miercuri, 19 noiembrie 2014

Zvon: UPC cumpără DCS, care deține AKTA ? UPDATE: Negocierile ar fi fost sistate.

In ultimul timp au existat diverse zvonuri privind vanzarea operatorului AKTA, prin care ofera servicii de televiziune prin cablu, internet si telefonie compania Digital Cable Systems SA, ce este parte a grupului PineBridge Investments, care detine aproximativ 65% din Digital Cable Systems.

Desi nu a fost nominalizat un posibil cumparator, o sursă neoficială din piata telecomunicațiilor ne-a anuntat că negocierile sunt avansate, iar compania principala care doreste achizitia este UPC. Insa va invitam sa tratati informatia ca pe un zvon, din cauză că nu avem deocamdata confirmari din alte surse, iar probabilitatea ca o astfel de tranzacție sa aibă loc este foarte mică.

Conform acestor zvonuri de la inceputul lunii aprilie, Fondul de investiţii Pinebridge a mandatat o compania de audit şi consultanţă să caute un cumpărător pentru operatorul Digital Cable Systems (DCS). Dinu Malacopol, CEO al DCS, nu confirmase informația, precizand doar că e de luat in considerare un proces com­petitiv de evaluare, iar in functie de concluziile acestuia devenea posibila o vânzare, desi nu în viitorul imediat.

De asemenea, este de mentionat că la inceputul lunii octombrie 2014, proprietarii operatorului românesc Digital Cable Systems (DCS) au anuntat ca au investit 3 milioane euro în AKTA Telecom. Insa investiția efectivă în filiala, care a fost infiintata în urmă cu doi ani, se ridica la aproximativ 10 milioane euro.

Digital Cable Systems a avut anul trecut peste 350.000 de abonamente la televiziune prin cablu, internet şi telefonie fixă. 

UPDATE 7 ianuarie 2014: Negocierile ar fi fost sistate. Detalii gasiti AICI.


29 de comentarii despre subiectul „Zvon: UPC cumpără DCS, care deține AKTA ? UPDATE: Negocierile ar fi fost sistate.”:
Anonim

e foarte posibil

Anonim

upc e firma mare nu i-ar fi greu sa cumpere akta la pret reciproc avantajos
acum sa vedem daca se confirma in cateva zile

Anonim

poate in cateva saptamani :-)

Anonim

daca AKTA a fost cumparata de UPC atunci INCEPE BATALIA PENTRU COMUNELE SI SATELE ROMANESTI

toti operatorii mari se vor bate intre ei pe cascavalul satelor

Anonim

Stai linistit ca nu e prea mult cascaval la sate. Pentru un grand ca Upc va fi o adevarata povara intretinerea retelelor si rezolvarea rapida a defectiunilor.

Anonim

sau vine un peste mai mare si inghite si upc-ul ?

Anonim

UPC nu e de vanzare, desi sunt doritori sa cumpere la nivel international, cum ar fi Vodafone. Legat de subiect, nu stiu ce să zic, asteptam sa vedem, ar fi bine daca s-ar confirma, mai ales că eu sunt abonat Akta.

Anonim

Este zvon si asa va ramane.UPC nu este interesat prea mult de piata din Romania.Aici sunt multi provideri,sunt acele nisipuri miscatoare in catv.Toti migreaza de la unul la altul dupa cum bate vantul.
UPC apartine de Liberty Global.Peste mai mare ca asta nu exista in lume !Liberty Global este cel mai mare "peste "din industria media globala.Detine peste 80% din abonatii din EU,plus america latina,etc.etc.

Anonim

Ar fi nemaipomenit sa preia UPC firma DCS(AKTA) astfel am avea si noi o gama larga de programe tv,si internet la o viteza mai mare si la un pret mai avantajos,mai ales ca noi cei de la sate ,sau comune,avem viteza de internet de doar 20 mbps la un pret foarte mare (50 lei),viteza foarte mica mai ales ca daca navigezi mai mult timp,sau ai doua browsere deschise incarca pagina foarte incet.Avem mare nevoie de UPC!

Anonim

Sa ia ma UPC-ul tot, ca vad ca nu se mai opresc. Vor sa ajunga pe primul loc al companiilor de cablu si internet din Romania pana la jumatatea anului viitor. Bravo lor, ce sa zic

Anonim

20 mbps viteza mica?Multumeste-te ....eu cu telekomul am 2 mbps ..fara posibilitate de upgrade...si locuiesc la oras :)))))

Anonim

Severina Pascu, UPC: Ne extindem către oraşele mici şi zona rurală - UPDATE


UPC se extinde către oraşele medii şi mediul rural, după ce şi-a consolidat poziţia în aria geografică în care era prezentă deja, a declarat Severina Pascu, CEO al UPC România & Ungaria, prezentă la ZF Digital ’14.

„Am investit şi în afara ariei geografice tradiţionale UPC, şi am făcut-o cu o tehnologie nouă. Din 2008 nu am făcut expanisune de reţea în afara ariei geografice. Au fost două tipuri de investiţii: aveam un segment de reţea pe care puteam oferi doar servicii de televiziune şi ne-am concentrat în a ridica acele zone astfel încât să putem furniza toate cele trei servicii: televiziune, Internet şi telefonie, şi am început exapnsiunea în afara ariei geografice, în oraşe mici şi mijlocii şi în zone rurale”, a spus Pascu.

Anonim

in jud.Braila Telepom da pe sirma 13 Mbps la 60ron iar la sate vai mama lor

Anonim

20 mbps viteza cu 42 pe luna ,scump,scump nene

Anonim

Eu platesc pentru 15 Mbps in Norvegia cam cat ar face vreo 60 euro.

Anonim

rds 40 lei 200 mega



Anonim

dau net la sate 10/10 banda garantata

Anonim

10/10 garantat????

Anonim

astazi in domnesti ilfov 2 agenti imparteau flyere cu UPC!

Anonim

pai ce atita mirare ,se da un test si se vede 24/24

Anonim

si eu dau 39ron la rds net de 200MbpS dar merge nene pe test da mereu 195Mbps

Anonim

akta infirma zvonurile ca ar vinde catre upc

Anonim

Da-mi si mie link unde infirma asta oficial.

Anonim

Nu stiu ce sa mai cred ca Akta a fost preluata in 2011 de romtelecom,acum preia si Upc,sau este vandut bucata cu bucata aici ma refer la sedii pe teritoriul romaniei.Cel mai bine ar sa fie doar un singur operator ma refer la UPC,ca sa beneficiem si noi de cele 3 pachete oferite aici ma refer la tv,internet,telefonie,la preturi foarte avantajoase.

Anonim

Daca citeai cu atentie, in 2011 Romtelecom a cumparat doar divizia DTH.

Anonim

Sa vina RCS cu 20 lei la cablu si 15 lei la internet
Sa plece AKTA cu 36 lei la cablu si 42 lei la internet

Anonim

Akta este o firma smechera... In ultimele 3 luni au mai pus la abonament inca 6 lei la cablu si 2 lei la internet... Ar fi bine sa intre alta firma cum ar fi UPC... Dar din pacate nu se stie nimic. Mai asteptam ... Mai au 2 tipuri de abonament de internet la 20 de mb si 100 mb... Cel de 20 mb este la pretul de 42 ron si cel de 100 mb este de 62 ron... Doar pretul stiu sa il ceara ca in rest nu stiu sa multumeasca clientii... Mai ales cablul de la ei este praf...

Anonim

AKTA o firma care a crescut datorita noua abonatilor,tehnologie la pamant si preturi foarte ridicate pt ce ofera,deranjamente dese si lungi,angajati foarte putini care nu acopera raza foarte mare de abonati.In consecinta este varza sper sa se schimbe treaba la preluarea de catre UPC.

Anonim

Telekom a cumparat AKTA, de luni vor introduce toate posturile Dolce si Eurosport.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile