sâmbătă, 16 martie 2013

Digi Tv se mută pe Thor 7, tot la 1 grad Vest ?

In anul 2014 ( în functie de cum se va definitiva constructia si testele la sol ale satelitului ) se lansează Thor 7 la 1 grad Vest.

Colegii noștri din Ungaria, de pe forumul forum.natomail.hu ne-au trimis câteva informații interesante.

Conform acestui forum, după ce satelitul Thor 7 va fi lansat și pus în funcțiune, Digi Tv RCS-RDS se va muta pe acest nou satelit.

Satelitul actual Intelsat 10-02 îsi va inceta durata de utilizare în anul 2016. Totusi, nu e exclus ca Digi Tv sa ramâna pe Intelsat 10-02 până când acest satelit va fi dezafectat, iar o posibila utilizare a transponderelor de pe Thor 7 de catre Digi Tv Romania sa nu aibă loc in anul 2014 si poate chiar nici in 2015, in functie de contractele incheiate, despre a caror durată si condiții nu există informatii publice.

Telenor a selectat SS / Loral în iunie 2011 pentru a realiza satelitul de telecomunicatii Thor 7.

Thor 7 va fi bazat pe platforma SS / LS L's-1300 și va avea 11 transpondere active în banda Ku, toate acestea urmând a fi utilizate pentru cerințelor de difuzare în Europa Centrală și de Est. De asemenea, Thor 7 va avea două transpondere și în banda Ka.

Satelitul își va incepe programul de utilizare comercială în anul 2014.

Asadar, informația transmisă de colegii noștri de hobby de pe forumul forum.natomail.hu pare plauzibilă ( chiar daca nu e confirmata din surse oficiale si trebuie trata ca un zvon ). Așteptăm la comentarii și părerile dvs.

UPDATE 14 aprilie 2015: Lansarea satelitului Thor 7 a fost din nou amânată. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 18 aprilie 2015: Noutăți despre satelitul Thor 7 găsiți AICI.

UPDATE 24 aprilie 2014: Lansarea satelitului Thor 7 a fost amânată a treia oară. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 26 aprilie 2015: Lansarea satelitului Thor, de la ora 22:37 ( ora României  ). Detalii găsiti AICI.

UPDATE 8 mai 2015: Conform unui comunicat de presă de pe websiteul oficial Telenor,  Thor 7 a intrat dupa lansare in teste si va fi pregătit să ofere servicii DTH in 6 saptamani ( nr: de la lansare, in prima jumatate a lunii iunie 2015 ). Teste suplimentare vor fi efectuate pentru serviciile in banda Ka, cu servicii comerciale complete gata sa fie oferite din trimestrul 4 al anului 2015.

UPDATE 22 iunie 2015: Satelitul Thor 7 a fost lansat comercial. Detalii găsiți AICI.


9 comentarii despre subiectul „Digi Tv se mută pe Thor 7, tot la 1 grad Vest ?”:
Anonim

Prea tirziu cu semnalul dar cu aparatele de digi cum ramin!!

ionel tanase

Adio digi tv,odata fu preluarea programelor de satelitul Thor 7.

Anonim

In italia va fi semnal. In vestul extrem al Europei va fi mai nasol. Dupa cum vezi, limita acoperirii are in poza 50 db, iar pana pe la 44-45 decibili se va putea receptiona semnalul si mai departe in vest față de cum arata in harta.

robert dud

o mega aiureala a devenit digi in ultima vreme mai ales cu receptoarele lor dupa ce am facut update la o vers 1.44 prin OTA deci tin sa va spun ca nu mai vede decat posturile tv de la digi in rest toate celelalte programe FTA nu ma lasa sa le mai bag ! cat de curand ma voi muta de la ei sunt PRAF

Anonim

Stati linistiti. In cativa ani nu veti mai vedea nimic in strainatate de pe satelitii unde sunt canale romanesti. Oricum incalcau drepturile de retransmisie la televiziunilor occidentale. O sa ramaneti cu TVR International si ProTv International. Ei nu vor dar nu au de ales. Ii obliga astia sa-si rastranga acoperirea cat mai aproape de limita teritoriala a Romaniei. Dupa acoperirea aratata de harti Digi odata mutat pe Thor 7 adio semnal in Spania, Anglia si chiar Italia este la limita, o sa aveti nevoie de antene cu diametru mare 1 - 1,4 m ca sa prideti ceva canale. Dolce (Telekom) inca are acoperire, dar si satelitul lor este destul de batran. Daca il schimba sa zis si cu Dolce. Si au tot interesul ca doar Telekom-ul nu este interesat sa vanda abonamente cu 10 euro in Romania, cand la Telekom Germania aceleasi meciuri (Liga Campionilor, etc) le vezi la 30-50 de euro.

detrax

Nu "veti" mai vedea ? Inteleg ca tu esti un "outsider" neinteresat de canale tv, cu capacitati predictive si fataliste "a la Nostradamus", referitoare la pasiunea ceilorlati insideri, ce sunt interesati de receptia satelit. Extraordinar. :)

Anonim

Nu este nimic fatalist in ce am spus. Am relatat o realitate care are loc chiar acum. Exista interese in a localiza cat mai bine canalele prin satelit. Cel mai bun exemplu este acoperirea Al jazeera Sport in Anglia, asta daca tot spui ca esti pasionat de receptia prin satelit. De asemenea se evita procesele complicate (http://forum.softpedia.com/topic/809969-revolutie-pe-piata-europeana-a-drepturilor-tv/) cu utilizatorii care folosesc alte receptoare (romanesti, albaneze, bulgaresti, grecesti,sarbesti, etc) in vestul europei, lucru care produce pierderi companiilor. Este evident ca interesul nu este ca cele 2 milioane de romani de afara (Europa) sa vada Liga Campionilor la Digi sau Dolce. Pe langa astia au invatat si englezii ca pot platii 10 euro pe luna si vad Liga decat sa dea nu stiu cate zeci de lire sterline. Apropo, meciul de box de duminica ( MAYWEATHER - PACQUIAO) este doar in putine tari fara bani in plus (pay per view). Oare cati englezi unde costa 40-50 lire o sa vada meciul la Protv????

detrax

Poate te referi ca nu vor mai fi multe canale necodate romanesti in viitor, dar prea putin ma intereseaza canalele romanesti. Receptia satelit nu e niciun caz doar pentru cei care nu cunosc decat limba romana si nici pentru cei care sunt interesati de cancanuri romanesti. Nu m-as simti afectat nici daca ar disparea de tot toate canalele romanesti, inclusiv de pe cablu, IPTV si satelit.

Dar oricum am dat-o in offtopic, ca aici era vorba de satelitul Thor 7. Stie cineva pe ce pozitie a ajuns acum Thor 7 ? Ca nu am gasit pe siteurile de tracking pagina dedicata pentru Thor 7.

Anonim

Nu m-am referit la canalele necodate. Cele care nu intereseaza pe nimeni sunt bine mersi necodate si asa vor fi in continuare. Eu m-am referit la canalele codate (DTH-uri) asupra carora se fac presiuni pentru restrangerea ariei de acoperire. Acelasi lucru este valabil si pentru cele straine. Sunt extrem de dezamagit ca in curand nu o sa se mai poata vedea nimic.
Thor 7 nu apare nicaieri pe tracking, deocamdata. Or fi furat romanii din combustibilul de la racheta si nu a mai ajuns pana pe orbita.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile