marți, 25 martie 2014

Orange: tehnologia Passpoint, în premieră pe piața din România

Orange România a anuntat printr-un comunicat oficial că începând de astăzi, clienții se pot conecta la hot spot-urile Orange prin tehnologia Passpoint, introdusă în premieră pe piața din România.

Acesta este un nou pas prin care Orange își continuă strategia de digitalizare, cu ajutorul căruia oferă acces facil la internet pentru toți clienții săi.

Rețeaua Wi-Fi pusă la dispoziție de Orange România este una dintre primele rețele din Europa compatibile Passpoint, în care autentificarea se realizează fără nume de utilizator și parolă, ci doar cu ajutorul cartelei SIM a clienților.

Folosirea acestei tehnologii permite conectarea și autentificarea automată a utilizatorilor, în timp ce asigură cel mai înalt grad de securitate a informației într-o rețea Wi-Fi, posibil în acest moment.

Astfel, clienții ce folosesc dispozitive compatibile acestei tehnologii (terminale cu iOS7 sau anumite terminale Samsung cu sistem de operare Android) se vor conecta automat și în mod securizat în orice hot spot Orange, dacă aleg SSID Orange Mobile Wi-Fi.

Accesul se realizează fără să fie necesară o configurare prealabilă, singura condiție ce trebuie îndeplinită este ca interfața Wi-Fi să fie deschisă. Utilizatorii ce nu dețin dispozitive compatibile Passpoint, dar care suportă protocolul EAP-SIM/AKA, se vor putea conecta dacă selectează manual acest tip de autentificare la prima încercare de conectare la rețea. Ulterior primei autentificări, toate conectările se vor realiza automat.

Orice utilizator de servicii de telefonie mobilă, indiferent de rețeaua în care este înregistrat, se poate conecta gratuit la hot spot-urile Orange Wi-Fi timp de 2 ore, autentificarea se face prin portal, iar parola se primește prin SMS.

Pentru clienții Orange accesul este nelimitat prin tehnologia Passpoint.

Rețeaua Wi-Fi pusă la dispoziție de Orange România este una dintre primele rețele din lume complet integrate cu rețeaua mobilă, folosește cele mai noi standarde în domeniu și oferă clientiilor acces la aceleași servicii disponibile în rețeaua mobilă.

Fie că ești client Orange sau nu, acum ai și mai multe locații Orange Wi-Fi Zone din întreaga țară unde te poți conecta la internet wireless. Ai net gratuit la viteze de până la 144 Mbps pe telefon, laptop sau tabletă în magazine Orange, hoteluri, restaurante, baruri, malluri, supermarketuri, precum și în stațiuni montane sau de pe litoral, pe Arena Națională din București și în centrul orașelor București și Sibiu.

Pentru a te conecta, urmează pașii de mai jos:

1. Pornește functia Wi-Fi a device-ului pe care vrei să te conectezi și alege Orange Wi-Fi din lista rețelelor disponibile

2. Introdu numărul tău de telefon în fereastra care se deschide, pentru a primi un SMS cu parola de conectare

3. Conectează-te la internet introducând în pagina anterioară parola primită prin SMS sau direct prin linkul primit prin SMS.

După autentificare vei fi redirecționat automat către pagina Orange. Din acel moment ai acces la internet 2h/zi în orice Orange Wi-Fi Zone.

În plus, dacă ești client Orange și ai un smartphone Apple sau Samsung compatibil cu tehnologia Passpoint, te poți conecta automat la rețeaua Orange Mobile Wi-Fi, fără nicio setare prealabilă, dacă ai funcția Wi-Fi pornită. Vei avea acces nelimitat la internet. În cazul în care nu ai un astfel de smartphone, dar telefonul tău suportă protocolul EAP-SIM/AKA, la prima conectare trebuie să selectezi manual rețeaua Orange Mobile Wi-Fi din lista de rețele disponibile, apoi să alegi metoda de autentificare EAP-SIM/AKA, pentru ca ulterior să te conectezi automat de fiecare dată când te afli în Orange Wi-Fi Zone.


2 comentarii despre subiectul „Orange: tehnologia Passpoint, în premieră pe piața din România”:
Anonim

Unde este disponibil acest serviciu?Adica,exista vreo harta cu acoperire?

Anonim

Pai oriunde există Orange Wifi Zone:

http://www.orange.ro/acoperire/index.html

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile