miercuri, 1 mai 2019

Mediaset Premium renunță la sistemul digital terestru în favoarea streaming-ului online

Din 1 iunie 2019, serviciile Mediaset Premium nu vor mai fi disponibile prin rețeaua de televiziune digitală terestră din Italiei, iar televiziunile vor fi disponibile ca serviciu OTT prin intermediul Infinity, o platformă de streaming online care a fost lansată în anul 2013.

De la aceeași dată vor fi oprite și serviciile Mediaset Premium Online și Premium Play. Conținutul la cerere și canalele liniare (difuzate live) vor fi disponibile numai prin platforma Infinity.

Abonații la serviciul Mediaset Premium prin sistem digital terestru își vor putea anula abonamentul fără plata unor despăgubiri. Cei care vor opta pentru menținerea activă a abonamentului Mediaset Premium vor primi datele de logare în platforma Infinity până la sfârșitul lunii mai, împreună cu link-ul către noua platformă. Primele 10 zile vor fi oferite gratuit. La sfârșitul acestei perioade va intra în vigoare un abonament de 7,99 euro/lunar.

Mediaset a revizuit de asemenea și acordurile semnate cu DAZN. Astfel, din 1 iunie 2019, serviciul de streaming nu va mai fi inclus în abonamentul Infinity. Utilizatorii înregistrați pe DAZN vor putea continua să urmărească evenimentele sportive pe website-ul oficial DAZN și prin aplicațiile dedicate, utilizând datele de logare pentru website-ul oficial.

Cu toate acestea, presa italiană estimează că respectivele canale tv nu vor fi dezactivate și vor rămâne în continuare, temporar, disponibile în sistem terestru digital, cel puțin pe durata care a mai rămas din acordurile dintre Mediaset și Sky.  Paradoxal, presa italiană detaliază că abonații Sky vor fi singurii care vor vedea canalele Mediaset Premium, iar vechii abonați Mediaset Premium vor trebui să treacă la vizionarea prin streaming.


10 comentarii despre subiectul „Mediaset Premium renunță la sistemul digital terestru în favoarea streaming-ului online”:
Anonim

Interesant. Deci sa cam ales praful pina la urma de mediaset premium.

Anonim

televiziunea prin ip /streaming ,....iptv-ul este viitorul !

Anonim

televiziunea prin 5g . este viitorul!

Unknown

parca era vorba sa emita si in romania pachetul Mediaset de la italieni

Anonim

Ce sa mai emita in Romania, daca nu vor mai emite nici in Italia?

Marius

IP, streaming, 5G, 6G, 10G... nu o să ai niciodată calitatea și bitrate-ul de pe satelit, digital terestru sau cablu. Dar dacă am ajuns să ne uităm la filme 4K pe telefonul mobil, nu mai avem nevoie de calitate. La Telekom de exemplu, pe IPTV bitrate-ul e limitat la 8 Mb/s. În schimb la Digi sau UPC pe cablu digital tradițional ai bitrate-uri de până la 18 Mb/s pentru canalele importante. La Digi 4k ajunge la 35 Mb/s. La nici un serviciu de streaming și la nici un 5, 6, 7G nu o să ajungi la această calitate, indiferent de codecuri și comprimări. Dar ce sa-i faci... viitorul...

Unknown

Marius , nu sti ce vorbesti ! Transcodarea este esentiala , 35 Mbps bitrate pe satelit este o avere pe luna , iti spun eu oficial ca 2 Mbps pe satelitul Thor 0,8W costa 7300 euro + TVA , fa si tu un calcul ! Cat despre transcodare te inseli , iti arat eu daca vrei un canal full hd 1080i transcodat si nu iti vei da seama daca este RAW sau transcodat ! Uitate pe niste studii inainte sa vorbesti , uite un exemplu concret , Digi Sport 1 HD de pe Thor tu spui ca este RAW ( netranscodat ) ? iti spun eu , este transcodat si diferenta este de doar 5% fata de cablu la claritate ma refer , daca te uiti la bitrate sa faci o comparatie intre SAT si CATV e mare diferenta , pe sat ajunge la cca 15 Mbps !

Marius

Tu zici că sunt niște studii care mie mi-au scăpat și că din elefant poți face tânțar, iar țânțarul ală va arăta exact ca elefantul?
Pentru tine poate e o avere 7300 de euro + TVA, dar nu ție ți se adresează emisia prin satelit ci canalelor de televiziune care încasează de exemplu, pentru un singur spot publicitar de 30 secunde în prime time cel puțin 1000 de euro. Acum înmulțește 1000 de euro cu vreo 10 minute de reclamă pe oră să vezi la ce sume ajungi. Fii liniștit că nu o să își facă nici o televiziune credit la bancă că să poată plăti facturile de emisie prin satelit.
Poate fi RAW, transcodat sau ce mai vrei tu, dar dacă tu o sa te uiți la Digi Sport 1 HD pe un stream de pe Internet sau pe viitorul luminos 5G, și o să zici că un video la un bitrate de 2 Mbps transcodat și hvec-uizat și ce mai vrei tu se vede la fel ca același video la un bitrate de 15 Mbps s-ar putea să ai nevoie de ochelari.

Unknown

Prietene ,nu imi spune mie de astea pentru ca tu sigur nu sti , si da 7300 euro + TVA la doar 2 Mbps per canal SD este o suma mare , atentie ! dar la un canal cu 10-12 Mbps bitrate ? la 150 de canale fa un calcul prietene , providerii urmaresc profit nu sa iti dea tie calitate ! Si ca un raspuns asa pentru tine , Focus Sat e singurul care poate aduce la ceva calitate si asta nu ca au HD in grila pentru ca si alea nu sunt ridicate la satelit din comanda celor de la Focus Sat ei doar platesc la Slovak Telekom , UPC Direct si platesc mai putin ! De aceea nu avem noi pe SAT calitate , acum ca si dovada au bagat HBO HD la Focus Sat , tu ai vazut ce bitrate are ? de toata jena , execrabil ca si cu cele de la Look Sport HD si Look Plus HD , asa ca ... despre ce vorbim ? daca vrei calitate beton fa un abonament la Sky Germania si vei avea acolo dar si pretul la baza este de cca 100 euro plus minus cele premium sare de 100 euro , e acum intreabrea mea pentru tine este : cand se va intampla asta si la noi ? niciodata , pentru ca , calitatea se plateste iar la noi nu se poate inca , ce face Focus Sat de au bagat aceste HD care dupa parerea mea nu este nici macar HD este sa scoata ochii la prosti !

BDorin

Iptvul este viitorul asta se stie demult Digi au avut o tentativa acu aproape 10 ani cu un serviciu iptv dar l-au lasat doar in teste inca nu stim nimic daca cumva va fi ceva pe viitor ar fi prea fain.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile