marți, 21 ianuarie 2014

Kanal D crește prețurile la publicitatea difuzată

Situandu-se anul trecut pe locul 3 ( cu o cotă de piata de 7% pe publicul comercial, respectiv telespectatori cu vârsta intre 18 si 49 de ani din mediul urban, la nivelul intregii zile) Kanal D doreste sa îsi creasca veniturile cu 30%, pe modelul din anul 2013, cand a avut o evoutie pozitiva a veniturilor cu 27%, datorată cresterii preturilor pentru publicitate cu 10%, dar si imbunătățirii audientelor.

Motivațiile cresterilor prețurilor pentru publicitatea difuzată ar fi:

- costurile productiei de continut, care sunt mai mari decât încasările, in conditiile în care cererea ar fi de 140% si nu s-au putut onora toate comenziile, spatiul fiind limitat, mai ales pe productii de genul Suleyman Magnificul, Wowbiz, Ochii din umbra, Teo Show, Asta-i Romania si Stirile Kanal D.
- Kanal D Romania are aproximativ 250 de angajati si a obtinut publicitate de la 350 de firme, o crestere cu aproape 80 de noi investitori raportat la anul de 2012.
- Kanal D estimeaza ca in anul 2014 piata de publicitate difuzata la televiziunea din Romania va creste cu circa 5% fata de incasarile de circa 177 milioane de de anul trecut. În Romania firmele recunoscute din domeniul alimentar, băuturi, cosmetice, telecomunicatii si produse pentru casa si curatenie au plătit 78% din publicitatea difuzată, comparativ cu 32% față de alte state dezvoltate economic. În contrast, brandurile premium din zona financiara, auto-moto, timp liber si divertisment, calatorii si business to business ar reprezinta doar 22% din publicitatea tv din Romania, iar in tarile dezvoltate acestea reprezinta un procentul de 63%.


3 comentarii despre subiectul „Kanal D crește prețurile la publicitatea difuzată”:
Anonim

bravo,dar sa nu creada si fie optimisti ca 2014 transmisia pe satelit au criptato nu mai este la liber si nu prea vad de unde audienta.creste la euro si jurnal tv,asa ca isi freaca mainile degeaba.cel putin cred eu.flutur

Anonim

daca va intra DVB-T va fi foarte bine ,dar mai avem de asteptat.Tinind cont ca anul acesta fa fii numai alegerii

Anonim

Eu spun mai bine ca, ProTV are audienta mai mare decat Antena 1 o sa intampla ceva la Audiente. Nici nu se poate Manele TV din Romania sa aiba audienta mare, sa zicem ca mai bine ca poate ProTV.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile