vineri, 8 noiembrie 2013

RCS-RDS obține 750 milioane euro. Vezi ce a ipotecat.

Garanții in valoare de 1,15 milarde dolari au fost depuse de către RCS-RDS pentru a face împrumuturi de 750 milioane euro, dintre care 450 milioane euro printr-o emisiune de obligatiuni. Restul sumei este reprezentat de doua credite:

- unul de 250 milioane euro care este scadent in anul 2018
- o linie de capital de lucru in valoare de 50 milioane euro.

Garantiile au constat in actiunile proprii si la filialele din strainatate, dar si din imobile, rețele si echipamente, contracte si conturi bancare.

Creditele au fost sindicalizate de ING si Citybank, iar Wilmington Trust este creditorul ipotecar ce girează îndeplinirea la termen a obligatiilor. Emitentul obligaţiunilor are opţiunea să ceară rambursarea anticipată după trei ani, au declarat surse bancare pentru Mediafax.

RCS-RDS a ipotecat sau pus ca garanție:

- 96,22% din acţiunile RCS-RDS
- 100% din acţiunile Digi Tv Cehia
- 100% din acţiunile Digi Tavkozlesi es Szolgaltato Korlatolt Felelossegu Tarsasag
- 78,49% din acţiunile Digi Spain Telecom SLU
- conturile bancare
- creanţele comerciale ( inclusiv contractele cu abonaţii şi contractele intragrup)
- drepturile de proprietate intelectuală
- reţelele şi echipamentele
- stocurile
- conturi deschise la Alpha Bank, BCR, BRD-Groupe Societe Generale, Banca Transilvania
- 46 de conturi colectoare deschise la CEC Bank.

În luna mai 2013, acţionarii companiei de telcomunicatii au aprobat contractare de finanţări de maxim 800 milioane de euro pentru o perioadă de maxim 10 ani, pentru restructurarea parţială sau totală a angajamentelor de finanţare actuale.

Conform Registrul Comerţului, Cable Communications Systems Olanda ( controlată de RCS Management, unde Zoltan Teszari deţine aproape 60% din capital ) are 88,54% din acţiunile RCS-RDS, iar compania deține 7,83%.

În 2011, RCS-RDS a încheiat două acorduri de finanţare:

- un credit sindicalizat de tip forward start in valoare de 206 milioane de dolari pentru plata unor împrumuturi scadente. Au participat ING Bank NV, Unicredit Bank Austria AG, Raiffeisen Bank International AG, Royal Bank of Scotland NV şi BRD- Groupe Société Générale, în calitate de aranjori mandatari principali, respectiv ING Bank NV în calitate de agent de credit şi co-ordonator şi agent pentru garanţii

- un credit sindicalizat în valoare de 125 milioane euro. Sindicalizarea a fost realizată de Fortis Bank SA/NV Bruxelles ( Sucursala Bucureşti), Royal Bank of Scotland PLC şi Unicredit Ţiriac Bank în calitate de aranjori mandataţi principali, respectiv Unicredit Bank AG, sucursala Londra, în calitate de agent de credit şi Unicredit Ţiriac Bank în calitate de agent pentru garanţii.

Potrivit Ziarului Financiar, RCS-RDS a avut în perioada de un an încheiată în iunie 2013 venituri totale de 629 milioane de euro si venituri de aproape 200 milioane de euro de la operaţiunile din străinatate.

Datele au fost publicate în premieră în prospectul emisiunii de obligaţiuni derulate de RCS-RDS în luna octombrie, prin care operatorul a împrumutat 450 milioane de euro, cu o maturitate de şapte ani, mai anunță Mediafax.


4 comentarii despre subiectul „RCS-RDS obține 750 milioane euro. Vezi ce a ipotecat.”:
Anonim

SĂ VINĂ HASDEUUULL

Anonim

Pai normal ca au nevoie de banii. Da stiti de ce? Pentru ca mai vor sa deschida inca 18 posturi digi 24 local.

Anonim

poate ca va cumpara retransmisia a sc.antena grup s.a sau cum i zice la antenee ca asa i va scadea popularitatea fata de ce au cei dela dolce,SPERAM in acest lucru.flutur din italia

Anonim

Eu nu inteleg ceva: De ce sunt transmise la nivel national posturile Digi locale? Ca sa iasa la numar? Ca ei zic ca in contract scrie nr. de canale nu ce canale.Asa sa bage 10 chinezesti 20 arabe, 30 africane si gata grila.
La UPC posturile locale sunt transmise pe analogic iar cele nationale pe digital.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile