miercuri, 6 septembrie 2023

Televiziunile Ultra 4K Extreme și Jazz 4K au notificat CNA privind licențierea prin rețele de comunicații electronice

Două televiziuni Ultra HD licențiate în Europa au notificat Consiliul Național a Audiovizualului cu privire la licențierea / modificarea unor servicii de programe de televiziune retransmise prin rețele de comunicații electronice. Este vorba despre televiziunile Jazz 4K și Ultra 4K Extreme.

Telecomandă tv - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Ultra 4K Extreme este o televiziune din Estonia, deținută de WORLDEXTREMETV OU. Programele canalului sunt dedicate în mod special pasionaților de sporturi extreme, dar oferă și conținut destinat telespectatorilor interesați de gimnastica de dimineață, artă culinară, precum și o varietate de alte emisiuni de divertisment. Toate acestea sunt disponibile într-o calitate excepțională, mai exact în rezoluție Ultra HD 4K. Acum 3 ani, televiziunea s-a recepționat gratuit prin satelitul Eutelsat 16A de la 16 grade Est. În acea perioadă, raportul imaginii era de 16:9, iar rezoluția de 3840 x 2160 pixeli, la 25 cadre pe secundă.

Jazz 4K este o televiziune muzicală din Polonia, titularul licenție fiind JAZZENTERTAINMENTTELEVISION SPÓŁKA z.o.o. Televiziunea difuzează o mare varietate de concerte și alte programe, majoritatea în premieră, cu trupe de jazz sau interpreți independenți. Grila de programe este una destul de diversificată și se adresează tuturor pasionanților de muzică jazz și conexă, indiferent de vârstă. Programele promovează în principal muzica jazz, contemporană sau clasică, muzica improvizată, fuziunea jazz-ului cu alte genuri muzicale (rap, pop sau electro), poezia cântată și alte forme artistice conexe. Este un canal tv premium creat în cooperare cu experți și specialiști mondiali remarcabili din multe domenii ale artei, în special muzică, literatură, arhitectură, fotografie, teatru, balet și film. Oferta de programe este susținută de producții proprii, dar și de cooperarea la nivel mondial cu organizații internaționale care reunesc cele mai mari vedete și organizează cele mai populare concerte din lume, precum și de transmisiuni live din cluburile de jazz din New York.

Pentru cele două televiziuni au fost deja depuse documentele, urmând să fie depuse și traducerile acestor documente. Nu este clar când și dacă Ultra 4K Extreme și Jazz 4K vor fi distribuite în România de vreun furnizor de sericii tv cu plată, astfel de informații nefiind prezentate în ședința CNA.


2 comentarii despre subiectul „Televiziunile Ultra 4K Extreme și Jazz 4K au notificat CNA privind licențierea prin rețele de comunicații electronice”:
Anonim

E bine că încep să apară televiziuni 4K. Totuși acestea tratează segmente foarte înguste, ceea ce le limitează audiența. Oare jazzul 4K se aude mai bine decât jazzul HD ?

Anonim

Da, se aude mult mai bine in fluxul 4K, datorită bitrate-ului mult mai mare. Faptul că e și imaginea 4K e un avantaj suplimentar.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile