joi, 1 octombrie 2015

RCS RDS: Lansare 4G, telefoane 4G și 15 GB de internet mobil

Tehnologie 4G. RCS RDS anuntat astazi că tehnologia 4G este disponibilă in reteaua Digi Mobil pentru utilizatorii din 12 orase ale Romaniei, mai exact pentru Bucuresti, Craiova, Cluj, Sibiu, Timisoara, Brasov, Constanta, Arad, Oradea, Pitesti, Iasi si Ploiesti. Compania mai precizeaza ca in curand va fi realizata si acoperirea de tip exterior in aceste orase. Incepand din 2 octombrie 2015, pe websiteul companiei va fi afisata si situatia acoperirii 4G.

In a doua etapa a proiectului, utilizatorii din 13 orase din tara vor beneficia de tehnologia 4G: Drobeta Turnu Severin, Galati, Braila, Baia Mare, Targu Jiu, Resita, Slatina, Hunedoara, Vaslui, Targu Mures, Satu Mare, Ramnicu Valcea si Alexandria. RCS & RDS a obtinut in luna august licenta in banda de 2600 Mhz (TDD) in urma unui proces de cesiune dintre 2K Telecom si RCS & RDS, cu acordul ANCOM.

"Vom continua sa investim semnificativ in dezvoltarea retelei, atat in cresteri de viteza, cat si in acoperire", a declarat Valentin Popoviciu, Vicepresedinte RCS & RDS.

Pentru a beneficia de vitezele 4G, utilizatorii trebuie sa isi activeze serviciul direct de pe telefonul mobil, tastand *111# (gratuit), din ContulmeuDigi sau telefonic la *777.

15 GB trafic de date /lunar. O alta noutate este că Digi Mobil va oferi de astazi pentru abonamentele Optim Nelimitat, fara modificarea tarifelor, un trafic total de date mobile de 15 GB lunar:

-  pana la maxim 5 GB lunar in retea 3G Digi Mobil
-  restul in reteaua 4G Digi Mobil ( pana la totalul de 15 GB pe luna).

Viteza 4G va fi disponibila si pentru abonatii Digi Mobil Complet 2, 3, 5 sau Optim 2, 3, 5, daca utilizeaza un terminal compatibil. Traficul inclus in abonamentul contractat poate fi consumat atat in reteaua 3G, cat si 4G, fara costuri suplimentare.

Telefoane 4G. Tot de astazi RCS RDS ofera spre achizitie in rate sau cu plata integrala, echipamente compatibile Digi Mobil 4G (LTE TDD in banda 38 LTE TD 2600):

- Allview (Allview E3 Living, Allview P5 Energy, Allview E4 Lite, Allview E4, Allview X2 Soul Pro)
- Philips (Philips S396, Philips V526)
- HTC (HTC One M9).

UPDATE 21 octombrie 2015: Pana la sfarsitul anului, internet nelimitat in 4G. Detalii găsiti AICI.


15 comentarii despre subiectul „RCS RDS: Lansare 4G, telefoane 4G și 15 GB de internet mobil”:
Danys

mie mi se pare ca oferta lor cu 15 GB/luna e ok, inca nu am folosit serviciul lor pana in acest moment.

mradu

Merge pe iphone 6.
In centrul Bucurestiului, in casa, are 2 din 5 margele, la 35 Mbps cu 3 Mbps up!
Incercat ieri la ora 17!

Anonim

La ce folos 3G sau 4G cand acumulatoarele celor de la Allview, cel putin ca dinalea am luat E4 Elitte, nu tin mai mult de 4 ore, numai ieri le-am incarcat de 3 ori, iar peste noapte l-am lasat tot la.... incarcat. Mai dau si rate pe ele, zilele astea sa-mi fac timp sa le dau ca nu stau pe banii mei sa astept reparatia. Telefoane noi, sigilate tin bacteria 4 ore

Anonim

Daca te joci sau navighezi pe net cu el, orice telefon si tableta se descarca mai repede la utilizare intensiva. Cumpara iPhone 6, chiar e probabil unul dintre cele mai smechere telefoane de pe piata, mradu spune mai sus ca functioneaza cu reteaua 4G de la Digi Mobil.

mradu

da, reafirm ca functioneaza!
insa bateria iphone-ului nu tine decar 10 ore :))

recomand telefoane 4 G LTE pe Android cu baterii uriase... practic un iphone 6 pe 4G nu te tine decat 10 ore...daca il folosesti pe net si pe fb si mai si vorbesti in timpul asta!

Unknown

20GB in cazul in care optezi pentru 5GB in plus la 2.5E!!!

Anonim

Pe principiul...ce.ai facut Dorele...ce sa faci cu o retea 4G in banda 38 ( 2600Mhz) daca 99 % din telefoanele LTE ale utilizatorilor digi functioneaza pe banda 7 (2600Mhz).
Atata valva...sa atragi clientii...si tu de fapt nu poti folosi aceasta retea 4G. Acum trebuie sa schimbam telefoanele LTE cu o lista infima de telefoane care au banda 38.
Foarte tare...Traim in Romania
Asa ca documentati.va inainte de a face pasul...daca va bazati pe un telefon personal cu 4G, intai verificati daca are banda 38 si apoi sa va mutati in reteaua Digi.
Pe scurt...o mare dezamagire...:(((

Anonim

Foarte tare, merge perfect, nu am mai vazut o asa viteza mare pe telefon decat cand sunt pe Wifi ! Bravo Digi !

Anonim

eu am prins 33 mb pe sec in timisoara pe 4g de la digi mobil

Anonim

Intr-adevar, cam naspa. Am telefon LTE dar n-are banda 38. Ce fac, imi schim telefonul?
Mai ieftin e sa schimb operatorul :)

Anonim

Deci daca RCS nu introducea 4G, nu schimbai operatorul. Dar din cauză ca au introdus, il schimbi, desi beneficiezi in continuare si de 3G, care functioneaza pe telefonul tău actual. Interesanta logica, dar scârțâie din toate încheieturile.

Anonim

Imi doresc sa-mi aleg ce model de telefon doresc si sa nu fiu restrictionat de operatorul mobil (si daca e LTE sa si mearga). Nu ti se pare normal?

Anonim

Pai nu inteleg cine te restrictioneaza. Nu iti convine si vrei 4G, alegi alt operator, cu preturile specifice altor operatori. De exemplu eu am iPhone 6 si merge perfect pe Digi Mobil 4G. Mai am si un Samsung cu Android si merge perfect pe reteaua normala. Nu ma simt deloc restrictionat in niciuna din variante :)) Nu stiu daca multi ati inteles, dar introducerea suplimentara a retelei 4G nu restrictioneaza in niciun fel accesul la reteaua utilizata anterior, o puteti folosi linistiti.

Asa pot sa spun ca si eu ma simt restrictionat ca nu pot sa prind canale 4K pe satelit, tare ma enerveaza astia ca nu le fac sa mearga direct pe televizourul meu Full HD. Tare ma enerveaza :) Ma obliga sa imi cumpar televizor compatibil 4K. O adevarata rusine ! :) Asta e tehnologia, cu dispozitivele ei compatibile o folosesti, nu vad nicio restrictionare, poate doar tehnica sau de buzunar. Inteleg ca nu toata lumea poate sa isi cumpere iPhone 6, asta e tara in care traim, si eu am strans aproape un an banii, dar nu e decat o conditie tehnica si financiara, nu e vreo restrictionare a RCS. Si oricum exista si modele mai ieftine, cum sunt astea din lista de mai sus pentru 4G, plus alte modele care le poti cumpara din magazine independente de RCS.

Anonim

Am setat digimobil-ul pe 4g si se pare ca nu pot primi nici un telefon cand e activat 4g-ul, doar pot da. Daca ma suna cineva imi intra casuta vocala.
Cum il trec in 3g merge sa fiu sunat.

Anonim

La mine merge perfect. Deci e ceva incompatibil la telefonul tau.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile