marți, 27 iunie 2023

Parteneriat România-Japonia: o colaborare pentru inovare și digitalizare

La conferința intitulată „TechCo for a Digital Sunrise” la Cluj-Napoca, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) si-a propus să faciliteze angajamentul României și Japoniei în consolidarea parteneriatului strategic dintre cele două țări în domeniile tehnologiei, cercetării, dezvoltării și inovării. Această conferință a fost organizată în contextul primei ediții a Forumului de inovare Româno-Japonez, anunță ANCOM printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Conferința „TechCo for a Digital Sunrise” - Imagine remisă în comunicat de către ANCOM pentru publicare pe HD Satelit România

Agenda conferinței a cuprins subiecte relevante pentru domeniul comunicațiilor, inclusiv reziliența și securitatea cibernetică a rețelelor 5G, rolul comunicațiilor electronice în sprijinirea dezvoltării comunităților inteligente și susținerea inovațiilor din piața telecomunicațiilor, precum și impactul cooperării internaționale asupra dezvoltării companiilor către o dimensiune multinațională.

Valeriu Zgonea, Președintele ANCOM, a evidențiat în discursul său de deschidere angajamentul instituției de a consolida relațiile româno-japoneze în domeniul său de expertiză. El a subliniat că dialogul, cooperarea și eforturile coordonate reprezintă mijloace eficiente de sprijinire a dezvoltării sectorului reglementat și de obținere a rezultatelor optime în beneficiul consumatorilor și al industriei.

În cadrul sesiunii plenare, oficiali guvernamentali și membri ai Parlamentului României, reprezentanți ai guvernului japonez și ai autorităților locale au subliniat importanța cooperării dintre cele două țări și au explorat perspectivele pentru aprofundarea colaborării prin proiecte și inițiative comune, precum și pentru dezvoltarea orașelor inteligente.

De asemenea, în cadrul sesiunilor paralele, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai mediului academic din ambele țări au susținut prezentări, în vederea întăririi schimbului de idei și bune practici. Aceștia includ operatori și furnizori de echipamente, furnizori de soluții și produse inteligente, precum și reprezentanți ai proiectului ELI-NP (Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics) și ai start-up-urilor inovatoare.

Conferința ANCOM face parte din Forumul de Inovare Româno-Japonez 2023 și beneficiază de sprijinul și implicarea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, a Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării din România, a Ministerului Afacerilor Interne și Comunicațiilor din Japonia și a Ambasadei Japoniei în România. Forumul de Inovare Româno-Japonez 2023, în cadrul căruia se desfășoară conferința, reprezintă o inițiativă în contextul Parteneriatului Strategic Româno-Japonez încheiat între președintele României și prim-ministrul Japoniei în martie 2023. Acest parteneriat strategic marchează consolidarea cooperării româno-japoneze la cel mai înalt nivel și trecerea la o etapă superioară de valorificare a potențialului bilateral în domeniile politicii externe, economiei, culturii, științei, tehnologiei, inovării, cercetării și dezvoltării.


Niciun comentariu despre subiectul „Parteneriat România-Japonia: o colaborare pentru inovare și digitalizare”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile