miercuri, 14 mai 2014

Roaming 4G la Orange Romania

Orange România a anuntat intr-un comunicat oficial că de astazi oferă clienţilor care călătoresc în străinătate acces la reţele 4G din alte ţări. Serviciul 4G Roaming este disponibil de acum în reţelele Orange din Moldova, Polonia şi Spania şi urmează să fie extins pe parcursul anului.

Astfel, toţi clienţii care folosesc în ţară internet la viteze 4G, abonaţi sau utilizatori de cartele Orange PrePay, pot beneficia de serviciul 4G Roaming fără taxe suplimentare.

Mai mult, clienţii cu abonament Panteră sau Business Open, care au inclus trafic de internet naţional şi în roaming, pot folosi acelaşi trafic pentru a naviga la viteze 4G şi în străinătate.

Cei care doresc mai mult trafic de internet în roaming pot alege una dintre opţiunile Travel Data dedicate abonaţilor sau utilizatorilor Orange PrePay.

“Internetul mobil se dovedeşte extrem de util atunci când suntem departe de casă. Lansarea serviciului 4G Roaming se alătură eforturilor făcute de Orange pentru a oferi cea mai extinsă acoperire 4G la nivel naţional. Ne dorim ca astfel să-i ajutăm pe clienţi să aibă acces rapid la informaţiile de care au nevoie şi atunci când se află în străinătate.” a declarat Dorin Odiaţiu, Public Affairs, Partnerships and Wholesale Director la Orange România.

Pentru a se bucura de internet la viteze 4G, clienţii trebuie să aibă o cartelă SIM compatibilă, pe care o pot obţine gratuit în magazin, un smartphone, modem sau tabletă 4G, un abonament sau o opţiune care oferă acces 4G şi acoperire 4G în zona în care se află.

Mai multe detalii despre serviciul 4G Roaming se gasesc AICI.


8 comentarii despre subiectul „Roaming 4G la Orange Romania”:
Anonim

.....si cum la la mine nu exista nici macar 3g ei vb de 4g. cata vrajala.......

geo

Anonim, nu ai inteles ca e vorba de roaming international, adica pentru momentul cand esti in strainatate? Adica in strainatate nu sunt retele 4G ? De ce nu cititi cu atentie informatia, inainte sa postati comentarii ilogice ?

Anonim

Sigur, ce tare.
Doar ca Orange te tarifeaza cu 6 EUR / MB in roaming.
150 Mbps inseamna cam 15 MB / secunda.
Adica Orange te tarifeaza cu suma "modica" de 450 EUR / Minut (in cazul in care reusesti sa atingi viteza maxima pe 4G). Daca mergi cu doar 15 Mbps tot ajungi sa platesti suma "modica" de 45 EUR / Minut
Viteza am luat-o de pe site-ul Orange: http://www.orange.ro/4g/

geo

Ce aberezi acolo anonim ? Pai daca tu te apuci sa downloadezi filme prin torrente prin 4G prin Roaming in straintatate, atat platesti la oricare operator de telefonie mobila, nu doar la Orange. Situatia e la fel si la Vodafone si la Cosmote. Viteza asta nu e sa o folosesti pentru torrente. Pe pagini in 3G nu iti trebuie mai mult de cativa sute de kb pe secunda, apoi dupa 2-3 secunde ai incarcat pagina si nu se mai face trafic. In 4G, incarci la viteza mentionata de tine o pagina intr-a douazecea parte de secunda si apoi incepi să o citesti, fara sa mai faci trafic si fara sa mai platesti ceva. Paginile au exact aceeasi marime, indiferent ca le accesezi prin 3G sau 4G, tot acelasi trafic faci. Doar ca la 4G ai avantajul unei viteze mai mari si a incarcarii mai rapide a paginii, la acelasi trafic consumat. Asa ca data viitoare cand comentezi la derută, spune celor care te platesc sa ataci concurenta pe la comentarii sa te invete meseria de flamer mai bine.

mradu

din experienta proprie am observat ca acelasi trafic facut pe orange fata de vodafone consuma mai repede MB. Am terminat 1 GB in trei zile, citind acelasi lucru ce in vdf mi-a consumat 200 MB. Ramane de vazut ce inseamna 5 GB la rcs...cat de "optimizati" sunt :) Insa orange are o "palnie" pe 4G... mare atentie in roaming!

Anonim

E imposibil ce spui tu. O pagina are aceeasi dimensiune, indiferent cu ce provider de internet o accesezi. Deja cu astfel de explicatii intram in zona paranormalului ...

mradu

anonim, verifica! Plateste abonament cu extraoptiuni la orange si vodafone si vorbim dupa. Asa, doar sa contrazici....pare simplu. E treaba de optimizari, de randare, de eliminare sau nu a reclamelor, de tipul de browser folosit de fiecare operator pentru telefonul blocat in retea...

Anonim

Indiferent ce spui tu, e imposibil si iti garantez ca 1 MB=1MB, indiferent de operator. In rest e doar reclama mascata la Orange. Normal ca difera de browser, adica daca il setezi sa iti faca trafic prin proxy browserului ( de exemplu cel de la Opera Mini poate fi utilizat pe orice operator) sau daca setezi browserul sa navigheze in mod mobil sau desktop sau daca il setezi sa descarce imaginile la calitate ridicata, scazuta sau fara descarcare imagini. Dar iti garantez ( da, am avut si Vodafone, si Cosmote si Orange si am testat practic, toti au oferte neserioase, nu exista exceptie) ca 1MB = 1MB trafic la orice operator. Nici nu vreau sa aud de nici un operator de asta care ofera internet mobil atata timp cat nu il ofera nelimitat la preturi decente.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile