marți, 4 februarie 2020

Jocurile Olimpice Tokyo 2020, în direct la TVR

"De mai bine de jumătate de veac, Jocurile Olimpice sunt difuzate de Televiziunea Română. În perioada 24 iulie - 9 august, sute de ore de competiţii sportive de la Tokyo 2020 se vor transmite pe posturile Televiziunii Române. Telespectatorii vor fi conectaţi în timp real cu performanţele sportivilor români şi vor afla informaţii la cald urmărind materialele pregătite de jurnaliştii TVR prezenţi la Tokyo. Pe lângă transmisiunile directe, pasionaţii competiţiilor sportive vor putea urmări programe speciale dedicate evenimentului, atât la TV, cât şi online", a anunțat astăzi TVR.

Echipa Olimpică a României – Team Romania – va fi prezentă la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 cu cei mai buni sportivi. Calificările sunt în plină desfăşurare, iar până acum, se ştie că România va participa la 11 discipline sportive, inclusiv două sporturi de echipă - fotbal şi baschet 3x3 fete.

Printre sportivii calificaţi cu mari şanse la medalii se numără Laura Coman (canotaj) şi Alina Vuc (lupte), Robert Glinţă (înot) şi Marian Drăgulescu (gimnastică). Echipa de tenis de masă va încerca să rescrie istoria. În Team Romania urmează să intre Ana Maria Popescu (Brânză) (scrimă) – medaliată cu aur şi argint olimpic, aflată la cea de-a 5-a participare şi Simona Halep – sportiva care a declarat că anul 2020 este pentru ea anul medaliei olimpice. Simona Halep are mari şanse să fie şi protdrapel la Tokyo.

Un alt punct de atracţie pentru telespectatori va fi reprezentat de meciurile pe care le va susţine Naţionala Olimpică de Fotbal U21 a României, calificată după 56 de ani la competiţia olimpică, în urma evoluţiei sale la EURO 2019. Anul trecut, românii au trăit la TVR meciurile Naţionalei de Fotbal U21 la EURO 2019 şi s-au bucurat de jocul strălucitor al tinerilor fotbalişti.

Evoluţiile sportivilor prezenţi la Tokyo şi cu precădere ale reprezentanţilor României vor fi comentate de specialiştii TVR aflaţi în miezul acţiunii. În baza parteneriatului TVR cu Comitetul Olimpic Sportiv Român, TVR pregăteşte o serie de emisiuni premergătoare evenimentului, în care îi vom cunoaşte mai bine pe sportivii români care ne vor reprezenta la Tokyo – vom afla despre performanţele lor, stadiul pregătirilor, evoluţia fiecărui sportiv în parte. Pe lângă seria de emisiuni transmise înaintea competiţiei, şi în timpul Jocurilor Olimpice, în perioada 24 iulie – 9 august, TVR va avea zilnic programe editoriale dedicate competiţiei. Emisiunile vor putea fi vizionate atât pe posturile TVR, cât şi online, în studiourile TVR fiind invitaţi sportivi, antrenori, membri ai delegaţiei României. De altfel, pentru Studioul TV desfăşurat online, jurnaliştii TVR vor pregăti conţinut special.

Din 24 iulie, TVR va transmite, în direct şi prin materiale înregistrate, cel mai mare şi spectaculos eveniment sportiv al planetei - Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Timp de peste două săptămâni, telespectatorii vor simţi ritmul Tokyo 2020, sportul şi inovaţiile tehnologice ţinându-i cu sufletul la gură. De-a lungul verii, TVR va difuza programe editoriale dedicate, ce prefaţează spectacolul olimpic.

Este pentru a doua oară când capitala Japoniei, Tokyo, găzduieşte Jocurile Olimpice de vară, primele fiind desfăşurate aici în 1964, an în care TVR a transmis pentru prima dată Jocurile Olimpice pentru români. Ediţia 2020 va fi a patra desfăşurată în Japonia, care a mai găzduit şi Jocurile Olimpice de iarnă – Sapporo 1972 şi Nagano 1998. Pentru acest an, niponii propun cele mai sustenabile Jocuri din istorie: medaliile sunt produse din metalele colectate din telefoane reciclate, paturile din satul olimpic sunt reciclate, flacăra va fi păstrată aprinsă cu ajutorul hidrogenului, emisia de carbon fiind zero, iar roboţi umanoizi vor ajuta spectatorii să îşi găsească locurile în tribune.

Jocurile Olimpice Tokyo 2020 vor include 339 de evenimente din 33 de sporturi diferite, însumând 50 de discipline. Pe lângă cele 5 noi sporturi introduse în competiţie la Tokyo (karate, skateboarding, escaladă sportivă, surfing şi baseball/softball), vor mai fi încă 15 evenimente ale sporturilor existente – inclusiv baschet 3X3, freestyle BMX şi Madison cycling – precum şi noi evenimente comune mai multor sporturi. La cel mai mare eveniment sportiv al planetei participă peste 11.000 de sportivi.

UPDATE 24 martie 2020: Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus Covid-19. Detalii găsiți AICI.


19 comentarii despre subiectul „Jocurile Olimpice Tokyo 2020, în direct la TVR”:
Anonim

Bravo !!!

Anonim

Da' cine credeati că o să transmită jocurile olimpice?

Florin

Cum adica? Vor transmite si altii, de exemplu Eurosport, inclusiv in 4K.

Anonim

Asta e o veste buna pentru cei care au Telekom fiindca au scos toate canalele din portofoliul Discovery de la 1 01 2020

Anonim

Este veste buna si pentru cei care receptioneaza canalele TVR digital terestru si nu sunt abonati la vreun cablist sau vreun operator DTH ori IPTV.

Giony

În mod sigur vor fi transmise și de EUROSPORT 4K.de la DIGI.

Anonim

Diferenta de fus orar este de +7 ore fata de bucuresti (Ex: Tokio 15.00 Bucuresti 08.00)
La vara poate va fi de 8 ore. Nu stiu daca si ei folosesc ora de vara.

Anonim

Perfect, pe mine nu mă deranjează, de obicei mă trezesc la maxim ora 6 dimineața. Oricum, probabil vor fi după-masa sau seara in Japonia, că sa fie la ore mai accesibile restului lumii occidentale. In plus, vor fi și în reluare, la alte ore.

Anonim

La vara diferenta va fi de 6 ore intre Tokio si Bucuresti:

https://www.timeanddate.com/worldclock/meetingtime.html?iso=20200724&p1=49&p2=248

radu.ionut.boss

Din pacate doar TVR va transmite. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_2020_Summer_Olympics_broadcasters

Anonim

Va transmite și Eurosport. Oficial broscaster nu înseamnă exclusiv.

Anonim

Atentie Tvr va tansmite doar optiunea free to air care inseamna mai putine competitii si mai putine ore de vizionare a Jocuriilor Olimpice Tokyo 2020 EuroSport va acoparii tot evenimentul prin cele doua canale ale sale si pe platforma EuroSport Player plus pe tota durata Jo EuroSport 4 va fii oferit gratuit

Anonim

Pentru @ radu.ionut.boss Discovry Inc a cumparat drepturiile de difuzare pentru Europa a JO de iarna si de vara in perioada 2018 2024

Unknown

Eurosport a vândut tvr drepturile pentru olimpiada. Eurosport a cumpărat drepturile pentru jocurile olimpice până în 2024

radu.ionut.boss

Acum am inteles Anonim.

Anonim

GIONY SA STII CA EUROSPORT TRANSMITE numai SIGLA 4K,SI NIMENI NU A STIUT SA SPUNA PE CE SATELIT E TRANSMIS.

Anonim

Distribuția e prin IP, nu prin satelit, de aceea nu are nimeni cum să îți răspundă la o asemenea întrebare.

Anonim

Jocurile olimpice vor fi transmise în 4K, deoarece sunt filmate in 8K. Nu contează că acum Eurosport 4K transmite HD.

Anonim

Daca nu treceau la HD, TVR nu le-ar fi transmis. Oricum altii le vor transmite 4k sau chiar 8k.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile