miercuri, 5 februarie 2014

Netflix va crește bugetul dedicat expansiunii europene

Dupa ce Netflix anunțase luna trecută o "expasiune europeană substantială", acum a precizat planurile sale de a creste cu 400 milioane dolari bugetul alocat pentru achiziționarea de conținut original și pentru extinderea în Europa.

Netflix este un furnizor american de conținut mass-media la cerere, inclusiv filme si seriale foarte noi, în format SD, HD si Ultra HD ( subtitrate in limbile țărilor unde oferă serviciile), precum si de emisiuni tv de succes, distribuite prin streaming (cu ajutorul internetului). Momentan Netflix este disponibil pentru America de Nord și de Sud, Caraibe, Marea Britanie, Europa de Nord, Irlanda, Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda și Olanda.

Netflix a mai precizat că intenționează să cheltuie pentru conținut  nou, în anul 2014, aproape 3 miliarde de dolari și 6,2 miliarde dolari in urmatoarele 36 luni.

De asemenea, compania a anunțat că intenționează să cheltuiască 500 de milioane $ pe plus in acest an pentru promovarea serviciului.

Netflix a confirmat că intenționează să crească "în mod semnificativ investițiile pentru expansiunea internațională, inclusiv extinderea substanțială în Europa în 2014, precum și investitiile în conținut original. Ca urmare, Netflix si-a propus să benedicieze de dobânda favorabilă și să obțină în primul trimestru al anului 2014 un imprumut pe termen lung de 400 dolari milioane euro."

La sfârșitul anului 2013, Netflix avea deja 500 milioane dolari imprumutati.

Se asteapta ca Netflix să genereze în anul 2014 venituri de 5,4 miliarde dolari, reprezentand o creștere de 23% față de anul trecut.

Investiții în conținut original vor crește substanțial în anul 2014, dar va reprezenta mai puțin de 10% din cheltuielile totale de conținut la nivel mondial.

În ultimul trimestru din anul 2013, Netflix a adăugat 2,33 milioane de abonați numai in SUA ( ajungand la 33.4 milioane abonati ) și 1,7 milioane de abonati in afara SUA ( ajungand la 10,9 milioane abonati la nivel internațional, fără SUA ). In total, Netflix avea la sfarsitul anul trecut 44,3 milioane abonati.

UPDATE 6 ianuarie 2016: Netflix s-a lansat și în România. Detalii găsiți AICI.


3 comentarii despre subiectul „Netflix va crește bugetul dedicat expansiunii europene”:
Anonim

Vin si in rom.

Anonim

E posibil să vină la un moment dat si in Romania, dar nu a fost anuntata oficial nici o tara din Europa. Sunt doar niste zvonuri neconfirmate ca vor incepe cu Germania si Franta. Dar la banii aia care vad ca ii investesc, nu ar fi exclus sa se trezeasca HBO Go, Seenow, Voyo sau Antena Play cu o concurenta care i-ar desfiinta.

Anonim

Bine ar fiii.Multumesc

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile