miercuri, 29 aprilie 2020

Stingray Festival 4K, Love Nature și Insight UHD, notificări de redistribuție în România

În ședința CNA de ieri a fost prezentate notificările privind "licențierea / modificarea unor servicii de programe de televiziune retransmise prin rețele de comunicatii electronice".

În listă au fost incluse trei televiziuni: Stingray Festival 4K (țara de origine a licenței: Anglia; licență 4K; titular licență: Stingray Digital International), Love Nature (țara de origine a licenței: Anglia; titular licență: Blue Skye Entertainment Limited; notificarea nu a precizat dacă redistribuția în România va fi în 4K sau în altă rezoluție - totuși, este de menționat că Love Nature 4K este unul dintre cele mai bune canale premium Ultra HD din prezent (UPDATE 23 mai 2020: a intrat la INES în rezoluție 4K) și Insight UHD (țara de origine a licenței: Olanda; licență UHD; titular licență: Tv Entertainment Reality Network).

Love Nature transmite documentare și serii de televiziune despre viața sălbatică și natură. Canalele 4K ale Stingray oferă abonaților o gamă largă de programe de divertisment, inclusiv concerte, spectacole de teatru, muzică, balet și operă pe Stingray Festival 4K. Insight UHD este un cunoscut furnizor și producător de conținut 4K.

Televiziunea Insight UHD a început deja sa fie redistribuită în rezoluție 4K în rețeaua de cablu a Vodafone România (fostul UPC). Pentru Stingray Festival 4K și Love Nature nu există deocamdată informații privind operatorul de cablu și/sau tv prin protocol IP din România unde vor fi redistribuite.


2 comentarii despre subiectul „Stingray Festival 4K, Love Nature și Insight UHD, notificări de redistribuție în România”:
Marius

Sunt și eu de aceeași părere că Love Nature este un program excelent, peste Travel XP sau Insight. Cu ocazia aceasta poate vor avea și subtitrare în limba română. Stingray s-ar putea sa apară la Telekom, ei mai au 2 canale de-ale lor în HD.
E ciudat însă că țara de origine a licenței este tot Anglia. Teoretic peste 8 luni, după ieșirea UK din UE, licența obținută în UK nu va mai fi valabilă în UE. Multe dintre canalele licențiate în UK (MTV, Cartoon Network) au obținut deja licență în alte țări din UE (de ex. Olanda).

Anonim

Sper să fie un 4K standard sau HDR. Versiunea HLG (o variantă mai ieftină pentru HDR) este slab implementată pe majoritatea televizoarelor 4K HDR care se vând în acest moment.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile