vineri, 10 iulie 2020

Munca de acasă și școala online au determinat creșterea vânzărilor de computere

Industria computerelor a revenit într-un trend crescător în al doilea trimestru al anului 2020, după ce a avut cel mai slab trimestru din ultimii ani. Creșterea se datorează în special achizițiilor de computere necesare pentru munca de acasă și pentru școala online în perioada pandemiei coronavirusului.

Potrivit atât Gartner, cât și IDC, livrările de calculatoare au crescut în al doilea trimestru, comparativ cu un an mai devreme. Gartner spune că livrările au totalizat 64,8 milioane de unități (o creștere de 2,8% față de T2 2019), în timp ce IDC spune că livrările globale au atins 72,3 milioane de unități, ceea ce este cu 11,2% mai mult, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

"După ce lanțul de aprovizionare cu calculatoare a fost puternic perturbat la începutul anului 2020 din cauza pandemiei de COVID-19, o parte a creșterii din acest trimestru s-a datorat și distribuitorilor și canalelor de vânzare cu amănuntul, care își reaprovizionează stocurile la niveluri aproape normale", a declarat Mikako Kitagawa, directorul de cercetare de la Gartner.

Segmentul de laptopuri a evoluat de asemenea foarte bine, în special datorită nevoilor de învățare online și de muncă de la distanță. Cu toate acestea, ambele organizații sunt sceptice și estimează că respectiva cerere nu va continua și după anul 2020. Kitagawa spune că evoluția pozitivă a cererii este „pe termen scurt, datorită impactului pandemiei COVID-19”.

Linn Huang, vicepreședintele cercetării IDC, a emis o declarație similară: "Acest trend va continua până în iulie. Cu toate acestea, pe măsură ce ne îndreptăm mai adânc către o recesiune globală, sentimentul de bucurie nu va mai fi atât de dulce".

Ambele organizații au remarcat, de asemenea, că livrările de PC-uri tradiționale au depășit așteptările în SUA și în Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA). HP și Lenovo au fost în topul furnizorilor de computere din întreaga lume, Dell fiind pe locul al treilea.


2 comentarii despre subiectul „Munca de acasă și școala online au determinat creșterea vânzărilor de computere”:
Anonim

Home, sweet home !

Anonim

Economia de consum.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile