marți, 14 martie 2023

O nouă versiune de HbbTV asigură integrarea cu asistenți vocali și cu noul standard DVB-I

Asociația HbbTV, o inițiativă globală dedicată furnizării de standarde deschise pentru televiziune interactivă pe televizoare și receptoare conectate la internet, a anunțat publicarea versiunii 2.0.4 a specificației sale principale.

Cele trei puncte principale ale noii versiuni sunt integrarea cu asistenți vocali, cu caracteristici de accesibilitate (de exemplu, îmbunătățirea dialogului sau mărirea interfeței cu utilizatorul) și cu noul standard DVB-I.

Au fost efectuate de asemenea o serie de îmbunătățiri mai mici și remedieri ale erorilor găsite în versiunile anterioare ale specificației HbbTV. O listă completă a noilor funcții și modificări poate fi găsită în documentația HbbTV 2.0.4 din biblioteca de resurse de pe site-ul web al HbbTV.

Această nouă versiune a specificației de bază a HbbTV reprezintă rezultatul unei munci uriașe, depusă de către membrii noștri, în ultimele 18 luni”, a declarat Vincent Grivet, președintele Asociației HbbTV. .

Jon Piesing, vicepreședinte HbbTV și președinte al grupului de specificații care a condus procesul de dezvoltare a specificațiilor, a adăugat: „Suntem încântați de oportunitățile pe care HbbTV 2.0.4 le creează pentru a îmbunătăți experiența pentru utilizatorii aplicațiilor și serviciilor HbbTV. Integrarea cu asistenții vocali este semnificativă, deoarece intrarea vocală devine mai larg utilizată în interfețele de utilizator ale televizoarelor și ale altor dispozitive de acasă. Caracteristicile de accesibilitate sunt un plus esențial în contextul Actului european de accesibilitate. Integrarea cu DVB-I este importantă, deoarece distribuirea programelor live și liniare prin fluxuri IP către televizoare devine tot mai răspândită”.


Niciun comentariu despre subiectul „O nouă versiune de HbbTV asigură integrarea cu asistenți vocali și cu noul standard DVB-I”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile