marți, 3 decembrie 2013

Mai multe școli conectate la internet de mare viteză

Remus Pricopie ( Ministrul Educaţiei ) a anunţat ieri că aproximativ 2.400 de şcoli din mediul rural si mic urban vor fi conectate la internet broadband, in prima jumatate a anului 2014.

"Este un proiect cu foarte mare impact la nivelul şcolii româneşti, precum si asupra societăţii româneşti", a declarat ministrul Remus Pricopie.

Contractul pentru furnizarea de produse şi servicii din programul "Internet în şcoala ta. Conectarea la internet broadband a unităţilor şcolare zona rurală şi mic urbană" a fost semnat tot ieri, având valoarea de 120 de milioane de lei fără TVA, cu consorţiu format din firmele Omnilogic şi Avitech, subcontractat companiei Romtelecom. Contractul prevede si servicii de mentenanță pentru 5 ani, precum si pregatirea a 17 persoane care vor asigura suportul şi mentenanţa sistemului în call center şi în nodurile regionale de conectare. Alţi 2.500 de angajaţi ai şcolilor vor fi instruiţi pentru administrarea nodurilor locale de conectare. Toate instituţiilor vor fi interconectate, inclusiv cu inspectoratele şcolare.

Scopul proiectului este de a facilita accesul la internet a instituţiilor de învăţământ din zonele dezavantajate din punct de vedere al implementarii vitezelor broadband.

Peste 710000 de elevi şi 56000 de profesori vor fi beneficiarii direcţi ai acestui sistem, care va facilita reducerea decalajului informațional dintre mediul urban şi mediul rural.

Mai rămân 7000 de şcoli care vor fi conectate în perioada 2014-2020, printr-un proiect din fonduri structurale. În total există 20000 de clădiri, şcoli şi licee, iar 11000 sunt deja conectate la internet. Toate cele 20000 au însă calculatoare. În 2-5 ani se speră că vom avea toate şcolile din România conectate la internet.


5 comentarii despre subiectul „Mai multe școli conectate la internet de mare viteză”:
Anonim

si cu cine a semnat cu rds

Anonim

Anonim, tu nu citesti că nu e RDS, ci niste firme care au legatura cu Romtelecom ???? Important e cu cine s-a incheiat contractul sau că va fi net bun si pentru copiii aia ?

SUNRISE

Consorti format din firmele Omnilogic si Avitech subcontractant Romtelecom.
Daca au facut cu romtelecom nu are cum sa fie internet de mare viteza,pentru ca ei nu detin asa ceva .
Ca fost consumator de internet distribuit de romtelecom nu au calitate plus ca platesti o gramada de bani
pe abonament si iti trag teapa la banda pe care o contractezi.
Exemplu contract ptr 10 mb si primesti 5,6,7 si daca ai o zi buna 8 mb si nu mai zic de pret.

Laurentiu

Internet de mare viteza, denumit si broadband, este definit, conform Agendei Digitale a Comisiei Europene, orice internet care are banda de minim 30 Mbps, deci 3,75 MB/s:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/10/harta-acoperirii-cu-servicii-de.html

Pe de alta parte, eu am avut internet de la firma NextGen de la Romtelecom si downloadam si cu 11 MB/secunda torrente.

Anonimul anonimilor

@SUNRISE Romtelecom poate oferi / a oferit 1 Gb business in toata tara. Asta daca nu au retras optiunea. Multe firme de cartier apeleaza la infrastructura Romtelecom, oferind 20, 50 si chiar 100 Mb, evident, cu preturile de rigoare (persoane fizice).

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile