vineri, 21 octombrie 2022

Sistemul de operare Samsung Tizen, disponibil pe televizoare de la alți producători

Samsung Electronics a anunțat noi parteneriate cu companii ODM (Original Development Manufacturing) internaționale de top precum Atmaca, HKC și Tempo, o colaborare care va permite pentru prima dată ca diverse modele de televizoare smart care nu sunt produse de Samsung să utilizeze sistemul de operare Tizen OS.

Telecomandă -  imagine pur decorativă (nu reprezintă Samsung și nici Tizen), realizată de HD Satelit România

Noile televizoare de la Bauhn, Linsar, Sunny, Vispera și alte mărci (printre mărcile de televizoare ce vor avea Tizen se numără Akai, Bauhn, Linsar - distribuit de Tempo- , RCA, Vispera - distribuit de HKC- Sunny și Axen - distribuit de Atmaca) vor fi disponibile pentru început în Italia, Spania, Turcia, Regatul Unit, Australia și Noua Zeelandă,  începând chiar din acest an, permițând mai multor telespectatori să se bucure de o experiență tv smart premium bazată pe Tizen, un sistem de operare open source creat inițial pentru televizoare smart de la Samsung.

Noile televizoare smart bazate pe Tizen sunt rezultatul programului de licențiere a acestei platformei Samsung. Programul de licențiere permite altor producători de televizoare să profite de Tizen OS, care oferă funcții smart de top, instrumente de descoperire a conținutului, aplicații și o interfață de utilizator modernă.

Pentru a sprijini adoptarea fără probleme a sistemului de operare Tizen, Samsung colaborează cu mai mulți parteneri pentru licențele de conținut și optimizările hardware. Aceste parteneriate oferă multor producători de televizoare acces la o lume a divertismentului pe care televizoarele smart Samsung deja o oferă.

Caracteristicile principale la care vor avea acces utilizatorii televizoarelor licențiate sa utilizeze Tizen (caracteristicile pot sa difere de la o zonă geografică la alta) sunt:

 - Samsung TV Plus, platforma gratuită de streaming TV și video a Samsung (disponibile doar în anumite țări -  deocamdată nu și în România), care va permite utilizatorilor să se bucure de sute de canale live, divertisment, știri, emisiuni și sport, în mod gratuit.

- Ghidul universal, care permite navigarea și descoperirea ușoară a întregului conținut din diferite aplicații de streaming, împreună cu recomandări personalizate, astfel încât utilizatorii să poată petrece mai mult timp vizionând și mai puțin timp căutând.

- Bixby, o platformă de asistență vocală care va oferi utilizatorilor o modalitate mai convenabilă de a utiliza televizoarele smart. Utilizatorii îi pot spune lui Bixby ce să caute, să urmărească sau îi vor solicita să efectueze diverse funcții.

De când Samsung a făcut echipă cu Linux Foundation pentru a lansa prima versiune în 2012, Tizen OS a înregistrat o creștere exponențială. Până în prezent, aproximativ 200 de milioane de telespectatori din 197 de țări folosesc televizoare smart Samsung bazate pe Tizen, iar numărul televizoarelor cu Tizen este de așteptat să crească odată cu această extindere a sistemului la televizoare produse de alți fabricanți.

2022 a fost un an memorabil pentru Tizen OS, deoarece sărbătorim cea de-a 10-a aniversare, dar și lansarea primelor televizoare smart cu Tizen de la alti producatori. Vom continua să extindem programul de licențiere și să implementăm Tizen OS și ecosistemul său pe mai multe produse și mărci din întreaga lume”, a precizat Samsung Electronics. 

De menționat și că LG a lansat webOS Hub, o versiune actualizată a webOS pentru producători terți de televizoare.


3 comentarii despre subiectul „Sistemul de operare Samsung Tizen, disponibil pe televizoare de la alți producători”:
Anonim

Ca și LG :)

Anonim

Pe televizoarele Sony fără android de ce nu au lansat Samsung Tizen

Anonim

Deocamdată Sony merge doar pe Android, Linux sau Google TV.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile