vineri, 27 noiembrie 2015

Noi emițătoare au început emisia în DVB-T2: Oradea, Constanţa - Litoral, Suceava, Comăneşti, Craiova - Şimnic, Balota-Turnu Severin, Târgu Mureş, Arad - Şiria, Topolog și Mogoşa - Baia Mare

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (RADIOCOM) a comunicat că a pus în funcţiune emiţătoarele DVB-T2 din amplasamentele Oradea (în canalul 44), Constanţa - Litoral (în canalul 30), Suceava (în canalul 38) si Comăneşti (în canalul 40).

RADIOCOM mai precizează că pe 27 noiembrie 2015 acoperirea cu semnal DVB-T2 este de aproximativ 47% din populaţia României, iar ţinta de acoperire pentru sfarsitul anului în recepţie fixă este de aproximativ jumatate din populaţia țării. Solutia de de trecere la televiziune digitala terestra este momentat una tranzitorie, fiind modificate emitatoare analogice de catre echipa RADIOCOM.

Pe 27 noiembrie 2015 emiteau deja amplasamente DVB-T2 din Bucureşti-Herăstrău (în canalul 30), Cluj-Feleac (în canalul 26), Iaşi-Pietrăria (în canalul 25), Timişoara-Urseni (în canalul 21) si Bucegi-Coştila (în canalul 21).

Prin aceasi solutie tranzitorie va fi extinsa acoperirea până la sfârşitul anului cu emiţătoarele din amplasamentele Craiova-Şimnic, Târgu-Mureş, Arad-Şiria şi Balota-Turnu Severin.


Sunt transmise in digital terestru DVB-T2 televiziunile TVR1, TVR2, TVR3 şi TVR HD.

Până la data de 31 decembrie 2016 va fi oferit semnal DVB-T2 în recepţie fixă pentru cel puţin 90% din populaţia ţării. Tot pana la acea data va mentinuta emisia programului TVR1 în format analogic, în banda de frecvenţă VHF.

UPDATE 28 noiembrie 2015: Pe pagina de Facebook, RADIOCOM a anunțat că "a mai pus în funcțiune încă două emițătoare DVB-T2: Craiova - Şimnic (în canalul 28) și Balota-Turnu Severin (în canalul 40)".

UPDATE decembrie 2015: RADIOCOM a anunțat pe aceeasi pagina de Facebook că "a pus în funcțiune emițătoarele din amplasamentele Târgu Mureş (în canalul 25) și Arad - Şiria (în canalul 21). Societatea Națională de Radiocomunicații S.A. face eforturi ca, până la sfârșitul anului, să mai poată pune în funcțiune încă două emițătoare în cadrul etapei de tranziție. Luăm în considerare emiţătoarele din amplasamentele Topolog şi Mogoşa Baia Mare. Împreună cu Societatea Română de Televiziune (SRTV) depunem toate eforturile ca, până la sfârșitul anului, să fie incluse pe Multiplexul 1 și programele regionale ale SRTV."

UPDATE 23 decembrie 2015: În data de 18.12.2015 a intrat în funcţiune si emiţătorul DVB-T2 din amplasamentul Topolog. Transmisiile sunt realizate in canalul 35 (fc=586 MHz), polarizare H, anunță RADIOCOM, care mai precizeaza ca a fost pus in functiune si emitatorul de la Mogoşa - Baia Mare (în canalul 37). La 23 decembrie 2015, , sunt functionale emitatoarele din următoarele 15 amplasamente: Bucureşti – Herăstrău (în canalul 30), Cluj – Feleac (în canalul 26), Iaşi – Pietrăria (în canalul 25), Timişoara – Urseni (în canalul 21), Bucegi – Coştila (în canalul 21), Constanţa – Litoral (în canalul 30), Comăneşti (în canalul 40), Suceava (în canalul 38), Oradea (în canalul 44), Craiova – şimnic (în canalul 28), Balota - Turnu Severin (în canalul 40), Tărgu Mureş (în canalul 25), Arad – şiria (în canalul 21), Mogoşa - Baia Mare (în canalul 37) şi Topolog (în canalul 35). Aria de acoperire cu televiziune digitală terestră este de aproximativ 56% din populaţia ţării.

UPDATE: Sunt transmise si televiziunile regionale TVR Targu-Mures, TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Timisoara si TVR Iasi.

UPDATE 5 iunie 2016: Noi emițătoare de televiziune digitală terestră în DVB-T2 operate de Radiocom ( Sibiu - Păltiniş, Braşov - Tâmpa, Vatra Dornei, Cozia, Văratec ) și teste multiplex regional privat în Buzău ( operat de TV Sat 2002 ). Detalii găsiti AICI.

UPDATE 9 august 2016: Trecerea la televiziunea digitală terestră în România va fi din nou amânată. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 2 septembrie 2016: Emisia DVB-T în România a încetat. Noua harta a acoperirii DVB-T2 o găsiti AICI.

UPDATE 26 septembrie 2016: RADIOCOM a anuntat că a pus în funcțiune în luna septembrie 2016 înca 10 emițătoare în DVB-T2. Harta actualizata pentru septembrie 2016 o găsiți AICI.

UPDATE 18 octombrie 2016: 5 noi emițătoare în DVB-T2: Bârlad, Harghita, Mangalia, Medgidia și Șinteu. Noua hartă, cu acoperirea cu semnal valabilă pentru luna octombrie 2016, o găsiți AICI.

UPDATE 11 noiembrie 2016: A fost publicată harta cu emițătoarele și canalele de emisie în DVB-T2 pentru luna noiembrie 2016. Detalii găsiti AICI.


57 de comentarii despre subiectul „Noi emițătoare au început emisia în DVB-T2: Oradea, Constanţa - Litoral, Suceava, Comăneşti, Craiova - Şimnic, Balota-Turnu Severin, Târgu Mureş, Arad - Şiria, Topolog și Mogoşa - Baia Mare”:
Anonim

mda,zonele de SUD-EST BZ-VN-BR-GL au fost cele mai defavorizare in trecut sa vedem in conrinuare ce va mai fi

sebastian.manoleasa

buna, si cu ce pot receptiona semnalul? si cate posturi sunt? sunt din Manoleasa jud Botosani. multumesc!!!

Anonim

Daca esti in zona de acoperire, cred ca e suficienta o antena de camera si un televizor sau receptor cu tuner DVB-T2. Daca esti la limita acoperirii, ai nevoie si de o antena exterioara Yagi cu elementi. Televiziunile care se receptioneaza sunt cele ale TVR deocamdata.

Miluta 76

Lasati DVB_ T _ul in pace si apucati_va de montat codoare DVB _T2 H .265 HEVC . H.265 sau High Efficiency Video Coding (HEVC) a fost definit ca fiind codecul perfect pentru encodarea continutului video online si offline in urmatorii 10 ani. Cu un nume oficial Recommendation ITU-T H.265, cu siguranta noul format va ramane in mintea oamenilor ca fiind un upgrade superficial la H.264.

Anonim

Milluta, tu faci niste confuzii. Nu se transmite in DVB-T, ci chiar in DVB-T2.

De asemenea, codecul HEVC este foarte eficient, dar de abia va incepe sa fie utilizat in tarile cele mai dezvoltate in televiziunea digitala terestra. Nu poate fi implementat deocamdata in Romania, pentru ca sunt extrem de putini cei care au televizoare compatibile, deoarece televizoare compatibile cu codec HEVC standardizat sunt doar televizoarele 4K de extra ultima generatie, de cateva luni fabricate. Cati crezi ca au in Romania in zonele vizate de DVB-T2 astfel de televizoare? Probabil nu prea au nici cu DVB-T2, sa nu mai vorbim de 4K. Deci sa revenim la realitate si sa nu mai visam frumos, dar total ineficient pentru urmatorii 5 ani. Deocamdata pentru Romania DVB-T2 cu MPEG4 este solutia acceptabila. Peste 5-10 ani pot sa schimbe codoarele cu unele HEVC, dar pana atunci ar emite doar pentru ei si pentru cativa pasionati daca ar folosi HEVC. Si ei trebuie sa emita si sa fie receptionati in aproape toata tara cel mai tarziu pana pe 31 decembrie 2016, nu peste 5-10 ani.

Anonim

Avem DVB-T2 in Romania, unde? Nu stiu ce acoperire au astia pe hartile lor, zona mea apare ca are acoperire si nu-mi merge nici cu antenna de 3 metri inaltime, la scanare nu gaseste aparatul nimic

Anonim

La mine merge. Sigur ai receptor sau televizor cu tuner DVB-T2? Sa nu cumva sa ai televizor doar DVB-T... Cu televizoare DVB-T nu se poate receptiona, ci doar cu noul standard DVB-T2.

Anonim

Incă 2 emițătoare - ( Tg - Mures și Arad..... început emisia terestră digitală !!!!

Anonim

in partea de sud-est nema nimic

szandras

La Târgu-Mureş pe canalul 25 (506 Mhz)
TVR1
TVR1
TVR3
TVR HD
Nivel semnal cu antena de camera 94%
Calitate semnal 97%
Nu se poate urmari pixelari dese si desincronizari.
Poate sunt inca in teste?!

Anonim

Sigur sunt in teste la Targu-Mures, nu au anuntat lansare oficiala acolo.

Anonim

Înca 2 emițătoare....puse în funcțiune...Baia-Mare și Topolog( zona Tulcea) !

Anonim

in brasov cand se va da drumul in 2016, deoarece pana acum tot in zonele care nu trebuia s-a dat drumul la dvbt-2 . vad ca radiocom nu spun nimic de brasov

Anonim

In Brasov ai acoperire cu semnal de la releu de la Costila, care este foarte puternic. Nu se monteaza cate in releu in fiecare oras, ci regional. Verifica pe harta.

Anonim

pana acum nu am reusit sa gasesc semnal dvbt2 in brasov o fi de vina receptorul. daca poate sa-mi recomande cineva un decodor cu tuner sensibil. multumesc

Anonim

La semnalul pe care il ai tu acolo nu cred ca e nevoie de vreun receptor sau televizor cu tuner DVB-T2 special, orice receptor cu tuner DVB-T2 este bun. Ce model de receptor sau televizor cu tuner DVB-T2 ai acum ? Repet, daca ai cu tuner DVB-T, nu functioneaza, nu e compatibil cu receptia DVB-T2.

Anonim

am testat cu un model de reciver orion, de la un prieten, televizorul led are doar dvbt1. o sa incerc cu un alt decodor . multumesc pentru raspuns, si sa pun o antena cu amplificator.

Anonim

testat astazi emisia in brasov cu decodor Synaps T20 FTA, la zece km de brasov, cu o antena de camera semnal era in jur de 45% iar calitatea undeva in jur de 12%. deci ori are emitatorul din bucegi probleme ori nu exista semnal in brasov pe dvbt2. nu se putea viziona nimic doar macroblocuri. ce decodor sa mai incerc.

Anonim

Incearca cu Amiko daca ai ocazia, de antena nu stiu daca e chiar ok ce ai, poate ar trebui ceva mai bun.

Anonim

DVB-T2 la Targu Mures
Parametri de receptie: UHF 506.000/8Mhz

Programe transmise:
1.TVR HD,
2.TVR1,
3.TVR2,
4.TVR3,
5.TVR Targu-Mures
6.TVR Cluj,
7.TVR Craiova,
8.TVR Timisoara,
9.TVR Iasi.

Anonim

La Varfu Campului ,Botosani ,se receptioneaza suta la suta semnal digital terestru cu antena exterioara directionata catre Suceava.Este necesar televizor cu tuner dvb-t2 sau receptor corespunzator care costa aproximativ 150 lei .Eu l-am achizitionat din bazar Suceava.Cu antena de camera are doar 45 la suta semnal.Nu incercati cu dvb-t ca nu receptioneaza.Sunt transmise 9 posturi tvr.

Anonim

Salutare, imi poate confirma cineva daca a testat semnalul in Fetesti, jud. Ialomita? ...ma intereseaza daca este semnal dvb-t2 si si se receptioneaza posturile tv

ilie.

la slatina de ce nu functioneaza dvb t2 cu emitator de la priseaca olt

Anonim

Pai poate nu l-au pornit inca ? Au anuntat ei ca l-au pornit ?

Unknown

salut pe toata lumea.am doar o mica intrebare .pt Piatra Neamt exista sanse sa captam programe dvb t2 ? sau daca nu care ar fi odata probabila de incepere a emisiei? va multumesc!

Anonim

Nu cred ca e deocamdata semnal in Piatra Neamt, poate doar cu cine stie ce antena Yagi in UIF, montate pe casa, cu multi elementi si acordata pe canal, dar nici asa nu e sigur. Uita-te pe harta detaliata din stire si vezi daca e semnal exact in zona ta, adica daca e in zona albastra, ai link sub poza aceea. Data limita e sfarsitul acestui an, pentru acoperire cu semnal in aproape toata tara.

Anonim

buna seara as dori sa stiu daca se poate prinde in orasele deva si hunedoara dvb t2 de la ce releultv se poate prinde

cosmin87

Deocamdata nu cred ca Radiocom a pornit emitatoare care sa acopere cu semnal prin DVB-T2 Deva si Hunedoara. Anul acesta ar trebui sa le porneasca si pentru Deva si Hunedoara, dar nu se stie cand.

Anonim

Cand vom avea semnal dvb t2 si la Târgu Jiu sau mă rog în Gorj.Am doua codare dvbt (nu t2) și as vrea sa știu dacă pot sa vadă semnalul de dvb t2, am înțeles că ar prinde numai sonorul dar fără imagine.Multumesc!

Anonim

1. Nu emite inca in DVB-T2 releul de la Ranca. Teoretic, va emite incepe sa emita in DVB-T2 cel mai tarziu pana la sfarsitul anului 2016.

2. Nu poti receptiona transmisii DVB-T2 cu receptoare sau televizoare DVB-T, este necesar receptor sau televizor cu tuner DVB-T2.

Anonim

la slatina ajuunge un emitator

Anonim

E întrebare? Dacă da, încearcă să prinzi Craiova (CH28). S-ar putea să prinzi și Coștila (CH21). S-ar putea să fie nevoie de antenă de canal cu câștig mai mare, chiar și de amplificator. Poți să prinzi și bulgari, poate uneori chiar și sârbi :)

Anonim

Imi aduc aminte de foarte multi entuziasti ai DVBT2-ului atunci la lansare.Ca vor face praf concurenta ,ca nimeni nu se va mai sta la cablisti,DTH,etc.
Uite ca timpul se scurge si se scurge ,....si nu avem decat 2-3 programe in anumite zone ale tarii.

nick

Sunt mai mult de 2-3 televiziuni, sunt toate canalele TVR, inclusiv reguionalele. Pana la sfarsitul anului va fi semnal DVB-T2 pentru cel putin 90% din populatia Romaniei. In timp vor fi probabil adaugate la nivel national in DVB-T2 si televiziuni particulare, daca respectivele canale particulare vor dori o astfel de emisie terestra, dar nu poate nimeni sa le forteze, daca televiziunile particulare nu sunt interesate.

Anonim

Va rog sa-mi spuneti daca in Osesti (jud. Vaslui)este semnal digital.
Multumesc

Anonim

STIE CINEVA CAND VA INCEPE SA EMITA DVB-T2 EMITATORUL DE LA MAGURA ODOBESTI, VRANCEA ?

Anonim

Sunt active doar emitatoarele de pe harta, iar celelate emitatoare programate pentru a acoperi 90% din populatia tarii vor fi pornite pana ce mai tarziu la sfarsitul anului 2016. Altceva nu se stie deocamdata.

Unknown

STIE CINEVA CAND VA INCEPE SA EMITA DVB-T2 EMITATORUL DE LA MAGURA ODOBESTI, VRANCEA ....Da stiu eu,....ca de obicei SE tarii este lasat la urma,urmelor

Marian

Din constanta din Valu lui Traian cu o antena plasa recepționez de la daua emițătoare topolog canal 35 si constanta litoral canal 30.qality între 95-100% la ambele.aveti idee bulgarii pe ce canale au dvbt2?

Anonim

Am cablu tv .pentru ce mai platesc abonament tvr daca nu am televizor cu dvb-t2.

Anonim

Pentru ca receptionezi televiziunile TVR prin cablu tv, cand de greu a fost sa iti dai seama ?

Bogdan

Daca vreti sa nu mai platiti taxa radio-tv si sa fiti si legali cumparati un monitor HDMI cat mai mare si luati de la firma de cablu in chirie sau custodie un decodor HD. Legea spune ca orice proprietar cu receptor radio-tv plateste aceea taxa iar decodorul HD este proprietatea firmei de cablu iar monitorul cu HDMI nu este receptor radio-tv. Sfat care mi l-a dat un avocat :)

Laurentiu

Daca avocatul respectiv ar fi citit legea, ar fi observat că in textul legii scrie ca trebuie sa platesti taxa-radio tv daca detii un receptor radio, adică "orice aparat care poate recepta programele de radio, respectiv: radio la domiciliu, maşina personală, telefonul mobil, calculator, iPoduri sau orice alte aparate de natura celor care pot recepta în orice mod programele radio, precum şi abonamentele la cablu TV". Despre taxa radio tv exista subiect dedicat: https://hdsatelit.blogspot.ro/2013/11/discutii-pe-marginea-taxei-radio-tv.html

Unknown

Măcărești republica Moldova recepționăm tvr 9 posturi +moldova1
Semnal 90% calitate 90%

Unknown

vin alegerile parlamentare si 30% din tara nu prinde TVR !!!

Echim Ion

Am testat o Antena TV UIF DIPOL 44/21-60 DVB-T/T2 Tri Digit cu amplificator 30 dB si receptionez foarte bine releul din comuna Topolog judetul Tulcea pe canalul 35 UIF.
Distanta fata de relelu in linie dreapta este de aproximativ 40 Km.
Programe transmise:
1.TVR HD,
2.TVR1,
3.TVR2,
4.TVR3,
5.TVR Targu-Mures
6.TVR Cluj,
7.TVR Craiova,
8.TVR Timisoara,
9.TVR Iasi.
Data testare 17 iunie 2016.

Anonim

Am primit un Tv digital hama dvb t mic 17-27 cm. Nu gaseste nici un canal la scanare. Hunedoara Deva.E vreo sansa sa pot folosi tv cu antena camera sau.

Anonim

Televizoarele cu tuner DVB-T nu receptioneaza deloc canalele DVB-T2 din prezent. Ai nevoie de televizor cu tuner DVB-T2 pentru receptia terestra digitala actuala.

Unknown

Stie cineva cand anume se da drumul si la releul de la Ranca?....Toata zona de Tg. Jiu si partea de vest a jud Vl nu prinde nimic

Anonim

Probabil pana la sfarsitul anului... :) Si eu sunt din Targu Jiu, astept sa fac si eu teste DVB-T2 :)

Bogdan

Nu ne uitam la tvr cand era in analogic il asteptam cu nerabdare in digital

Anonim

spuneti-mi va rog daca in orasul Tulcea este acoperire semnal digital dvbt2.va multumesc

Eugen

Ai harta cu acoperirea DVB-T2 in stire, vezi daca localitatea ta este situata in aria de acoperire.

Anonim

astept si eu confirmare sau nu pentru TULCEA oras ..... !?!

Eugen

Nu inteleg, nu stii unde e situat orasul tau pe harta? Sau nu ai vazut unde e harta ? In acest caz, uite aici harta cu semnal DVB-T2:

http://www.radiocom.ro/poze/dvb-t2/Tranzitie%20DVB-T2_August_2016.pdf

Eu nu stiu unde locuiesti tu in Tulcea. Dupa cum vezi in harta, Tulcea e acoperita partial. Dar tu stii unde locuiesti in Tulcea, asa ca verifica locatia locuintei tale pe harta si vezi daca e sau nu e semnal.

Anonim

Stie cineva cand va emite releul Saveni-Botosani?

Anonim

La Târgoviște să dat drumul si pe ce canal se auzise ceva la ploiesti parca

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile