marți, 4 februarie 2020

Bulgaria Sat negociază cu potențiali clienți din România

Bulgaria Sat intenționează ca în maxim doi ani să utilizeze 65% din capacitatea satelitului său Bulgaria Sat-1. Bulgaria Sat, care și-a lansat satelitul în anul 2017, negociază cu companii din România, Grecia, Belgia și Ucraina, după ce a investit deja peste 230 de milioane de dolari în proiect, a anunțat directorul executiv al companiei, Maxim Zayakov, într-o întâlnire cu jurnaliștii. În prezent capacitatea utilizată a satelitului este de 15%.


Serviciile Bulgaria Sat sunt utilizate în prezent de companii din Serbia (operatorul Polaris Media), Germania și Irak. Din Bulgaria, doar bTV folosește uneori satelitul BulgariaSat-1, atunci când transmite feed-uri din locații îndepărtate.

"Negociem cu potențiali clienți din România, Grecia, Belgia și Ucraina. Planurile finale prevăd o utilizare a capacității de peste 80% în următorii 5 ani, ceea ce va garanta funcționarea pe termen lung a serviciilor Bulgaria Sat. SpaceX a prelungit durata de utilizare a satelitului Bulgaria Sat-1, prin economisirea de combustibil la lansare, iar satelitul poate fi activ astfel timp de peste 20 de ani. Acest avantaj ne ajută să ne facem planuri pentru o perioadă mai mare de timp", a spus Zayakov.

Planurile originale


Satelitul a început ca un proiect al cărui client principal urma să fie operatorul Bulsatcom. Plamen Genchev și Zayakov au fost acționari majoritari în Bulgaria Sat, care a luat un împrumut de la Exim Bank, din SUA. În același timp, și Bulsatcom a luat un împrumut de 85 de milioane euro de la un consorțiu de bănci condus de Deutsche Bank, cu participarea BERD, Raiffeisen Bank, Citi Fund și KBC, suma fiind investită tot în satelit. Cu toate acestea, operatorul a generat o datorie incontrolabilă, ceea ce a afectat și activitățile sale principale. Creditorii au desemnat o echipă de restructurare pentru a reabilita compania.

În cele din urmă, Zayakov a părăsit Bulsatcom și a obținut controlul deplin asupra Bulgariei Sat, unde este acum acționar majoritar (celălalt acționar este fostul director tehnic al Hellas Sat, George Skikos). Genchev a rămas la Bulsatcom.

Chiar înainte de lansare, Bulsatcom și Bulgaria Sat au semnat un contract pe termen lung pentru utilizarea satelitului, dar în cele din urmă, echipa de conducere a operatorului a decis să continue să lucreze cu furnizorul lor anterior, Hellas Sat. La sfârșitul anului trecut, Bulsatcom și Bulgaria Sat au convenit să pună capăt relației, dar Zayakov nu a explicat dacă s-au achitat penalitățile contractuale.


16 comentarii despre subiectul „Bulgaria Sat negociază cu potențiali clienți din România”:
Anonim

Satelitul Bulgaria Sat-1 are semnalul maxim centrat fix pe Romania. In plus, fasciculul Europa are semnal pe tot continentul si nu numai. Acest satelit ar fi o alternativa buna pentru vreun DTH romanesc sau chiar mai multe, daca bulgarii vor cere preturi mult mai mici decat altii pentru inchirierea de capacitate. Nu ar fi exclus sa se mute vreun DTH romanesc pe satelitul bulgarilor, daca bulgarii vor cere pret la jumatate sau la sfert, comparativ cu cat cer altii. Oricum capacitatea e nefolosita si bulgarii sunt disperati, ar accepa aproape orice oferta de bun-simt.

johnnycrush

Ar fi misto, au semnal beton pentru Romania. Daca ar veni mai multi si ar face simulcrypt ar fi perfect. In momentul de fata, cu cateva exceptii (Focus si Digi), toti au satelitii "lor" si ingesuie cat mai multe canale pe un tp pentru a iesi cat mai ieftin (in detrimentul calitatii transmisiilor)

Anonim

De ce crezi ca nu se grabeste nimeni sa emita pe satelitul acesta? Ca au bulgarii tarife prea mici? Din 2017 si pana acum trebuia sa fie incarcat satelitul acela :)))

Anonim

Daca se muta unul si preturile raman mici, se vor mai muta poate si altii. Maxim trei, ca satelitul are 30 de transpondere doar.

Anonim

Nu se grabeste nimeni deoarece pozitia orbitala de la 1,9° Est nu e deloc populara si trebuie reorientate antenele. Lumea nu isi monteaza antenele pe sateliti cu putine programe. Nu e problema ca ar fi neaparat preturile mari. Dar daca ar veni 1-2 DTH romanesti acolo, sa vezi cum s-ar mai invarti antenele catre 1,9° Est.

Nu cred ca ar tine bulgarii preturile mari, cand ii așteaptă falimentul, iar bancile urlă dupa rate si dobânzi. Probabil ar face contracte pe maxim 5 ani cu preturi mici, iar daca dupa 5 ani vor avea capacitatea satelilui ocupata, deci pozitia orbitala ar deveni populara, atunci ar mari preturile, asa cum procedeaza si alti operatori de sateliti.

Anonim

S-au investit 230 de milioane de dolari intr-un satelit cu 30 transpondere, iar banii trebuie amortizati in 20 de ani ca sa nu ramana pe pierdere. Sau mai bine in 10 ani, ca sa aiba si ceva castiguri, dupa ce se platesc dobanzile si cheltuielile cu personalul si facilitatile de la sol. Asta inseamna 11,5 milioane pe an sau 23 milioane pe an. Pai daca satelitul are 30 transpondere, pretul trebuie sa fie de 383.000 euro pe an per transponder sau 766.000 euro pe an per transponder, adica 31.500 euro lunar per transponder sau 63.000 euro lunar per transponder, in functie de ce decid, daca vor doar sa isi recupereze banii sau vor si profit. Mai jos de atat nu pot sa lase preturile.

Anonim

Calculul e corect, dar un pret de 31.500 - 63.000 euro lunar pe frecventa e foarte bun, cred ca la jumatate sau chiar mai putin de jumatate, comparativ cu tarifele pe care am citit ca le cer altii. Pe o frecventa de satelit transmiti 8-15 canale SD sau 6-10 HD, ceea ce ar fi distributie cu pret mic a unui numar de canale. De exemplu, pentru Digi, 7 transpondere ar costa vreo 220.000 - 441.00 euro lunar, deci 1-2 euro din abonamentul platit de abonatii Digi.

Anonim

Ar putea Radiocom sa isi lanseze propriul DTH ,ca tot au ei teleportul propriu.
Daca au dat-o in bara cu televiziunea digitala terestra,poate reusesc cu televiziunea prin satelit.Si cu aceasta ocazie are si teleportul de la Cheia un rost.

Anonim

Din câte știu și eutelsat 16 est are
tarife mici dar la parte de semnal este pulbere.

Marian

Eutelsat 16E e praf la semnal,si mai ales fregventele pe care le au programele romanesti!
Daca nici bulgarii nu vor satelitul lor,nu stiu daca vor avea succes pe la vecini !

Ionut

Nu este rentabil dpdv financiar sa ai un satelit propriu. Costa mult si sunt sanse mici sa-ti acoperi investiția fără să mai faci și profit. La capitolul acesta marii operatori de așa ceva reușesc sa-si acopere investițiile si sa mai faca si profit. Un satelit nu-l lansezi dacă nu ești sigur că ai doritori siguri pentru astfel de servicii. Bulgarii exact invers au făcut, au lansat satelitul si si-au dat seama pe urma că nu au "doritori" pentru așa ceva, ei fiind activi cu serviciile pe alți sateliți.

Flutur

sunt 3 dth bulgărești cum de nici unul nu transmite deși este satelit bulgar

Marian

Viitorul este iptv,cu calitate net superioara fata de DTH care nu vor cu nici un chip sa renunte la versiunile SD si sa introduca HD !

Anonim

O fi IPTV viitorul, dar nu si prezentul. Unde am eu nevoie de televiziune nu este net decat 3G prin telefon. Deci ce sa fac cu IPTV, daca nu e net? Asa ca fiecare tehnologie, inclusiv satelitul, are rolul ei si in multe situatii e de neinlocuit.

Anonim

NU exista an romania sa nu ai net de banda larga,unu -facui transmisie dintr-o locatie si doi-e net prin satelit.Deci variante sunt.

Anonim

Anonim, informează+te înainte să postezi răspunsuri. In Romania sunt 2.268 de localităţi identificate ca zone albe, fara internet în bandă largă sau fara internet deloc. S-a încercat cu RO-NET sa se acopere 783 din cele 2.268 localități, dar nu sa reușit mare lucru. Diferența de localități a rămas și acum in bezna sau umbra digitala, fara net de mare viteză.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile