vineri, 7 martie 2014

Hotspoturile WiFi publice sunt nesigure

Informațiile sensibile nu ar trebui trimise prin hotspot-uri Wi-Fi publice, pentru a evita obtinerea de către hackeri a unor date private, au avertizat autorititatile europene, care încearcă să limiteze infracționalitatea informatică .

Troels Oerting, șeful Europol, a declarat că ar trebui să fie trimise date cu caracter personal numai prin rețele Wifi de care utilizatorii sunt siguri că prezintă încredere, cum ar fi cele pe care le administrează, de exemplu cele provenite de la routerul propriu de acasă.

Șeful Europol a declarat că avertizarea era motivată de numărul tot mai mare de atacuri efectuate prin intermediul spoturilor Wi-Fi publice si că organizatia va ajuta mai multe țări afectate după astfel de atacuri.

"Utilizarea abuzivă a retelelor Wi-Fi publice, în scopul de a fura informații de identificare, parole și bani din conturile utilizatorii care folosesc conexiuni Wi-Fi publice sau nesigure, a devenit o metodă tot mai răspândită. Datele de logare ar trebui să fie trimise doar prin rețelele de la domiciliu si nu când vă aflați intr-o cafenea ce oferă spot wifi gratuit. Nu trebuie să accesați contul de la banca dvs. când sunteti conectati la rețele wireless publice, din cauză ca datele de logare pot fi furate", a completat acesta.

Atacatorii nu au fost folosind tehnici noi, ci s-au bazat pe abordări bine-cunoscute, care încearcă să păcălească utilizatorii conectați la un hotspot public. Atacurile au constat în capturarea fluxurilor de date, atunci cand utilizatorii au introdus datele de comunicare cu o bancă sau pentru plăti la un magazin virtual, ori cand s-au logat intr-o rețea socială, prin intermediul unui browser web. Atacatorii au creat retele Wifi cu aceeasi denumire cu cea a spotului public invecinat sau se conectau chiar la spotul public, de unde efectuau atacul prin exploatarea vulnerabilitățile de rețea. Marile companii au fost de asemenea victime ale acestui tip de infracțiune.


3 comentarii despre subiectul „Hotspoturile WiFi publice sunt nesigure”:
Anonim

Cred ca UE si-a dat seama ca mai bine le dai pe bani decit moca mai ales in aeroporturi gari si alte spatii publice aglomerate.

Anonim

Poate ai si tu dreptate, dar au si aia dreptate. Eu niciodata nu ma loghez undeva cand sunt pe Wifi public, pericolul e real.

Anonim

Nu mai zic de internet-cafeuri cum era candva...
Cel mult folosesc internetul mobil (cu stick de la Vodafone) ca ala nu e WiFi.
Ce sa mai zic de proxy-uri... unde se monitorizeaza tot si se pot face tot felul de magarii gen pishing... etc.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile