sâmbătă, 3 martie 2018

INEDIT TV emite în format 16:9, începând cu 1 februarie 2018

Dacă nu ați observat până acum (eu astăzi am sesizat această transformare a raportului imaginii, care mi-a fost adusă în atenție de către un membru al comunității HD Satelit), e de menționat că, începând cu data de 1 februarie 2018, televiziunea INEDIT TV emite în format 16:9 (Widescreen).

De asemenea, sigla a fost mutată din dreapta în stânga și are un design mai bine realizat, anterior fiind ca în imaginea de mai jos.

"Pentru recepția optimă a programelor INEDIT TV, receptoarele digitale (satelit, DTH, cablu, tv prin protocol IP) trebuie setate în formatul 16:9 Widescreen. Pentru televizoarele CRT, cu format al imaginii 4:3, utilizați modul ‘Letterbox’", precizează televiziunea Inedit Tv, care oferă și câteva sfaturi pentru abonații diverșilor operatori de televiziune cu plată din România:

► Setările receptorului Telekom (fost Dolce Romtelecom) pentru recepția optimă a programelor Inedit TV sunt următoarele: Meniu > Ok > Programe > Opțiuni > Configurare avansată > Ok > Codul 0000 (sau cel setat de dumneavoastră) > Ok > Configurare TV > Ok > 16/9 – ecran lat > Ok > Back (de mai multe ori, până la ieşirea din Meniu)

► Pentru receptorul DigiTV Humax Digi+C : apăsați tasta MENIU, selectați secțiunea PREFERINȚE, apoi CONTROL A/V, iar la FORMAT ECRAN alegeți 16:9. Apăsați apoi tasta EXIT pentru a reveni la vizionarea tv.

► Pentru receptorul DigiTV Humax Digi+C HD : apăsați tasta MENIU, selectați secțiunea SETĂRI, apoi PREFERINȚE, apoi VIDEO, iar la FORMAT ECRAN alegeți 16:9 Apăsați apoi tasta EXIT pentru a reveni la vizionarea tv.

► Pentru alte receptoare, consultați manualul de utilizare al echipamentului de recepție.

UPDATE 11 decembrie 2018: Inedit Tv va deveni ITV România și va emite în HD. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 24 octombrie 2019: Televiziunea Inedit TV este disponibilă în HD (1080i50) prin platforma InterLAN TVX. Detalii găsiți AICI.


11 comentarii despre subiectul „INEDIT TV emite în format 16:9, începând cu 1 februarie 2018”:
Alexandru Gurgu

Frate. Eu am observat ieri asta. Dar și Trinitas emite în 16:9.

Anonim

Asa este. Respect HdSatelit !!!!

Anonim

Câtă vreme HD s-a generalizat în lume, trecerea de la 4:3 la 16:9 este nesemnificativă.

Anonim

Dar este binevenita!

Anonim

La Telekom dvb-c azi era 4:3

Anonim

Nu conteaza cum semnalizează operatorul semnalul, in acel caz gresit, transmisia Inedit TV originala e 16:9, indiferent ce scrie acolo pe televizor sau receptor.

Inedit TV

Semnalul transmis catre operatorul de satelit si operatorii de televiziune prin cablu este PAL SD Widescreen anamorphic. Este posibil ca unii operatori sa nu fi actualizat semnalizarea WSS, iar clientii acestora sa primeasca o imagine distorsionata. Ne puteti semnala care sunt acesti operatori pe adresa de email receptie (at) inedittv (punct) ro

Anonim

@Inedit TV: Eu zic ca e la voi problema, la niciun operator nu aveti semnalizare AFD (WSS e pentru analogic). In plus vedeti ca la UPC postul este criptat si necesita card pentru decriptare, poate rezolvati si problema asta !

In plus mai aveti mult de lucrat pt un 16:9 perfect, sigla inca pare 4:3, ar trebui putin mai stransa, acum e teleshopping 4:3 toata ziua.... la UPC nu aveti semnalizare.

Anonim

Vorbeste in numele tau.
La AKTA e semnalizat 16:9.
UPC doarme...

radu.ionut.boss

la UPC nu mai e in grila

Unknown

Trecerea la 16:9 din primavara a fost doar un prim pas dintr-un proces de transformare si rebranding total. Din decembrie am inceput testele in HD 720P pe transmisia online, urmeaza testele in 1080P. Am avut nevoie de aceastra tranzitie pentru a putea face o arhiva de emisiuni HD. In ianuarie, cel mai probabil, campania de rebranding se va finaliza iar Inedit TV se va transforma in ITV Romania. De atunci vom transmite semnal HD in MPEG4 atat catre satelit, cat si catre operatorii de televiziune prin cablu care sunt dispusi sa ne preia la aceast calitate. Bineinteles ca o data cu rebranding-ul va urma si o schimbare semnificativa a grilei de programe.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile