vineri, 5 mai 2017

Humax Digi+C HD4 de la RCS RDS

Humax Digi+C HD4 este un receptor de televiziune digitală prin cablu oferit de curând de către operatorul RCS-RDS.

Receptorul este fabricat in Uniunea Europeană ( Polonia ) și oferă diverse funcții: Tv Catchup ( o arhivă tv online ), timeshifting (pauză în modul live tv), programare memento (reminder) pentru vizionare, programare înregistrare pentru vizionare ulterioară sau înregistrare imediată. Deoarece utilizează sistem de criptare Nagra, necesită pentru televiziunile criptate un smartcard ce se introduce în partea laterală. Receptorul poate reda de pe stick sau hard-disk și unele tipuri de fișiere multimedia din arhiva personală ( cel puțin deocamdată ), nu doar cele înregistrate cu receptorul.

Humax Digi+C HD4 suportă rezoluții video de 1080p/1080i/720p, format video 4:3 și 16:9, mod audio Single Channel, Dual Channel, Joint Stereo și Stereo. Receptorul are o memorie flash de 128 MB, 512MB RAM și serial flash de 4MB. Operează în intervalul de frecvențe de la 51 Mhz la 862 Mhz. Are un conector HDMI și unul AV OUT ( de tip Jack 3.5, însă acest cablu analogic nu este furnizat, dar se poate achiziționa din magazinele din România la prețul de 5-25 lei de către cei care au televizoare fără conector HDMI ), un conector USB 2.0 și Ethernet RJ-45 cu tehnologie 100BASE-T (100 Mbit/s).

Software-ul e bazat pe Linux și utilizează de asemenea colecția de comenzi Busybox, librăria OpenSSL și altele, listate în manual.

Telecomanda se remarcă prin faptul că funcționează din orice unghi.




Mai jos gasiti informații detaliate despre diverse funcții ale receptorului, prezentate în manualele de utilizare ale acestuia și coroborate cu informații trimise de colegii de hobby de pe pagina de Facebook a HD Satelit (netestate personal).

Procedură instalare HUMAX Digi+C HD4

1. Se conectează STB-ul la TV, semnal şi internet, apoi se alimentează. Pe panoul frontal al STB-ului se va aprinde LED-ul VERDE.

2. Pe ecran se va putea vedea imaginea de mai jos ce reprezintă ecranul de pornire. Se va aştepta pornirea STB-ului pentru a putea începe procedura de instalare.

3. În mod implicit STB-ul are setările de fabrică. Se vor parcurge câţiva paşi pentru instalare. Se selectează limba dorită folosind butoanele săgeată sus▲/săgeată jos▼, pentru confirmare şi trecerea la ecranul următor se apasă butonul VERDE (Înainte).

4. Se selectează ţara, pentru confirmare şi trecerea la ecranul următor se apasă butonul VERDE (Înainte).

5. Se pot modifica în funcţie de preferinţe, raportul ecranului, formatul imaginii şi rezoluţia, pentru confirmare şi trecerea la ecranul următor se apasă butonul VERDE (Înainte).

6. Înainte de a începe căutarea canalelor, se verifică nivelul şi calitatea semnalului. Pot fi verificate 3 frecvenţe folosind butoanele săgeată sus▲/săgeată jos ▼ şi OK pentru selectare. Pentru confirmare şi pornirea scanării canalelor se apasă butonul VERDE (Înainte).

7. Procesul automat de scanare canale va începe ( nu se poate scana o anumită frecvență separat ).

8. După ce procesul de scanare se termină, un mesaj de confirmare va apărea pe ecran cu numărul total de canale găsite. Se va apăsa OK pentru confirmare.

9. Un sumar al setărilor este prezentat în ecranul ce urmează. Tot aici se poate vizualiza rapid starea reţelei.

10. Pentru a confirma rezultatele şi a trece în modul vizionare se apasă butonul VERDE (Finalizare).

11. După verificarea datei şi orei se pot accesa aplicaţiile ce necesită conectare la internet.


Procedură creare şi editare listă de canale favorite HUMAX Digi+C HD4

1. Se accesează meniul STB-ului apăsând butonul MENU pe telecomandă apoi se selectează submeniul Ghid.

2. Se va selecta Editare favorite pentru crearea sau editarea listelor de canale favorite existente.

3. Aplicaţia de editare canale favorite a fost deschisă. În stânga sunt canalele disponibile, iar în dreapta spaţiu dedicat canalelor favorite.

4. Pentru început se va alege una din cele 5 liste disponibile va fi editată apăsând butonul GALBEN (Favorite). Receptorul oferă 5 liste de canale favorite.

5. Dacă se doreşte redenumirea listei, acest lucru trebuie facut înainte de a adăuga canale în lista de canale favorite. Pentru a redenumi se va apasa butonul ►► (Funcţie).

6. Se va introduce numele dorit pentru lista de canale favorite. Pentru a şterge caractere se va folosi butonul ROSU (Ştergere), pentru trecerea de la caractere minuscule la majuscule se va folosi butonul VERDE (Schimb), apoi pentru confirmarea numelui se va apăsa butonul GALBEN (Confirmare).

7. Pentru a adăuga canale în listă acestea trebuie selectate. Pentru a selecta un canal se va folosi butonul OK.

8. După selectare se apasă butonul ROSU (Adăugare).

9. Pentru a salva modificările făcute se va apăsa butonul BACK pe telecomandă. Iar un mesaj de confirmare va apărea, selectând OK se va salva lista de canale favorite.

10. Pentru a activa lista de canale favorite, se poate apăsa butonul ROSU (FAV) pe telecomandă atunci când sunteţi în modul vizionare şi apoi se va selecta lista nou creată.

De asemenea activarea listei de canale favorite se mai poate face deschizând lista de canale apăsând butonul OK, apoi apăsând butonul ROSU (Grup) şi selectând lista de canale nou creată.

11. Pentru a edita o listă de canale nou creată puteţi folosi butoanele ROSU (Ştergere) pentru a şterge un canal din lista de canale favorite şi VERDE (Mutare) pentru a modifica poziţia unui canal în lista de canale favorite. Pentru a salva modificările efectuate se va apăsa BACK şi se vor confirma modificările.



TV Catchup

Functia Catch Up este disponibilă deocamdată doar pentru câteva canale ( de exemplu canalul de știri si cele de sport al RCS RDS ) pentru 7 zile anterioare si nu necesită stick sau hard-disk, dar este necesară conectarea prin cablu la internet ( receptorul nu are Wi-Fi ).

1. În modul vizionare se apasă butonul GUIDE pentru a vizualiza Ghidul TV, se poate observa în partea de sus a imaginii titlul ferestrei (Ghid TV). Aici se pot vizualiza evenimentele curente şi viitoare pentru canalele ce au disponibile aceste informaţii.

2. Pentru a vizualiza evenimentele disponibile pentru zilele următoare se va apăsa butonul ►►(+24h), pentru a naviga printre evenimente/canale se pot folosi butoanele săgeţi sus▲, jos▼, stânga◄, dreapta►.

3. Unele canale dispun de emisiuni deja înregistrate, aceste canale se pot identifica printr-un semn poziţionat înaintea numelui canalului, aşa cum se poate observa şi în imaginea de mai jos. Pentru a accesa emisiunile deja înregistrate, se va apăsa butonul ◄◄ (-24h). Se poate observa în partea de sus a imaginii titlul ferestrei (TV Catchup).

4. Pentru a naviga printre evenimente/canale se pot folosi butoanele săgeţi sus▲, jos▼, stânga◄, dreapta►. Pentru selectarea unui eveniment pentru vizionare se apasă OK , apoi se confirmă începerea redării evenimentului.

5. După confirmarea începerii redării evenimentului selectat STB-ul va începe redarea. Uneori încărcarea evenimentului poate dura câteva secunde, deoarece conținutul este stocat online la distanță în serverele RCS RDS.

6. Odată pornit evenimentul, se pot folosi butoanele săgeţi stânga◄, dreapta►, derulare înainte ►► sau derulare înapoi ◄◄ pentru a sări sau a reveni la anumite scene.

7. Când se va apăsa butonul ■ (Stop) sau după ce durata evenimentului se va termina, STB-ul va trece în mod automat în modul vizionare (Live TV), în continuare se poate alege un nou eveniment înregistrat sau se va apăsa EXIT pentru a ieşi din modul TV Catchup.


Înregistrare şi Timeshifting

Funcţiile de înregistrare şi Timeshifting presupun conectarea unei memorii externe ce poate fi hard disk sau memory stick. În momentul conectării STB-ul va recunoaşte în mod automat dispozitivul, iar pentru asocierea dispozitivului de stocare cu STB-ul este nevoie de confirmarea împerecherii. Pentru folosirea acestuia este posibil ca dispozitivul să necesite formatare. RCS RDS recomadă evitarea păstrării unor documente importante pe acelaşi dispozitiv cu cel folosit pentru funcţiile de înregistrare si Timeshifting.

După împerecherea dispozitivelor un mesaj de confirmare va fi afişat.

1. Programarea unui memento presupune accesarea ghidului TV apăsând butonul GUIDE. Pentru a naviga printre evenimente/canale se pot folosi butoanele săgeţi sus▲, jos▼, stânga◄, dreapta►. Se alege un eveniment viitor pentru care dorim ca STB-ul să ne anunţe de începerea lui şi se apasă OK.

2. După confirmarea adăugării unui memento, emisiunea selectată este marcată cu un ceas stilizat albastru.

 3. Cu câteva secunde înainte ca emisiunea să înceapă un mesaj va fi afişat pe ecran. În momentul confirmării STB-ul va comuta pe canalul unde acea emisiune este transmisă.

 În cazul în care nu se confirmă prin apăsarea butonului OK, STB-ul va comuta în mod automat pe canalul unde acea emisiune este transmisă.

4. Programarea unei înregistrări presupune accesarea ghidului TV apăsând butonul GUIDE. Pentru a naviga printre evenimente/canale se pot folosi butoanele săgeţi sus▲, jos▼, stânga◄, dreapta►. Se alege un eveniment viitor pe care dorim ca STB-ul să înregistreze şi se apasă butonul Înregistrare.

5. După confirmarea adăugării unui memento, emisiunea selectată este marcată cu un ceas stilizat roșu.

6. Cu câteva secunde înainte ca înregistrarea să înceapă STB-ul va comuta pe canalul de unde acea emisiune va fi înregistrată. Un mesaj va fi afişat pe ecran informând ca înregistrarea a început.

7. Orice înregistrare poate fi oprită oricând. În cazul în care nu se doreşte oprirea înregistrării atunci înregistrarea se va opri automat atunci când evenimentul programat ia sfârşit.

8. Înregistrarea imediată poate începe în orice moment la apăsarea butonului R. Înregistrarea poate fi oprită oricând. În cazul în care nu se doreşte oprirea înregistrării atunci înregistrarea se va opri automat atunci când evenimentul programat ia sfârşit. O altă posibilitate este marirea duratei de înregistrare, făcând abstracţie de ora la care evenimentul se termină. Marirea duratei de înregistrare se face accesând GUIDE, Programări, apoi se va selecta cu OK evenimentul pentru care se doreşte modificarea duratei de înregistrare.

9. În momentul în care înregistrarea se va opri automat, la sfârşitul evenimentului, STB-ul afişează în partea de sus a ecranului “Complet 100%”.

10. Funcţia de Timeshifting porneşte atunci când este apăsat butonul ll (Pauză). În acel moment STB-ul începe să înregistreze temporar. Până la 1 oră se poate relua redarea fără a pierde nicio scenă.

11. Pentru a relua redarea emisiunii se va apăsa butonul ► (Play/Redare) iar pentru a naviga în timpul emisiunii (numai de la momentul de start al pauzei), se folosesc săgetile stânga ◄ şi dreapta ► pentru a sări câte 30 de secunde, sau ◄◄ derulare înapoi şi ►► derulare înainte. În cazul în care prin derulare se ajunge la momentul curent, STB-ul va trece în mod automat în modul vizionare (Live TV). În acest caz, funcţia de Timeshifting rămâne activă.


104 comentarii despre subiectul „Humax Digi+C HD4 de la RCS RDS”:
Anonim

Ce este mai folositor Digi Smart Cam + sau Humax Digi+C HD4 ????? Multumesc frumos !

Anonim

Probabil e putin mai interesant acest receptor, dar e mai simplu cu CAM (daca esti interesat doar de receptia canalelor si daca ai televizor compatibil CI+)

Bodo

Pentru anonim al2lea CAM-urile Irdetto merrg si la televizoarele cu CI (simplu..fara +)

Bodo

Pentru primul Anonim... daca n-ai grila operator "Digi" ca sa-ti aranjeze programele in ordinea celor de la RCS-RDS..si vrei acest lucru... este bine sa-ti iei Digi Humax HD4. Daca vrei sa-ti aranjezi posturile in ordinea dorita de tine cu redenumirea/stergerea/repozitionarea unui anumit post este bine sa iei Digi Smart Cam CI+. Acum depinde de tine ce optiune alegi. Personal aleg varianta cu operator Digi.... imi actualizeaza posturile la orice modificare survenita de ei si mi se pare corect aranjata.

Anonim

functioneaza sigur si pe televizoarele doar cu CI?? ai probat si merge??

Bodo

SIGUR merge, stai linistit... incarca si mai repede posturile codate decat vechile CAMuri cu Nagra

pt Bodo

Sa stii ca Irdetto CAM (smartcamu-ul fara cartela) de la RDS, NU merge pe orice televizor cu CI.
Crede-ma, testat pe un Sony Bravia, model 2008-2009. Am incercat primul model de CAM, cu cartela, apoi pe asta al doilea, ultimul care e fara cartela: NU MERGE. Il vede/detecteaza si atat.
Mai cunosc persoane cu alte modele de LCD-uri, tot asa, mai vechi, la care nu le merge.

Daca nu cumva a aparut un al 3-lea tip de modul..ceea ce nu cred.

Bodo

L-ai activat ca sa-ti mearga? Sau te astepti cum il bagi in TV sa-ti apara posturile codate din prima? Am instalat CAM-uri Irdetto la multa lume, ca nu se pricep cum sa le bage in spate in mufa aceea si dupa activare la TOTI au mers si aveau TV-uri vechi unele si de peste 5-6 ani LG, Sony, Samsung, Vortex, Allview, etc...etc...

pt Bodo

Sunt activate, dar NU merge la toate. Tu imi spui de televizoare de 5-6 ani, eu iti spun de televizoare de aproape 10 ani!
NU merge la toate. Cine are un tv vechi si are dubii, sa nu se infiga sa-si faca abonament/ia in custodie CAM, pana nu testeaza (sa imprumute de la un prieten/cunoscut).

pt BODO

Sony BRAVIA KDL-32 P3000

http://www.emag.ro/televizor-lcd-sony-bravia-kdl-32-p3000-81cm-kdl-32p3000/pd/E2CFMBBBM/#
Reviewuri de acum 9 ani :)

Bodo

Trebuie sa recunosc ca pe televizoare asa vechi INCA n-am incercat sa instalez un CAM Irdetto.

pt BODO

pt Bodo: asta iti spun, la fel eram si eu, disperat, cand am luat cardurile cu mine si am mers la tata (el are sony-ul) si am zis eu ca-l scap de decodor..o laie! mai intai, ala cu cartela > era cam evident, nevoie de CI+, ok!
Apoi asta, al 2-lea..vad ca-l detecteaza, mi se aprind calcaiele... dupa care au urmat cateva ore in care am resetat tv din fabrica + setat tot felul de tari (ce mai sapasem pe forumuri)..in zadar :(
Tipul de tuner necesar, este in tv...nu stiu ce altceva nu se ''pupa''.

Anonim

Intrebare. Daca inregistrez un meci de fotbal pe Digisport, pot sa comut in acelasi timp pe Digi24 dar meciul sa se inregistreze in continuare ??

Unknown

Nu am sa inteleg de ce nu putem vedea 2 sau 4 sau 8 etc canale in acelasi timp. Tv urile au ecran cat peretele dar tot la un canal ne uitam.

Anonim

Nu inteleg de ce nu avem posibilitatea sa ne uitam la cate canale dorim in acelasi timp. Tv urile sunt cat peretele dar tot la un canal ne uitam.

Anonim

Confirm, că funcționează, smartcardurile noi, pe tv cu C1, care nu funcițonau cu cele vechi. Ieri am instalat, și merge perfect. Bine că am văzut asta, din mesajele Dumneacoastră. Nu pot garanta, că merge pe orice tv.

Anonim

La mesajul de mai sus, rectific, SMARTCAM, în loc de smarcard.

Anonim

am imprumutat un cam model nou ( fara card )si l-am probat aseara pe un lcd samsung 40b651, deci destul de vechi modelul de tv, si a functionat impecabil noul cam.
deci si prin urmare am si facut comanda de unul, la cel vechi voi renunta cand vine acesta
bafta

pt Anonim

Da, asa trebuie facut: TESTAT inainte, imprumutat de la cineva.
Daca merge, ai scapat de 2 telecomenzi :)

Anonim

Problema gravă cu acest box este că pe ieșirea analogică sunetul merge numai în mono. Daqcă introduc RCA -ul alb și roșu într-un amplificator, bărăie, iar dacă bag cel alb numai atunci merge, dar mono. La fel e și cu căștile, numai unul pot folosi. Degeaba am schimbat la unul nou, e la fel. Iar la service nu au putut rezolva nimic. Este slab. Oare când vom primi ceva de calitate?

Anonim

Poate ar trebuie sa verifici cauza, poate e din cauza externa, la mine functioneaza stereo perfect.

Anonim

buna ziua am luat si eu de la rds un decodor humax hd si tot aceeasi cauza o am si eu cu iesirea audio tot mono se aude si la mine...trebuie un jack special ptr acest aparat...ast un raspuns daca se poate,multumesc mult

Anonim

pai cum vrei sa auzi stereo daca tvul tau este mono sau bifonic ?

Anonim

am introdus casti stereo in mufa aia jack din spate si tot mono se aude...intro casca se aude si in una ba dimpotriva se aude un biziit

Anonim

Conectati fratilor receptorul la tv prin HDMI si veti auzi stereo. Voi aveti un receptor HD si il conectati prin cabluri analogice? Pai atunci de ce ati mai luat receptor HD? Daca vreti sa folositi casti audio analogice, conectati castile la mufa audio jack a televizorului.

Anonim

Iar pentru cei care conectati casti audio la receptor, aceea nu este mufa jack de casti audio, ci este mufa conector pentru cablu audio-video analogic cu trei iesiri RCA. Acea mufa jack e altfel decat mufa jack audio de la casti, de aceea va merge mono. Poate ardeti si receptorul introducand mufe necorespunzatore! Uitati-va in poza din linkul de mai jos ca sa vedeti diferenta:

https://images.okr.ro/serve/auctions.v7/2013/jun/11/d3b29d24ef15ec6707a5b06e326b253e-2404748-235_235_11.jpg

Anonim

Salutare tuturor!
Pentru cei care vor sa-si doteze cereteu' cu acest decodor si intampina dificultati cu sunetul, broom samd: am facut teste pe trei televizoare mai vechi si concluzia mea e asta:
- cu Lindy L35539 (https://conectica.ro/cabluri/cabluri-audio-video/cablu-adaptor-av-stereo-la-composite-video-lindy-l35539), in care am infipt un RCA normal (am testat cu mai multe, de fapt, ca sa fiu sigur :) ), functioneaza bine.
- cu Delock 84724 (http://conectica.ro/cabluri/cabluri-audio-video/cablu-stereo-jack-35-mm-4-pini-la-3-x-rca-t-t-15-m-delock-84724), direct, nu a functionat la niciunul dintre cele trei TV, respectiv avea broom, se desincroniza si video etc. Am schimbat si culorile intre ele :) etc. Nu a mers...
Probabil ca asa e si cu sunetul pentru cei care incearca sa-si scoata audio din el.

Anonim

Multumesc pentru confirmare. Deci concluzia e simpla: problema e de la cablurile de conectare folosite de diversi abonati, iar receptorul nu are nicio problema in acest sens ( decat in cazurile in care poate receptorul e defect, dar asta nu e problema de proiectare ).

Anonim

Din noiembrie acest receiver va primi cateva aplicatii noi: hbogo si netflix doar in format hd. Deasemenea kodi va fi prezent dar fara addonuri neoficiale. Un receiver de succes

Unknown

Ce rol are mufa de conectare la internet la humax Digi+c hd4?

Anonim

Tv catch up si alte viitoare sau actuale functii de test care necesita conectare la internet.

Anonim

Buna ziua!am și eu o întrebare.de ce nu merg subtitrările la filme de pe usb-ul acestui dispozitiv Humax?

Anonim

Functia principala a acestui dispozitiv Humax este de receptor de canale tv, nu de player media. Daca operatorul va dori sa ii extinda functiile suplimentare, inclusiv compatibilitatile cu toate tipurile de subtitrari si codecuri, e optiunea sa. Dar vei astepta probabil degeaba aceste implementari, nu exista un astfel de interes. Mai bine iti recomand sa cumperi un player media cu Android, daca vrei sa redai filme si subtitrari.

Anonim

Cum pot vedea pe PC emisiunile inregistrate pe USB? Fisierul *.ts nu poate fi deschis de nici un player video.

Anonim

Nu se pot viziona pe PC, din cauza ca sunt criptate, intrucat emisiunile sunt protejate de drepturi de autor si pot fi vazute ( decriptate ) doar in receptor, nu si pe PC. Asa solicita radiodifuzorii, pentru a nu permite postarea cu ajutorul unui PC sau a altui dispozitiv a materialelor inregistrate pe internet, deci pentru a proteja drepturile de autor.

Anonim

Cum se potvedea pe PC emisiunile inregistrate pe USB-ul extern?

Anonim

Ti-am explicat mai sus ca nu se poate.

Anonim

M-am bucurat citind aici ca smartcam fara card merg pe tv cu CI simplu, am testat pe un Samsung 26c350 din 2010 si nu prinde niciun canal digital. Vede cam ul, poti intra în setări dar TREBUIE ca TVul sa aibă neapărat Tuner DVB-C. Cele mai vechi, ca si al meu nu au decât DVBT. Asa ca m-am bucurat degeaba. Succes.

Anonim

Nu stu cum te-ai gandit tu ca un sistem de decriptare este in acelasi timp si tuner DVB-C...

Unknown

Salutare ! Am lyat azi doua decodoare Humax DIDI+C HD4 si am ales rezolutia din setari 1080p , din acel moment au devenit indisponibile si nu mai pot intra in meniul decodorului.Stie careva ce trebuie facut? Multumesc anticipat.

Anonim

Televizorul tau e compatibil cu acea rezolutie? Daca nu, incearca sa conectezi receptoarele la un televizor care e Full HD.

romeo

salut..am schimbat rezolutia din 1090i in 1080 p sau b nu imi mai aduc aminte care era si imi da pe tv neacceptat...cum fac sa revin la 1080i..multumesc

romeo

am schimbat rezolutia din meniu din 1080i in 1080 b sau p nu imi mai aduc aminte..cum fac sa revin la 1080i caci imi apare pe televizor neacceptat

Anonim

Muti receptorul la un televizor care e compatibil cu 1080p si cu ajutorul acelui televizor setezi din nou cum era inainte, adica 1080i sau ce ai nevoie.

Anonim

...si alta modalitate de a revenii la 1080i ...adica la setarea initiala?...in cazul in care nu ai alt televizor compatibil?

Anonim

Sunt convins ca receptorul funcționează corect și furnizează rezoluția pe care ai ales-o, dar problema e televizorul tău care nu dispune de caracteristicile tehnice pentru a reda aceasta rezoluție.

Nu exista modalitate prezentată public pentru a reseta forțat acest receptor. Mergi cu receptorul la un prieten sau un vecin care are televizor compatibil și rezolvă problema acestei setări incorecte. Sau mergi cu el la o casierie RCS. Sau suna la serviciul de Relații clienți și întreabă acolo, poate iți vor oferi metoda de resetare forțată sau poate pot ei să trimită în rețea un semnal de resetare forțată ( teoretic ar fi posibil, practic nu știu dacă au implementat asa ceva). Dar merita sa încerci.

Anonim

...multumesc ...inca nu au nici ei (rds-rcs)...serviciu de depanare si acum mai mare rasul sa merg din usa in usa sa cer voie la alt tv(asa cum a spus si cel de la la reparatii de pe teren)....macar in instructiuni sa se specifice ca la setarile din rezolutie sa nu se umble...dar asa este la noi...

Anonim

Sarbatori fericite ! Am si eu o intrebare ! Va rog sa ma ajutati ! Am luat de curind un decodor Humax Digi+C HD4 !I-mi reda toate programele conform ! Dar sunt citeva programe care apar mai mici fata de dimensiunea ecranului ! Am incercat toate tipurile de format imagine a televizorului ! Am un lcd philips vechi de 2 ani ! Cu vechiul decodor imaginea era normala ! Va multumesc !

Anonim

Incearca sa schimbi formatul de imagine si din receptor, daca e posibil, nu doar din televizor.

Anonim

daca am blocat un canal nu mai pot sa il deblochez ca nu am codul pin. 0000 sau 1234 nu functioneaza. jj am.schimbat codul pin cu care a venit programat de la digi ai nici in setari nu pot sa intru. stie cineva codul pin sau cum pot sa il resetez? multumesc

Anonim

Faci cum scrie aici:

https://hdsatelit.blogspot.ro/2016/08/cum-resetezi-codul-pin-al-receptoarelor.html

Anonim

Ceicare vor să folosească ieșirea analogică, recomand acest cablu pentru sunet, funcționeayă perfect. Testat!
https://altex.ro/cablu-audio-rca-jack-3-5mm-hama-43119-1-5m/

OareBaga

Zicea cineva ca se baga Netlix, HBOgo... pe cand...sau macar e adevarat?!

Anonim

Ai auzit greșit. La RDS nu se bagă pe STB Netflix sau HBO GO.

OareBaga

Scria tot un om "Anonim" ca si dumneata cateva comentarii mai sus: "Din noiembrie acest receiver va primi cateva aplicatii noi: hbogo si netflix doar in format hd. Deasemenea kodi va fi prezent dar fara addonuri neoficiale" ... nu ca auzisem de neant...

Sorin

@OareBaga, ce scrie unul sau altul in comentarii e obligatoriu adevarat, tu asa crezi ?
Poate omul asa auzise si el din alta parte, poate chiar se vroia asta la un moment dat si apoi si-au dat seama ca resursele hardware nu sunt deloc suficiente. Poate era doar visul lui de noaptea trecuta...

Anonim

Kodi pe un STB oficial de la RDS? Cum să crezi așa ceva? Dacă te gândești nici nu are logică și nici nu e posibil din mai multe puncte de vedere.

OareBaga

si eu am intrebat tot asa mirat cu un semnu intrebarii-exclamarii... trebuia sa il luati la rost si pe Anonim care a scris primul aceasta aberatie...nu ma interesa nici Kodi , nici netflix (pe care il am pe SmartTV)... ma interesa HBO Go pt ca nu e disponibil pentru smart tv-ul meu si vroiam sa scap de diverse conexiuni prin cabluri ... nu am luat nici eu comentariul de bun, de aia am si intrebat. cred eu destul de decent.. o seara buna..

Sorin

@OareBaga, ti-am raspuns politicos. Daca nu iti convine raspunsul meu tehnic, nu inseamna ca te-am "luat la rost". Intelege ca aplicatii complexe, cum este de exemplu chiar si HBO GO, au nevoie de resurse de 10-100 ori mai mari decat dispune acest receptor. Pe acest receptor pot sa fie implementate doar aplicatii extrem de simple, de exemplu de tipul Cursul valutar, starea vremii etc, nu intensive ca si consum de resurse hardware ( RAM, procesor etc), cum ar fi HBO GO. Ca o comparatie, acest receptor are resurse hardware ca un telefon de acum 10 ani sau chiar mai mici.

OareBaga

Functia de Video On Demand DigiPlay era implementata tot din punct de vedere S.F...?! ca nu era nici curs valutar, nici vremea...orice lucru se poate face adaptat si pt astfel de trabanturi...cat timp e capabil de streaming pt inregistrari, poate fi adaptat si pt HBO.. aplicatia nu trebuie preluata cu butoane si grafica futurista, ci asezarea sub forma unor tabele precum e facut si Epg-ul... ca nu vor introduce cei de la Digi asa ceva e foarte posibil...

Sorin

Probabil acea functie primea fluxuri video optimizate de RCS pentru capacitatile hardware ale receptorului lor. Pentru fluxurile de la alti provideri VOD, cum e de exemplu HBO Go, e posibil ca receptorul acesta sa nu aiba accelerarea hardware video necesara codecului utilizat, iar resursele procesorului sa nu fie suficiente pentru decomprimare software.

Anonim

Va salut, as dori sa scot semnal audio din iesirea AV de 3,5 mm pe 4 contacte a decodorului insa nu stiu exact ce cablu trebuie sa cumpar, mai exact pe piata se gasesc astfel de cabluri cu masa amplasata in diferite pozitii. Aveti idee unde trebuie sa existe masa pe acest jack de 3,5 mm ? Multumesc.

Anonim

S-a discutat deja mai sus, citește comentariile dintre 09 septembrie 2017 - 08 ianuarie, 2018, cu exemple de cabluri.

Anonim

La Ungaria La TV 147 RADIO 3

Anonim

decodorul humax de la digi reda full hd 1080p ? S-au full hd 1080i . Astept si eu o parere avizata.

Anonim

Poate, ca orice receptor HD, in functie de ce setezi tu in meniu si in functie de posibilitatile televizorului tau.
Insa setezi degeaba pe 1080p, canale Full HD 1080p nu exista in Romania si pe niciunde in Europa, cu cateva exceptii, care oricum nu se receptioneaza in Romania. Setarea 1080p va fi utilizata doar ca sa vezi meniul in 1080p, nu si continutul video. Daca vrei continut video 1080p, cumpara un Bluray player si reda filme de pe discuri Bluray. Degeaba te astepti la 1080p de la televiziuni, nu exista in Romania asa ceva.

XXX

Habar nai ce vorbesti mister legat de 1080i , daca chiar le sti pe toate , fa streamul iptv la pro tv hd si vezi ce iti spune vlc la codec info ! Asa ca nu mai vorbi fara o mica informatie ! Nu imi spune mie cine transmite 1080i si cine nu ! Daca vrei iti dau eu link cu 1080i PRO TV HD ... si ANTENA 1 HD etc.

Anonim

Antonio, mai bine raspunde-i tu celui care a pus intrebarea, daca vei sa fii util, nu te impacienta pe cei care incearca sa ofere un raspuns. Incearca sa fii util celui care intreaba ceva, nu ataca pe cei care incearca sa ajute si care poate chiar au dreptate. Deci, astept sa vad ca vei raspunde ontopic la intrebarea respectivului cu receptorul, daca tot esti asa bine informat si bine intentionat.

Anonim

Antonio, TU faci confuzie, respectivul a scris ca nu exista in Romania canale 1080p, nu 1080i. Tu nu faci diferenta dintre 1080p si 1080i?

XXX

Ce este 1080p?

1080p reprezinta exact acelasi lucru ca 1080i doar ca pixelii sau liniile de care va vorbeam mai sus, sunt afisate progresiv.

Daca la 1080i avem paritate/ imparitate, la 1080p liniile orizontale si verticale sunt afisate impreuna, in acelasi timp.

Asta face ca imaginea sa fie cea mai clara pentru consumatorii de rand. Cel putin momentan, multi dintre voi stiti ca se pregateste rezolutia 4K, avem chiar si un codec nou, dar astea intr-un articol viitor.

1080p, in functie de camera pe care o avem, poate filma cu 60 de cadre pe secunda, 30 de cadre pe secunda, respectiv 24 de cadre pe secunda.


Cu acest format este posibil sa avem probleme cu interlace, unele playere sau unele televizoare pot fi diferențe, iar noi sa percem imaginea „sacadata


Citat de pe : https://mariuscucu.ro/inseamna-1080i-1080p/

Dupa parerea mea , eu nu am atacat pe nimeni , dar nu spune ca nu se transmite FULL HD in Romania .... las pe altii sa comenteze !

Anonim

Antonio, tu nu vezi ca omul ala a scris ca nu se transmite 1080p in Romania? NU a spus ca nu se transmite 1080i in Romania. Sunt doua lucruri total diferite. Da, in Romania se transmite 1080i, da nu se transmite 1080p.

Exact asta a intrepat si cel cu receptorul, despre 1080p. Omul nu a intrebat despre 1080i. Arata-mi un singur canal din Romania care transmite 1080p. Uita-te in VLC sau in ce vrei tu si vei vedea ca nu e niciun canal 1080p, ci sunt maxim 1080i. Ai gresit, acceptati greseala si data viitoare nu mai vorbi asa impamcientat.

Anonim

Antonio, intrebarea era daca receptorul reda 1080p. Intrebarea nu era daca reda Full HD, ci era o intrebare mult mai specifică. Adica omul intreba daca receptorul reda PROGRESIVE, nu intreba daca reda FULL HD sau INTERLACED. Iar celelat i-a raspuns ca receptorul reda si PROGRESIVE, dar ca degeaba il seteaza pe Progresive, ca in Romania nu sunt canale PROGRESIVE, ci doar INTERLACED. Respectivul nu a spus ca nu sunt canale FULL HD in Romania, ci ca nu sunt canale FULL HD Progresive, ci doar FULL HD Intelaced.

Wikipedia le defineste pe amandoua ca fiind Full HD, dar are pagini diferite pentru FUll HD progresive si Full HD interlaced, deoarece difera:

https://en.wikipedia.org/wiki/1080p

https://en.wikipedia.org/wiki/1080i

XXX

ok ok

Anonim

TVR HD pe satelit emite in p, pe cablu este retranmis in i

Anonim

Pe satelit, adica pe 16 Est? Dar oricum acolo e codat. Receptorul acesta e de cablu.

Anonim

Cineva scria mai sus ca nu exista posturi sa emita in 1080p in Romania. Din cate stiu TVR-ul pe satelit emite in 1080p

Anonim

TVR HD e transmis prin cablu la RCS in 1080i, nu 1080p, inclusiv prin acest receptor.

Anonim

Citeste atent TVR HD PE SATELIT, nu te mai baga aiurea in seama cu retransmisia prin cablu, iptv sau DTH. Cineva a scris mai sus ca nu exista post sa transmita in Romania cu 1080p si i-am specificat ca exista TVR HD pe satelit cu cartela lor

Anonim

Nu "ma bag aiurea in seama", dar aici e vorba de receptorul de cablu. Derutezi offtopic pe cel care a intrebat de receptorul de cablu si i s-a raspuns referitor la receptorul de cablu, care e si subiectul acestui topic. Nu i s-a raspuns offtopic despre nu stiu ce transmisii prin satelit.

Anonim

Mai citeste odata cu atentie ce s-a scris mai sus. Cineva a specificat ca-n Romania nu-ti trebuie decodoare cu 1080p ca nu sunt posturi care sa emita in 1080p iar eu i-am scris ca exista. N-are treaba Humax-ul de care faci referire ci contextul in sine. Las-o asa, daca nu esti atent ce citesti, nu ma mai bruia

Nicu

Ai cartela de satelit la TVR sau de la Freesat? Daca da, pune-o o poza in care sa se vada ca TVR HD emite 1080p, ca sa nu va mai contraziceti degeaba.

Anonim

Respectivul a explicat ca in Romania nu iti trebuie receptoare Full HD 1080p pentru cablu tv, nu s-ar referit la satelit. Nu poti tu sa deduci ca respectivul vorbea offtopic. Eu cred ca respectivul se referea la cablu, adica ontopic, adica in context. Lasa-l pe el sa lamureasca la ce se referea, nu putem noi sa punem vorbe in gura altuia.

Anonim

Da era vorba de decodor humax pe cablu.La mine setat pe 1080p are momente de blocaje partiale s-au totale pe tv full hd.Pe 1080i functioneaza ca uns.

Anonim

Stai calm ca n-ai sa vezi post FullHD 1080. majoritatea retransmise pe cablu sunt un fel de SD imbunatatit. N-ai cum, de exemplu sa retransmiti TVR HD in 64k si sa spui ca-i full HD la Digi

Anonim

Decodor humax setat pe 1080i functioneaza bine. Dar pe citi mhz e bine sa il setez 50 s-au 60 ? 1080i-50 s-au 1080i-60

Anonim

Vezi ca unele televizoare nu sunt compatibile cu 60 hz. Eu oricum nu vad vreo diferenta intre 50 si 60 hz, asa ca il tin pe 50 hz, desi televizorul meu e compatibil si pe 60hz.

Anonim

Mersi pt raspuns. Ai incercat 1080p-50 s-au 1080p-60 ? La mine merge dar apar blocaje , freemuri.

Anonim

Teoretic, da, 60 hz consuma mai multe resurse, dar nu am vazut nicio diferenta la mine.

Anonim

Pentru cei de mai sus care aveau probleme cu sunetul analogic (pe mufa de iesire AV): aveam in casa mai multe cabluri AV (mufa jack de 3.5 cu 4 contacte + 3 x RCA). Sunt insa de 2 feluri, desi mufa jack seamana. O sa pun o poza: https://s20.postimg.org/a89gaokxp/IMG_20180225_130321.jpg
Cablul din stanga este cel care a functionat corect (sunet stereo). Cel din dreapta a avut sunet mono si bazait pe celalalt canal.
Diferenta este la legaturile interne. Daca luam de la capatul liber al jack-ului spre baza (spre fire), avem asa:
- stanga: cald, cald, masa, cald
- dreapta: cald, cald, cald, masa
Deci castigator este cel din stanga.
P.S. se intreba cineva de ce am pune cablu AV in loc de HDMI In cazul meu e simplu: vreau sa am sunetul prin amplificator si pe boxe 2.0. Oricum cand pui cablul AV nu se decupleaza nimic de pe HDMI asa ca poti avea sunet si pe HDMI.

DTH Fan

Foarte util și instructiv comentariul tău, anonim!

Anonim

Cu mare placere, si eu m-am bucurat de informatiile de pe aici. Initial credeam ca am facut o prostie ca am dat vechiul Humax inapoi (il aveam din 2010) dar acum totul e ok.
P.S. acum am reusit sa ma si loghez... Pun din nou poza: https://s20.postimg.org/a89gaokxp/IMG_20180225_130321.jpg

Anonim

Cu mare placere, si eu am beneficiat de informatiile de aici. Initial ma crezut ca am facit o prostie cand am schimbat vechiul Humax HD din 2010 care avea iesire audio RCA separata. Acum e ok. Pun din nou si poza: https://s20.postimg.org/a89gaokxp/IMG_20180225_130321.jpg

Anonim

acest decodor se poate conecta la internet, am incercat toate variantele, avenit si o echipa rcs si n-au reusit, afiseaza,,nu se poate conecta la internet,, poate stie cineva va rog?

Anonim

Esti sigur ca a venit o echipa RCS si nu a fost capabila sa conecteze receptorul acesta la internet? Daca sigur e asa cum spui, mai cheama-i o data si spune-le fie sa reuseasca, fie sa iti schimbe receptorul cu unul care se poate conecta la internet, deoarece o a treia varianta nu accepti.

Anonim

e din soft, problema intalnita si de mine, de la ultimul update de soft in functie de echipamentul din locatie acest stb nu se conecteaza la internet

maxim

Din greseala, am modificat si eu setarea din 1080i in 1080p si mi-a afisat "in afara spectrului" si nu mai mergea nimic pe tv (un sony mai vechi). Nu mai aveam deloc acces la decodorul digi, iar orice modificare a rezolutiei direct din tv nu avea niciun succes. Asa ca am montat decodorul digi la un alt tv (samsung mai nou), am setat pe 1080i si acum totul e ok pe tv-ul vechi.

Anonim

Intra-adevar, aceasta este solutia logica pentru astfel de cazuri.

Anonim

Anonim iti multumesc merge perfect [stereo] testat personal .https://altex.ro/cablu-audio-rca-jack-3-5mm-hama-43119-1-5m

Unknown

Salut! Am primit de la rds un decodor DIGI+CHD4, vrau sa stiu cum pot sa sterg si sa aranjez programele asa cum vreau eu.
Multumesc

Anonim

Nu poti. Doar in Favorite poti.

Unknown

Cu ce extensie pot vedea subtitrarea la un film de pe un stick , sub , txt . srt @

Anonim

Nu se poate cu acest receptor.

Anonim

Acest model pot sa îl conectez cu parabolica?

Anonim

Nu funcționează cu parabolica, e doar pentru cablu tv.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile