze din timp procedurile pentru obținerea avizelor specifice, inclusiv a avizului pentru soluţia tehnică propusă, document eliberat de Institutul Naţional de Studii şi Cercetări pentru Comunicaţii (INSCC București), solicitat în cadrul Cererii de Finanțare.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin submăsura 322e) sunt agenţii economici, ce se încadrează în categoria întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) conform legislației în vigoare , ce activează sau urmează să activeze în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.

Puteti vizualiza Varianta Finală a Ghidului Solicitantului si a ANEXELOR aferente acestuia pentru Submăsura 322 e), din cadrul Măsurii 322, descărcând documentele de AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea internetului în mediul rural”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile