vineri, 13 februarie 2015

Deezer Elite va oferi muzică de înaltă fidelitate, FLAC la minim 1411 kbps

Deezer, serviciul international de muzica digitala a anuntat impreuna cu Sonos, lider in productia de sisteme audio fara fir, lansarea de Deezer Elite in teritorii in afara Statelor Unite, astfel aducand muzica de inalta fidelitate pentru pasionatii de pretutindeni, ca parte a unui lansare in mai multe etape. In prima etapa, utilizatorii existenti care folosesc Deezer pe Sonos vor putea sa se aboneze la Deezer Elite, fara costuri suplimentare. Incepand cu data de 19 martie Deezer Elite va fi accesibil tuturor utilizatorilor. Astfel, Deezer va deveni cel mai mare de serviciu de streaming de muzica de inalta fidelitate international in peste 150 de tari, numai pe sistemele audio fara fir Sonos, anunță compania intr-un comunicat remis HD Satelit.

Pentru prima data, consumatorii din Europa, America Latina, Asia si Canada vor putea accesa Deezer Elite pe sistemele lor Sonos dupa lansarea serviciului din SUA, in toamna lui 2014. Ascultatorii din intreaga lume pot alege melodii din vastul catalog Deezer de o marime fara precedent de peste 35 milioane de me lodii si asculte fisiere in format fara pierderi de calitate FLAC (Free Lossless Audio Codec), la un standard de 1411 kbps sau mai mare, in orice camera, sau mai multe camere pe componente si difuzoare Sonos.

"Parteneriatul nostru cu Sonos ofera o experienta unica pentru fanii muzicii, care combina cel mai bun sistem de muzica wireless cu cea mai buna solutie de streaming muzica", a declarat Tyler Goldman, CEO al Deezer America de Nord. "Avand in vedere succesul nostru timpuriu, cu peste 200.000 de utilizatori noi in primele luni de la lansare, extinderea disponibilitatii serviciului la nivel mondial este un pas firesc pentru a satisface nevoile nesatisfacute pana acum ale audiofililor de pe toate pietele."

Calitatea muzicii a retrocedat de la vinil la MP3-uri, iar Deezer Elite ajuta la restabilirea echilibrului si aduce muzica fara pierderi, asa cum intentioneaza artistii, pe piata mondiala de streaming de muzica.

Deezer Elite a fost pus la dispozitia utilizatorilor Sonos in SUA, cu scopul clar de a satisfice nevoile neimplinite ale iubitorilor de muzica si audiofililor. Conform unui studiu recent al ascultatorilor de Deezer Elite, majoritatea ascultatorilor nu ar reveni niciodata la ascultarea melodiilor in format MP3, dupa ce au experimentat muzica de inalta fidelitate prin Deezer Elite pe sistemele lor Sonos.

Alte informatii interesante care au fost observate in studiu sunt:

• 65% din utilizatorii de Deezer Elite nu vor reveni la muzica in format MP3 (doar 4% spun ca ar putea reveni);
• 90% din utilizatorii de Deezer Elite spun ca inalta calitate a sunetului este importanta;
• 91% din utilizatorii de Deezer Elite spun ca pot distinge clar diferenta de calitate.
In timp ce ascultatorii Deezer consuma un numar mare melodii pe luna, angajamentul de ascultare al utilizatorilor de Deezer Elite este mult mai ridicat, este de aproape de doua ori mai mare.

"Exista un momentum foarte puternic in streaming si acest lucru va fi din ce in ce mai bun pentru iubitorii de muzica." a declarat Sonos CEO John MacFarlane. "Suntem incantati ca Deezer face presiuni pentru o calitate din ce in ce mai buna si pentru ca aduce Deezer Elite la mai multi clienti Sonos din intreaga lume."

MP3-urile au facut transferul de muzica si partajarea acestora mai usoara decat oricand, dar fisierele trebuie sa fie comprimate din cauza limitarilor de stocare si a vitezei de internet, ceea ce duce la o pierdere semnificativa a calitatii sunetului. Acum puteti asculta spectacolele si concertele asa cum au intentionat artistii prin capturi digitale fara pierderi din sursele audio analogice originale. Tinand cont ca majoritatea ascultatorilor de muzica folosesc formatul MP3 (320 kbps sau mai mici), standardul de 1411 kbps reprezinta un salt semnificativ in calitatea muzicii, un bitrate de cinci ori mai mare decat alte servicii.

Membrii trupei iconice de rock alternative Placebo, Brian Molko si Stefan Olsdal au imbratisat vestea: "In primele discutii despre al 20-lea an de activitate al trupei si ale campaniei aniversare, a fost clar ca streaming-ul va fi un subiect foarte important. Cand Deezer ne-a abordat cu privire la lansarea catalogul nostru pe noua lor platforma Elite in parteneriat cu sistemele audio fara fir SONOS, am fost impresionati de progresele din domeniul tehnologiei si am simtit ca acestea complimenteaza stilul de muzica pe care il facem si dorinta noastra ca oamenii sa auda muzica in cel mai mare format posibil, fara compromisuri in ceea ce priveste calitatatea sunetului."

Alte caracteristici Deezer Elite:

• Bucuria de a asculta muzica asa cum a fost facuta, asa cum a intentionat artistul;
• Acces la cel mai mare catalog muzical din lume, cu peste 35 milioane de melodii, la indemana oricand;
• Noi descoperiri musicale prin FLOW, posturi de radio Deezer, recomandari si topuri de liste de redare;
• Sincronizarea istoricul muzicii ascultate pe alte servicii de muzica pentru a incepe folosirea Deezer instantaneu;
• Acces la muzica pe orice dispozitiv, inclusiv pe telefoane inteligente, tablete si televizoare inteligente.

Abonati existenti de Deezer Premium+ care folosesc sistemele Sonos vor putea sa faca upgrade la Deezer Elite, fara costuri suplimentare, atunci cand se aboneaza pe un an intreg. Utilizatorii promotionali de Sonos pot face upgrade pentru 36 €* in cazul abonarii pentru un an intreg. Preturile pentru utilizatori noi vor fi anuntate in luna martie si vor include o perioada de proba de 30 de zile (*preturile pot varia).

Deezer de asemenea extinde programul de marketing exclusiv catre reselleri oficiali Sonos, care se pot inscrie intr-un program exclusiv Deezer Elite pentru Sonos pe pagina www.pro.deezer.com.

_______________________________

1. Studiul Deezer a fost efectuat in ianuarie 2015 cu 340 de respondenti Deezer Elite din SUA.

Despre Deezer

Deezer este primul furnizor de servicii audio la cerere cu adevarat global, oferind un serviciu de streaming de muzica digitala in peste 180 de tari, cu 16 milioane de utilizatori activi pe luna si 6 milioane de abonati platitori in intreaga lume. Deezer este in fruntea unei revolutii de streaming, permitand fanilor acces instantaneu la cel mai mare catalog muzical din lume, cu mai mult de 35 de milioane de melodii si 30.000+ de posturi de radio pe orice dispozitiv. Combinand ceea ce e mai bun din latura umana si cea tehnica, echipa mondiala de editori Deezer cauta cea mai buna muzica din lume iar algoritmul de sugestii muzicale ajuta fanii sa descopere muzica de care sa se indragosteasca cu adevarat. Deezer este disponibil pe dispozitivul tau preferat, inclusiv telefoane inteligente, tablete, PC-uri, laptop-uri, sistem audio wireless, autoturisme conectate si televizoare inteligente.

Lansat in 2007, Deezer este o companie privata, cu sediul in Paris, cu birouri in San Francisco, Bucuresti si in intreaga lume. Deezer este de asemenea disponibil in Statele Unite, prin intermediul sistemelor audio Bose si Sonos. Deezer poate fi descarcat gratuit pe dispozitive iPhone, iPad, Android si Windows sau accesat pe pagina web http://www.deezer.com. In toamna anului 2014, in octombrie, a achizitionat compania Stitcher, lider-ul de piata al serviciilor de streaming de posturi de radio la cerere.
Pentru cele mai recente stiri si imagini oficiale Deezer puteti merge la Deezer.com/company/press si blog.deezer.com/ro

DESPRE SONOS

Fondat in 2002, Sonos® este producatorul de frunte de sisteme de muzica fara fir. Sistemul Sonos Wireless HiFi iti permite sa faci streaming tuturor melodiilor de pe pamant fara fir in fiecare camera din casa si sa o controlezi direct de pe telefonul tau inteligent Android®, iPhone®, sau iPad®. In plus pe langa redarea colectiei personale de muzica digitala, Sonos iti ofera acces la milioane de melodii si mii de posturi de radio prin parteneriate cu AUPEO, Deezer, iheartradio, JUKE, Last.fm, MOG, Napster®, Pandora®, Rdio®, Rhapsody ®, SiriusXM Internet Radio, Slacker Radio®, Spotify, Stitcher SmartRadio ™, TuneIn, Vault Wolfgang lui, si multe altele. Sistemul Premiat Sonos Wireless HiFi este disponibil la mai mult de zeci de mii de retaileri din peste 65 de tari din intreaga lume; sau direct pe pagina web Sonos www.sonos.com. Sonos Inc. este o companie privata cu sediul in Santa Barbara, California si birouri in Cambridge, Massachusetts, Hilversum, Olanda, Shenzen, China, si Penang, Malaezia.


2 comentarii despre subiectul „Deezer Elite va oferi muzică de înaltă fidelitate, FLAC la minim 1411 kbps”:
Anonim

In sfarsit iau in serios FLAC si in viitor se va renunta la mp3 care a fost bun odata in era CD-urilor de 650mb si colculatoare pentium 133Mhz.Streamingul prin FLAC va face revolutie

Anonim

Mi-ar place si mie sa aud posturi de radio online FLAC, dar se pare ca e doar o chestie de marketing.
Avem latimi de banda "fara numar" asa ca trebuie justificate cumva. Streaming video, audio.
Cei mai multi pot jura ca un mp3 la 192kbps este echivalentul sursei CD-DA. Asa ca mai bine ar creste adancimea in loc de 16biti ar indrazni sa ofere piese inregistrate la o adancime de 24 sau chiar 32 biti, chiar daca cei mai multi n-avem astfel de echipamente pe care sa le ascultam. Dar daca tot avem latime de banda, sa o folosim corespunzator.
Acum exista destule piese pe net convertite din 128kbps in 320kbps sa para calitative. Asa ca poate aceasta promovare a FLAC (sau orice format fara pierdere de calitate la compresie) de la sursa ne va face un bine si va mai "educa" urechile.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile